Арсенал привлече Санти Касорла

Испанският национал подписа дългосрочен договор с лондончани
Обновена: 7 авг 2012 14:51 | 7 авг 2012 14:46, Георги Пешев
0
Арсенал привлече Санти Касорла
Касорла подписа с "Артилеристите". Снимка: Ройтерс

Арсенал официално привлече в редиците си испанския национал от състава на Малага Санти Касорла. Самата новина бе потвърдена в сайта на лондонския клуб.

В сайта на "артилеристите" не се разкрива каква цифра ще получи испанският отбор за национала на "Ла Фурия", нито за какъв срок е неговият контракт с тима.

Касорла обаче е подписал дългосрочен договор.

Испанецът бе ключова фигура за Малага през миналия сезон и успя да помогне на тима да пробие в челната четворка в Примера дивисион.

Отборът обаче е разтърсван от финансови проблеми и се наложи продажбата на някои от звездите, сред които и Касорла.

27-годишният футболист играе като атакуващ халф и е записал на сметката си 45 мача за Испания. Освен това той бе част от състава на "Ла Фурия" по време на Евро 2008 и Евро 2012, като и в двата случая испанците взеха европейската титла.

Преди да премине в редиците на Малага през 2011 година, Касорла бе в състава на Виляреал, където също бе една от звездите.

Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер изрази радостта си от новата придобивка.

"Санти Касорла е чудесно попълнение за нас. Той е играч, който притежава добър опит както на клубно, така и на национално ниво", заяви той.

"С неговото привличане ще имаме повече качество в състава. Касорла е универсален атакуващ халф и може да играе както от двете страни на терена, така и в центъра. Освен това притежава добро темпо и е много техничен. Щастливи сме, че той идва при нас", завърши французинът.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: АрсеналСанти Касорла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари