Манчестър Сити е новият шампион на Англия

"Гражданите" обърнаха КПР и победиха с 3:2 след два гола в продължението
13 май 2012 19:45,
83
Манчестър Сити е новият шампион на Англия
Снимка: Reuters

Манчестър Сити спечели първата си титла от 44 години насам след невероятна драма.

"Гражданите" победиха с много мъка у дома Куинс Парк Рейнджърс с 3:2 и по този начин отборът стана новият шампион на Англия. Драмата бе пълна и до 91-ата минута Сити падаше с 1:2 в резултата, но в рамките на две минути обърна и стигна до успеха.
 
Пабло Сабалета откри резултата с попадение в 39-ата минута, което бе негово първо за този сезон.
 
Гостите обаче изравниха в 48-ата минута с гол на Джибрил Сисе, който падна след безумна грешка на Джолеън Лескът.
 
В 55-ата минута Джоуи Бартън получи червен картон, при това директен, заради удар без топка срещу Карлос Тевес. 
 
Това обаче не спря гостите и те стигнаха до втори гол, който бе дело на Джейми Маки в 66-ата минута. В 92-ата Един Джеко вкара за 2:2, а минута по-късно Агуеро вкара победния гол за Сити.
 
След този мач Сити финишира на 1-ото място в класирането с 89 точки, докато Юнайтед завърши на втората позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.
 
КПР пък постигна целта си и се спаси от изпадане, тъй като Болтън не успя да стигне до успех срещу Стоук. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Манчестър Ситититла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
с. преди 11 години
Честни са другия път!Нека разгледаме двата шампионатни мача с Челси!Първия вкараха два гола от засади!Втория им свириха две дузпи!Втората абсолютно измислена!А предишния кръг им свириха две дузпи срещу Стоук Сити!За други случаи изобщо няма да споменавам сега!Точно глорихънтърчетата фенчета на Юнайтед нямат абсолютно никакво право да говорят за съдии,честност и така нататък!
50
2
 
1
 
! Отговори
с.до фен преди 11 години
Този сезон е прекрасен!По злобния ти коментар се разбира,че си фен на Юнайтед!Изключително ми беше приятно да загубите титлата по голова разлика и в момента да си гризете ноктенцата от яд!Наистина е безценно!Също така беше изключително приятно да се види смачканата физиономия на Фъргюсън когато се разбра,че Сити са шампион!Същите физионмии имаха Меси и останалите *** когато Торес вкара за 2-2!Тук вреше и кипеше от злобни коментарчета!Направо газ пикаеха!Уникален кеф!Честита ти калЪфка!
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре стана,че този път късмета не покри Алекс Фергюсън.Само за това,че се подиграва с Бербатов сега съдбата му го връща.Изкуфял дъртак.Дано Бербатов иде в Ливърпул и да му скъса каскета другия сезон.Сигурен съм че ако Митко играеше повече,щяха да шампиони!
48
3
 
1
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
Обърни се назад и ще го видиш...
47
2
 
8
 
! Отговори
с.до 65 преди 11 години
Че кой отрича 19-те титли на Юнайтед!?Истината обаче е,че този сезон Юнайтед не заслужаваха да са шампион!Най-много заслужаваха Сити!Юнайтед бяха в играта само и единствено заради зверския си късмет!Колко пъти щастието беше на тяхна страна!?Рано или късно това свършва!Честно казано в момента Юнайтед нямат класа и като гледам какво се случва скоро едва ли ще станат шампион отново!Арсенал,Челси,Сити,Тотнъм,а и Ливърпул са претенденти и ще е доста трудно!
46
3
 
2
 
! Отговори
до64 преди 11 години
аз съм млад6ито, не си ме разбрал не омаловажам успеха на сити, въпреки че до последно бяха под въпрос. да, биха юнайтед с 1-6, юнайтед пък в началото би арсенал с 8 гола ли колко бяха, но пък вчера догонваха 2 гола на изпадащия КПР, това е футбола. Аз не умаловажавам техния трофей вчера, но вие тук омаловажавате най-титулуваняи клуб в англия с 19 титли защото вчера сити спечелили 3та титла..смешно е просто.
45
4
 
4
 
! Отговори
с.до mlad6ito преди 11 години
Преди ерата Алекс Фъргюсън Юнайтед са били 27 години без титла и са имали общо 3!Големите им успехи са през последните 20 години!Сити са ми абсолютно безразлични,но заслужиха титлата си!Биха шампионите Юнайтед като гости с 1-6!!Честито да им е и на тях и на феновете!Да станеш шампион при тая зверска конкуренция е безспорен успех и е тъпо да се омаловажава!Ама имали 2 титли!Е,вече имат 3!Ливърпул в момента не заслужават адмирации!С над 100 милиона паунда за селекция са 8-ми!Иначе са велик клуб!
44
5
 
4
 
! Отговори
млад6ито преди 11 години
Ирена, така е обаче дали близките 20год. ще ги има ония рез*ни карабини да наливат милярди в тоя клуб? Съмнявам се, тъй че и след 20 год. може пак да реват че отдавна не са виждали трофей, както сега цивреха 44год.
43
8
 
5
 
! Отговори
Ирена преди 11 години
ха-ха 2ра титла след 44 години и на това му казвате успех? имате много хляб да ядете близките 20години и отгоре докато стигнете клубове като ливърите и червените дяволи.
42
3
 
6
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
кога ви мина акнето, кога станахте разбирачи??? Сити имат 2 мизерни титлички, а юнайтед, колкото и да са ми противни, имат 19. Тоест за да ги настигнат на Сити им трябват 20 години и то да печелят всяка, което няма как да стане. юнайтед са най-титулувания и успешен клуб в англия, печелят титлата най-често сред всички евро-шампиони, няма какво да се превъзбуждате, дори вчера замалко сити отново да изпуснат титлата, поради липсата на истинска класа.
41
8
 
5
 
! Отговори
боко преди 11 години
Честита да им е купената титла!След 44 години могат пак да станат шампиони тия шматки!
40
5
 
21
 
! Отговори
нормален преди 11 години
Въпреки Бербатов, Юнайтед се добра до второто място! Гражданите победиха селяните!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и там корупция като тука...иначе евала
38
4
 
12
 
! Отговори
с. преди 11 години
Честито на Сити и феновете им!*** от Юнайтед пак се надяваха късмета да им донесе титлата,ама тоя път не върза!Галеници на съдбата са тия!Единственото неприятно нещо в цялата история е,че противните рендета от КПР не изпаднаха!
37
7
 
5
 
! Отговори
shumenec-emigrant преди 11 години
KADE E DIMITRICHKA BERBATOVA?
36
3
 
3
 
! Отговори
ФЕН СТРАНИЦА преди 11 години
НАМЕРЕТЕ ФЕН СТРАНИЦАТА НА МАН СИТИ БЪГЛАРИЯ ВЪВ ФЕЙСБУК! Манчестър Сити - България ( MCBG )
35
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не коментирате шити , ами се занимавате с Юнайтед бе хейтърчета долни! Ако Фърги не става, тогава вие вземете се застреляйте !!! Просто всичко беше нагласено, ПАРИ , ПАРИ И ПАК ПАРИ! Не се заблуждавайте,че шити стават за нещо!!!
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изкуфелият шотландски дъртак май си глътна дъвката след мача...Само с късмет не става, трябва и акъл! Трябва да си много ***, за да държиш голмайсторът си на резервната скамейка и да разчиташ на това, че късмета ще те спаси за пореден път :-)
33
6
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
какво пък толкова се е случило на острова :)))) в *** е интересно първенството !:)
32
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Втори, втори, Ман Юнайтед! :)))))))))На Съра му го насвяткаха у кахъра!Скапано шотландско пиянде, оле-оле!Бербо, прибери още някой лев колкото можеш и се чупи от тая ***. Футбол там няма да играеш, щото те играят друго.

Спонсорирани публикации