Гриша Ганчев заряза Литекс

Занапред отборът ще разчита на юноши, ще е без пари и без амбиции
Обновена: 23 май 2012 19:16 | 23 май 2012 19:14,
131
Гриша Ганчев заряза Литекс
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Бизнесменът Гриша Ганчев се отказва от „Литекс“ и вече няма да дава големи финансови средства за клуба, обяви финансовият директор на оранжевите Величко Дихонов.

В следващото първенство в А група отборът ще участва предимно с юноши и млади футболисти, опитните играчи по всяка вероятност ще напуснат тима.

„Ще се превърнем в отбор със затихващи функции“, посочи Дихонов. „Гриша Ганчев не напуска Ловеч, но намалява бюджета и инвестициите в клуба“, допълни той.

Причина за решението на Ганчев са събитията, случили се около "Литекс Комерс" през последните седмици. Припомняме, че трима от изпълнителните директори на "Литекс комерс" бяха арестувани по обвинение в ДДС измами при търговия със захар. Сред тях е и синът на Ганчев – Данаил. Самият Гриша Ганчев също беше разпитан в ГДБОП.

Още по темата
"Литекс постепенно слиза от голямата сцена и ще видим дали можем да продължим само с млади футболисти. От тези истории, които се случиха около фирмата напоследък, собственикът е разочарован и постепенно ще слизаме към по-ниско ниво“, обясни Дихонов.

За момента той не коментира дали Христо Стоичков ще остане треньор на отбора. Това ще стане ясно утре, 24 май.

„Тепърва ще преценяваме какво ще се прави с целия клуб. Ще изчистим всички задължения към играчите най-напред“, увери финансовият директор.

Все още не е ясно какво ще се случи с градския стадион в Ловеч, където Ганчев вложи милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЛитексГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
42
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Какво ще...прави Ицата,или ще го вземат за...главен инженер на автомобилния завод.Нали едялан камък,а сигурно е...научил и китайски.
11
3
 
40
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Затвор за червените бандити!
10
2
 
12
 
! Отговори
до турчин преди 12 години
малко си прав но тези турските отбори не ми ги говори защото мафията във футбола там е по зле и от българия.
9
1
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Все още не е ясно какво ще се случи с градския стадион в Ловеч, където Ганчев вложи милиони.Как да не е ясно?Ще стане къщичка за птиченца!
8
4
 
40
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Спряха му далаверите и почна да фалира.....
7
3
 
38
 
! Отговори
qwer преди 12 години
А какво стана бе,разкриха се кражбите и парите за спорта секнаха,то така всеки можеше ,да краде държавата и да раздава на чалгаджии-футболисти.*** ти *** и гнусно бандитче е този Ганчев. Абе ***,така сам се донасираш бе крадецо,да се откажеш веднага от нещо след като си разследван,какво по-голямо доказателство от това,че си мутра куха и бандюга необразована.Сега държавата трябва да му конфискува всичко до последната стотинка и да го хвърли в затворът.
6
3
 
34
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Това ще стане някой ден с Лудогорец, Ман Сити, Челси, Анжи и тем подобни отбори които се надяват на ЕДИН човек!За справка в Турция топ 5 отборите имат поне 500 собственика с равномерно разпределени акции и на две години има избори в които гласуват споменатите членове и така ако един се реши да се оттегли някой ден друг бизнесмен веднага ще му купи акциите и клуба няма да бъде повлиян а тук отбора загива!Пример - Лого Пд гледа в ръцете на Г.Илиев, а сега е на Доко Доко а след 2 години ? ? ?
5
10
 
13
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
тиквун лаком, а лаком *** кръв ***. скоро ще си намери майстора. дано да е в живо предаване по телевизията и да ги бастисат цялото правителство заедно.
4
1
 
26
 
! Отговори
сашка васева преди 12 години
или сина му е много *** ,или гришона знае всичко и се крие сега като мишок .да се правиш на алтав не минава всеки път .един път ще изгориш и туй то
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този престъпник трябва да е в панделата, а не на свобода. камо ли да е шеф на футболен отбор.
2
1
 
51
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 12 години
23 години гущерът къса опашката си и още не е я скъсал.Дойде време и на Гриша Ганчев ....
1
1
 
69
 
! Отговори
dan преди 12 години
Резнаха му далаверите с ДДС-то и увисна.