Пике: Шансовете ни с Реал за титлата са 50 на 50

Суперкупата ще ни даде увереност, но не е от голямо значение, казва защитникът
1 авг 2012 17:19, Георги Пешев
0
Пике: Шансовете ни с Реал за титлата са 50 на 50
Снимка: Ройтерс

Защитникът на Барселона Жерард Пике определи като равностойни възможностите на каталунците и Реал Мадрид да спечелят титлата.

Миналия сезон Кралския клуб спря доминацията на Барселона, като прекъсна серията на тима от 3 поредни титли и сега е амбициран да триумфира отново. Според Пике обаче двата тима са на едно ниво.

“Наистина Реал е настоящия шампион, а ние ще се опитаме да го свалим от върха. Мисля обаче, че шансовете са 50 на 50, защото говорим за два много качествени тима, с много талантливи играчи, така че няма изразен фаворит” коментира Пике.

Двата големи съперници както и преди година ще се срещнат във финала за суперкупата на Испания, но според бранителя трофеят не е чак от толкова голямо значение.

“Естествено успехът ще увеличи самочувствието ни. Съперникът е специален и това ще направи мачовете интересни, но не смятам, че става въпрос за много значим трофей. Естествено ще се опитаме да спечелим, но дори и да загубим няма да бъде фатално” изтъкна той.

“Така или иначе ние ще продължим да следваме своята философия и да се опитваме да печелим отличия. След идването на Тито разликите отпреди ще бъдат незначителни, така че очаквам силен сезон” каза още Пике.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари