Германците разрушиха гръцката крепост

Германия пропусна дузина положения, но след 4:2 стигна убедително полуфинала
Обновена: 22 юни 2012 23:48 | 22 юни 2012 23:38,
507
Германците разрушиха гръцката крепост
Футболистите на Германия поздравяват Кедира за гола му срещу Гърция. Снимка: Reuters

Германия победи Гърция с 4:2 и се класира на полуфинала на Европейското първенство. Това бе най-малкото изражение на тоталната германска доминация в този мач, но и така се стигна до най-голямата победа на тази страна в европейските първенства.

Германия на практика игра домакински мач – почти целия стадион в някогашния германски град Данциг, днес в Полша под името Гданск, беше пълен с привърженици на тима на Льов.

През първото полувреме германците разбиха тотално противника, отправиха 12 удара, направиха куп пропуски. Все пак към края на полувремето Филип Лам откри с удар от дистанция.

В началото на второто полувреме обаче Гърция изравни с първото си положение в мача, когато Самарас засече отблизо ниско центриране.

След това обаче Германия бе неудържима. Кедира вкара зрелищен гол от воле, а  малко след него Мирослав Клозе сложи точка на спора с трето попадение. Четвърт час преди края Марко Ройс вкара нов хубав гол. В самия край на мача Гърция направи загубата си малко по-почетна след попадение от дузпа.

Това бе 15-ата поредна победа на Бундестима в официален мач – абсолютен световен рекорд.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незнам дали найстина са по-добри германците от гърците,но мисля,че поне в знак на уважение и благодарност им дължаха тази загуба.Не е заради мача.А заради доброто в хората.
17
15
 
6
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Няма по-*** народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под *** народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са ***. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости. Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят.
16
9
 
7
 
! Отговори
левчев преди 11 години
ПИСМО КОЕТО НА АНГЛЙИСКИ ЕЗИК И НА БЪЛГАРСКИ СЕ РАЗПРОСТРАНИ В ЦЯЛА ЕВРОПА!Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята.
15
1
 
10
 
! Отговори
до бесния грък преди 11 години
какво се разбесня бе ? вазелина ли ти свърши ? :))
14
2
 
19
 
! Отговори
до левчев преди 11 години
За какво брааво бе, че им разцепиха задниците?? хахахах
13
3
 
1
 
! Отговори
Ваимар преди 11 години
Аз също така съм пасивен хомосексуален зоофил.
12
27
 
8
 
! Отговори
левчев преди 11 години
БРАВО НА ГЪРЦИТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ, А ВИЕ ЗЛОБНИ И ЗАВИСТЛИВИ ДЕТО ДУХАТЕ СУПАТА 20 ГОДИНИ И В ЕВРОПА НЕ ЗНАЯТ ДАЛИ ИМАТЕ ЩЕ ЧОПЛИТЕ НОСА И СЕМКИ ПРЕД ТВ!
11
40
 
6
 
! Отговори
БЕСЕН ГРЪК преди 11 години
КУУУУР ЗА ДОЙЧЛАНД АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ.КУУУУР ЗА ДОЙЧЛАНД АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ.КУУУУР ЗА ДОЙЧЛАНД АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ.КУУУУР ЗА ДОЙЧЛАНД АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ.КУУУУР ЗА ДОЙЧЛАНД АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ.
10
4
 
27
 
! Отговори
Ваимар преди 11 години
Те немците спечелиха всичко което можеше да се спечели . Първо пробваха със оръжие ,не можаха . Смениха тактиката и минаха по техните правила / на пишман тарикатите/ и там ги победиха . Знаете ли защо печелят ,защото там градят дух за борба ,знаете ли ние защо не печелим ,защото ние разрушаваме тоя дух ,ние не искаме да се борим ,ние искаме да сме жертвата и някои да ни дава и помага и да сме благодарни и със наведени главички и душички .Те не
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕШ , ДА ЛЪЖЕШ , ДА ЗАБЛУЖДАВАШ , ДА СИ МИСЛИШ , ЧЕ СИ ПО-ВЕЛИК ОТ ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ,ПОНЕЖЕ ПРА-ПРА ДЯДОВЦИТЕ ТИ БИЛИ БОГОВЕ ??? И ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ТОЗИ ТИ НОМЕР ЩЕ МИНАВА ВЕЧНО ...СПУКА СЕ БАЛОНА , НАРЕЧЕН ЕЛЛАДА , А ЛОШОТО Е , ЧЕ ТЕПЪРВА ЩЕ ГО УСЕЩАТ...
8
4
 
26
 
! Отговори
Барба Яни преди 11 години
Ех, тия немци бе.... През 19 век създадоха (зорлем и от нищо) гръцката държава , а сега такива шамари им отвинтиха. Впрочем, правилно! Дисциплината и професионалната подготовка отново показаха, че само с бузуки и ясу не става !!!! Разбрахте ли, бе псевдо-тарикати от Етиопия !!!???
7
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия ще спечели европейското, защото до момента демострира най-добър и ефективен футбол!
6
37
 
9
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Толкова нагласен мач...При 1:1 Меркел обясни на чист гръцки че ако Германия загуби Гърция ще трябва да връща парите!
5
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коварна постъпка на германците. Хранят гърците недостатъчно а после да ги бият на мач.
4
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двата гола създават заблудата,че крадливите етиопци са създали нещо градивно в тоя мач. Сега пак ще имат самочувствие да просят пари. Жалко, трябваше с поне 5 гола разлика да бъдат унижени, пак късметът ги спаси...
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Язък... По-добрият победи, няма какво да се лъжем. Бях за гърците (не ме убеждавайте колко са зле икономически или що за хора са, аз подкрепях отбора им), но просто нямаше как срещу такъв съперник. Здраве да е :)
2
19
 
39
 
! Отговори
varg преди 11 години
Кога България ше вкара два гола на евроепйско първенство срещу които и да е отбор-никога.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беше ясно, щеше да е странно, ако беше друго....