Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка

Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой, употребил забранени субстанции, обясни той
Обновена: 14 май 2024 09:31 | 14 май 2024 09:20, Елка Василева
286
Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка
Кадър: bTV

„Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място и нашето семейство мисли точно това – какво можеше да се случи, колко е крехък човешкият живот, колко бързо и нелепо можем да загубим тези, които обичаме и всичко, за което живеем. И двете пострадали деца са от нашето семейство. Казаха се няколко неверни неща в медиите. Първо, че това е било ВИП парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един депутат“. Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ и водач на листата на коалицията в Габрово.

Още по темата
Каза се, че е имало едва ли не специално отношение и никой не бил задържан и разследван. Знам от съпругата ми, че на всички са взети натривки, всички са разпитани, има задържан. Прокуратурата обяви, че предстои да повдигне и обвинение. Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой на рождения ден, който е употребил забранени субстанции“, обясни Божанков.

От прокуратурата казаха, че използваното оръжие е револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум, който е законно притежаван, но е бил оставен без надзор от собственика му. По думите на Явор Божяанков оръжието е попаднало в детска игра. Как обаче е станало това?

„Не мога да преразкажа това, първо защото има следствена тайна, второ защото не съм бил там. Децата казват, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано правилно. Вкъщи ми разказаха, че е станало за секунди, докато всички деца са били с различни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас“, допълни депутатът.

Божанков каза, че не е разговарял със собственика на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, свързан с производство на хляб. Познават се, тъй като децата им учат заедно от 1 клас.

Раненото дете е сестра на съпругата на Божанков. В момента то е в болница и се възстановява. Възстановява се и семейството на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал подкрепа на сина му.

„След участието тук отиваме всички в болницата, за да видим как се възстановява. Малкият дявол. За щастие се размина, не искам дори да казвам какво точно се размина и ми е трудно да си представя как можеше да завърши всичко това. Благодарни сме на Господ, че се размина по този начин. Трябва да благодаря и на служителите на МВР, били са изключително внимателни. Ще работим със сигурност със специалист, който да ни помага. Засега казва, че е добре. Познавам си добре детето и наистина го преживява драматично. Всички вкъщи бяхме в шок първия ден“, разказа Явор Божанков.

В неделя детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Сред гостите са били и съпругата на Божанков и двете им деца. Той самият не е присъствал.

Именно едно от децата на Божанков - по-големият му син, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
4
 
! Отговори
ЦИК преди 1 седмица
Това гелосано ***, също като Про100 Киро , заедно с нечистоплътния Бойкикев , Гнустимир Онаниев и Бориско Бонев - Мекия г.з , Дебелия Пеееевски , нискочелия Мирчев, са най-отвратително изглеждащите индивиди в България ! Интересно кой гласува за тях ? Сигурно гласуват също толкова отвратителни индивиди!
244
0
 
0
 
! Отговори
Недоумявам! преди 1 седмица
А нещо за слона в стаята няма ли да кажем? Или само празни приказки-ей така, по политически?
243
0
 
1
 
! Отговори
Стан преди 1 седмица
Няма толкова тъпо обяснение за стрелбата. Колко трябва да си *** за да го кажеш . Тоя кърти с тъпотията си , може би Боко си е намерил заместник вече.
242
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Такова недоносче ли се е пръкнало от един толкова ,,прославен''депутат????-да не познава- що е играчка.
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно лелята която са я гръмнали е била симпатизант на ГЕРБ и нервите не са издържали на малкото бандитче от ПП!
240
0
 
0
 
! Отговори
тъй бе преди 1 седмица
До фактите говорят!//...имали, нямали, но от родителите си знам, че през войната е трябвало да правят хляб от просо,(здравословно, ще кажат някои), а дядо ми, макар и селянин е бил с добър занаят все пак,... обаче!?...
239
0
 
0
 
! Отговори
да бе преди 1 седмица
то и Божанката като детенцето си мисли някои неща за играчки, ама не са. Дете няма как да съдят, ама нали в такива случаи родителите са отговорни, да ама Яворчо си пада малко безотговорен и няма да отговаря за такива дребни работи, той е по по-големите бели.
238
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А тоя псевдородител и псевдомъж къде е бил, а не с детето си?!
237
0
 
1
 
! Отговори
фактите говорят! преди 1 седмица
Ти явно можеш да четеш, обаче загряваш много бавно, като албански реотан, както казваха възрастните. Обяснил съм, че сме имали достатъчно производство за да се нахранят хората. Гладът е бил защото всичката храна се изнасяла от търгаши, като твоите роднини за Германия и сме хранили армията на Хитлер срещу Съюзниците. Живков не случайно рецитира на касета: качамак, качамак, вчера ядох, днеска пак." когато говори за живота си през войната.Купонна система и изобилие?Голям шегобиец си!Неуместен хумор
236
0
 
1
 
! Отговори
фактите говорят! преди 1 седмица
До стар И не ми излизай с ТЕЗИ НОМЕРА за руснаците. Като контра на глада през войната ли ми ги посочваш? Не ми пука какви били, нямам познати руснаци и ми е все едно кой какво ще каже за тях. Роднните ми не са били в БЪКЪПЪТО като много от вас, дето сега сте обърнали реззбата, политическа. Демократ съм по убеждения, не съм фашист като теб. Ще отречеш и че сме обявили война на Америка и Англия, че после логично са ни бомбили. Че евреите са носили жълти звезди,а британеца Томсън е убит престъпно.
235
0
 
1
 
! Отговори
фактите говорят! преди 1 седмица
До стар За теб разказът е на баща ти, който бил в детсвка възраст и един германски офицер му подарил шоколад. Чудесна информация, няма що. Моите родители пък са били над 20 години по това време и имат спомени от първа ръка, лично, а не една баба им казала като пораснали.Купонната систеам какво означава? кога се въвежда купонна саистема?Когато има храна или когато няма? И на мен немец ми подари шоколад като малък, но преди това са ми купували много пъти. Баща ти,ако е ял за пръв път, това какво е
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До фактите говорят! Глупости, глад до навлизането на червената армия не е имало. След това има купонна система, и БВП пада двойно. Защо ли.
233
0
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 1 седмица
.......Трудоустроено страхливо ченге...........
232
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Mekepe и uзмekяp. В едни по-добри времена тоя щеше да омаже калъча!
231
0
 
0
 
! Отговори
нали преди 1 седмица
Старый добрый "357-ой Магнум" ...как гаварят русские
230
3
 
1
 
! Отговори
стар преди 1 седмица
До фактите. За мен факта е разказът на баща ми. Може да са гладували германците на фронта. У нас не са гладували, нито народът ни е гладувал. Ама я кажи нещо за "ситите руснача". Които разсипаха държавата ни.
229
0
 
1
 
! Отговори
Армагедон преди 1 седмица
Дете стреля с револвер (най-малко ще му размаже лицето)... Някъде на достъпно за всеки място си стоял един револвер с пълен барабан.... Случайност?!?!
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
при инцидент не е важно кой ще е адвоката. важно е разследващия да "пропусне"нещичко, за да не се стига до съда
227
0
 
6
 
! Отговори
Точен преди 1 седмица
Божанков, защо си паля.чо?
226
0
 
9
 
! Отговори
ABE преди 1 седмица
Божанков стана за смях на цялата държава :)