Велик Йордан Йовчев на финал!

Легендарният ни гимнастик с осми резултат на халки
Обновена: 29 юли 2012 08:18 | 29 юли 2012 08:18,
116
Велик Йордан Йовчев на финал!
Йордан Йовчев игра великолепно. Снимка: Reuters

Йордан Йовчев се класира на финала на халки на турнира по спортна гимнастика и по този начин изпълни своята цел и мечта на рекордното си шесто участие на Олимпиада.

Самият той оценяваше шансовете си на около 20%, но изпълни чисто съчетаниято си с трудност 6.6, като имаше само леко колебание при приземяването.

39-годишният ветеран получи оценка 15.308 за изпълнението си  и остана на осмото място. То бе последното, даващо право на участие за финала.

За наш късмет обаче никой не измести Данчо и така той ще играе на финалите. Те ще са 6 август от 16.00 часа.

В същата дисциплина с най-висока оценка от 15.858 точки завърши китаецът Чън Ибин. След него останаха Матео Моранди (Италия) с 15.766 точки и Александър Баландин (Русия) с 15.666 точки.

Още новини от Олимпиадата четете в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички неграмотни спортистчета са се събрали тук да възхваляват себеподобния.
89
1
 
5
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Браво! Опази се!
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imeto Yovchev e dostatachno da nastrahne ne edin chovek a cyala naciya
87
3
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
Ако искате да се забавлявате с една по-добра игра от познатите до момента, с прекрасен икономически модул и възможности за развитие при малко на брой играчи, моля последвайте линка :cyberrepublik/en/referrer/76Помогнете на сБългария !
86
3
 
32
 
! Отговори
ил преди 11 години
Аз съм мъж и ми се насълзиха очите като гледах откриването и като имам само бегла представа какво е да излезеш с такава травма, на тези години и да се представяш на такова ВИСОКО ниво.А ние че не сме нация, не сме. Само злобни *** които се избиват по пътищата, завиждат и злобеят. Боготворим единствено материалното, робуваме на първични страсти. А всеки успех на наш брат или сестра е критикуван и оплюван по псевдо форуми от псевдо капацитети и компетентни лентяи зад мониторите
85
28
 
7
 
! Отговори
истината преди 11 години
Вероятноста на земята да падне мега метеорит и да избие живота за секунди е по-голяма от вероятноста Йовчев да вземе медал в Лондон,пък бил той и бронзов.Аре стига с тез хвалебствия.За мен велики са хората от моето семейство,защото ги обичам,те ме обичат и значим много един за друг.Стига сте използвали клишета като "велик" защото на никой не му пука нито за Йовчев,нито за медалите му.Всеки нормален човек си гледа семейството,а спорта е само забавление,когато няма какво друго да правиш.
84
4
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 11 години
Уважаеми г-не/г-жо, пускаме постове в раздел Олимпиада!!!Моля, не смесвайте спорта с личните трагедии!!! Да, Петков е направил велико дело, но, моля, каква е идеята да го споменавате в спортната секция?! А в момента е Олимпиада и да, всичко е спорт следващите 2 седмици!!!
83
1
 
58
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Данчо е сред 8те най-добри в света на халки. Това значи от цялата планета само 8 човека и той е сред тях. И всеки един от тези 8 е потенциален златен медалист. Разбра ли сега защо е велик. За нас (световно известните форумци) остава най-важната работа - да стискаме палци
82
1
 
46
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Поклон пред Данчо!
81
1
 
67
 
! Отговори
TooN преди 11 години
Ако всички български спортисти и ръководители имаха мисленето, желанието и труда на Данчо Йовчев, щяхме да сме страна-ВЕЛИКАН в спорта, а не страна-"брашнян чувал за изтупване"!!! Велика спортна личност!!! Огромно уважение и респект към теб, ВЕЛИКАНЕ!!!
80
1
 
66
 
! Отговори
е преди 11 години
ТОВА Е БЪЛГАРИН !ПОКЛОН ПРЕД ЙОРДАН !БОГ ТЕ БЛАГОСЛОВИ !ТИ ПРОСЛАВИ БЪЛГАРИЯ !
79
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато му отнеха най-долно златния медал в Атина *** съдии си спомних тогава за 94-та когато френският *** не даде дузпа на полуфинала ни с Италия.Данчо, ти си шпампионът преди 8 години в Атина. Това го знай, защото всеки БЪЛГАРИН го знае А това което правиш на 39 години с контузия в ръката в Лондон....само за поклон.
78
1
 
36
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Не е истина колко тъпо парче си. Затова България е на последно място в света почти във всичко. Такава злоба, плюене и изливане на помия има само при нас. Да кажеш за такъв велик спортист.....какво толкова?....имайки предвид, че е на 40 години, с немалки травми, трябва да си уникален злобар. Та да му правиш сметка и на парите. Спортистите ни са едно от малкото останали неща с които можем да се гордеем.
77
1
 
55
 
! Отговори
vavi преди 11 години
Данчо, дълбок поклон пред теб. БЛАГОДАРИМ ТИ, ЧЕ НИ НАПРАВИ НАЙ ГОРДИТЕ НА СВЕТА. ТИ СИ НАЙ ДОБРИЯ. Смачкай ги на финала, покажи им, че опита е по важен от годините.
76
0
 
50
 
! Отговори
браво преди 11 години
Страхотен боец. Четох, че има частично счупена китка и скъсан мускул. На това му се казва воля и желязна дисциплина. Всички ще стискаме палци на Йовчев. Ще е страхотно да завърши кариерата си с медал.
75
1
 
43
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Както намеква коментар 18 - няма лесен изход. Йовчев най-добре знае това, и въпреки всички проблеми, тръгна. Ей това му е великото! Да вярва в себе си, и да се бори НЕ за себе си. Пожелавам му здраве и късмет! Както и да завърши кариерата си, ще го запомня като знаменосец на тази олимпиада - стиснал здраво българския трибагреник, и усмихнат.
74
18
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
Велик българин е момчето (Пламен Петков), което спаси човешки живот на малко детенце англичанче и даде своя живот, но за него никой не пише, че Бог, че е велик и подобни глупости! Възхищавайте се на родните спортисти, но си имайте някаква мярка, защото ставате смешни, има много "ценни" българи по света, но не се пише толкова много и навсякъде за тях! Не всичко е спорт на тоя свят!
73
2
 
65
 
! Отговори
До 89 преди 11 години
Данчо се различава изключително много от другите спортисти! Това, което прави той , е ГЕРОЙСТВО, защото се състезава на олимпиадата със частично разкъсан бицепс и счупена наполовина китка- според Ройтерс.А в обикновеният живот Данчо е тих, приятен и скромен човек -НИЩО ОБЩО с разните му там "футболисти' и други "спортисти"...
72
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може и такава новина да оцапате с грозни и *** коментари? quo vadis...
71
2
 
51
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Данчо е 1 и такъв ще си остане защото е човек