България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата

"Лъвовете" отнесоха съперника с 3:1 гейма
Обновена: 31 юли 2012 16:18 | 31 юли 2012 16:00, Георги Пешев
231
България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата
Цветан Соколов изигра страхотен мач за България. Снимка: Ройтерс

България удари Полша с 3:1 гейма в група "А" на Олимпийските игри в Лондон. По този начин нашите си осигуриха участие на четвъртфиналите на турнира, след като преди това пометоха домакина Великобритания с 3:0 гейма.

Изключителен мач за "трикольорите" изигра Цветан Соколов, който не спираше да изстрелва безпогрешно своите "снаряди" в нападение. Българите играха като истински отбор, а в защита чудесни спасявания направи Теди Салпаров.

В първата част "лъвовете" успяха не само да заличат преднината на поляците, но дори взеха частта с добър аванс от три точки. Нашите изтръгнаха и равностойния втори гейм, в който имаха нужда от цели шест възможности за спечелването му.

След това българските национали се отпуснаха, но във важния четвърти гейм стиснаха зъби и макар да пропиляха пет точки аванс, удържаха победата.

Още новини от Олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
52
 
2
 
! Отговори
спортист преди 11 години
Е спорт ли е волейбола? Къв хомо треа си играеш волейбол? Баси смешния спорт...тия кви паляци са...лъвове били...хахахаххаха котенца *** малки....мяуууу мяуууу нем аима медал....една победа не е цялата война
40
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте смешни с некомпетентните си изказвания против Казийски и Стойчев. По-скоро ти си се спукал от яд, смешнико. Казийски не е против отбора бе, а против идиотското ръководство на бфв начело с Данчо лазарофф...сигурна съм, че с радо се радват на всяка победа на нашите момчета!
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!!! А ние да подкрепяме отбора и след победи, и след загуби!!!
38
37
 
2
 
! Отговори
пенгезов преди 11 години
Я какви разбирачи, че поляците си играха цирка както обикновено в тази фаза, то е ясно!!! Курек и Бартман биеха женски сервиси по едно време, сигурно ръцете са им се схванали, другите поляци се дърпат от топката при наш сервис и тя влиза в полето, трети ще прескочат мрежата от голяма засилка, а пък само пошляпват топката над блока!!! Дяволска работа, който е играл тази игра ще му бъде съмнително, не съм против нашите, но според мен в много моменти поляците играха симулативно, ако има начин прегледайте внимателно мача от самото начало! Отбор, който претендира за олимпийска титла и ни разнебити с 3/0 на световната лига преди месец не играе така реално, а ние знаем какво могат поляците!!! Да погледнем реално нещата и да не се правим на големи играчи, какво ще кажеш Йовков, нещо за коментарите си в просташки стил...
37
39
 
6
 
! Отговори
разбиращ преди 11 години
пълна случайност, поляците сами се биха! какво сте зинали в телешки възторг?
36
2
 
42
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Имам една мечта:Искам да чуя химна на България.
35
1
 
37
 
! Отговори
Ганчовец преди 11 години
Браво!!! Юнаци, Лъвове, бий, бий!!!
34
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предателят Казийски сигурно се е спукал от яд, че бихме без неговата звездна аура!
33
4
 
51
 
! Отговори
eva преди 11 години
Освиркванията от страна на надутите поляци май се отразиха доста мотивиращо на нашите момчета и им натрихме горделивите носове. САМО ТАКА!!! ДАВАЙТЕ ТАКА И ЗАНАПРЕД, ЛЪВЧЕТА!!!! ОБИЧАМ ВИ И ВИ ПОДКРЕПЯМ.
32
46
 
4
 
! Отговори
пу преди 11 години
Пу бе кви юнаци сме баси смешките сме бе еййййй
31
3
 
24
 
! Отговори
Mihail преди 11 години
Nai hubavoto neshto koeto chuh po vreme na macha beshe replikata na treniora kum momchetata - "ISKAM DA VIJDAM USMIVKI". Strahoteno otnoshenie i rezultata ne zakusnq
30
4
 
7
 
! Отговори
??? преди 11 години
Кой е казал, че сме овчари ? Аз това не го знам, дайте инфо, моля..
29
1
 
40
 
! Отговори
Б преди 11 години
ОКАЗАХМЕ СЕ ДОБРИ ОВЧАРИ ,ЗАЩОТО ВКАРАХМЕ БЕЗ ПРОБЛЕМИ ОВЦЕТЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО ! БРАВО БЪЛГАРИ ! СОКОЛОВ -НЕВЕРОЯТЕН !
28
1
 
54
 
! Отговори
лютеничка преди 11 години
БРАВОООО на българските лъвове. Признавам си - не врявах, че днес можем да бием поляците, но ето че нашите МОГАТ МНОГО, когато искат... Днес бяха неузнаваеми - супер игра!!! Браво на Цецо, на Скримов, Йосифов!!! СТРАХОТНИ!!!
27
2
 
59
 
! Отговори
Марти преди 11 години
А,бе,вие кви хора сте,бе?Радвайте се на победата и престанете да плюете по тоя или оня.Матей ни е донесъл мноиго радост и решението да не играе си е за негова сметка.Направихме страхотен мач,99% сме на четвътфинал,супер!А най -важното е победихме полските ***!Отбор който е най-подлия в историята на волейбола!Така че радвайте се и не плюйте,а викайте:БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!
26
2
 
48
 
! Отговори
българин преди 11 години
СКЪСАХМЕ ИМ ГАЩИТЕ НА НАДУТИТЕ ПОЛЯЦИ !
25
2
 
45
 
! Отговори
ми преди 11 години
ЮНАЦИИИИИИИ
24
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бартман каза: По добре да сме първи отколкото четвърти.. хаха а не е ли по добре да целунете трибагреника
23
1
 
55
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Браво, момчета! Така да играете и в следващите мачове!
22
1
 
74
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Не обичам да злобея, това е само една победа, а не медал, но съм толкова радостен, защото много исках да бием точно тях заради обидното ,,овчари", което казаха за българите на СЛ. Браво българи!Браво юнаци!