Марк Уебър триумфира в Монако

Австралиецът удържа атаките на Нико Росберг
27 май 2012 18:49,
4
Марк Уебър триумфира в Монако
Марк Уебър от отбора на Ред Бул води колоната в Монако. Снимка: Ройтерс

Марк Уебър направи безгрешно състезание и спечели Гран При на Монте Карло на пистата в княжеството Монако, съобщи Gol.bg.

Австралиецът потегли от първа позиция и водеше колоната през цялото време. Той успя да се пребори с плътно преследващия го Нико Росберг, който обаче така и нямаше възможност да го атакува.

Така Уебър се превърна в 6-тия различен победител от началото на сезона.

Трети завърши Фернандо Алонсо, който изпревари Люис Хамилтън при влизанията в бокса. Същото нещо направи и Себастиян Фетел, който се класира 4-ти.

Застрашеният с уволнение Фелипе Маса направи нелошо състезание и макар да остана 6-ти, през цялото време бе в борбата за призовите места и завърши само на 6 секунди от победителя.

Михаел Шумахер нямаше добър ден. На старта той бе ударен леко от Роман Грожан и загуби две позиции, а към края отпадна заради механична повреда.

Макар и да бе равностойно, състезанието бе доста скучно, като нямаше никакви изпреварвания на пистата. Показателно за това бе невъзможността на Дженсън Бътън да се пребори цяло състезание с аутсайдера Хейки Ковалайнен.

Подробности за състезанието можете да намерите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравления за Уебър. Жалко за поредното състезание с проблеми за Шумахер. Много се събраха, много. Но надеждите ни не умират :))
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе тикви защо не излъчвате състезанието по някоя по известна тв.***
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да му е честито, ама това е най-скучната писта, надявах да се да се изсипе един хубав дъжд да стане малко по-динамично...