Левски измъкна инфарктна победа с 1:0 като гост на Крумовград

За първи път жена ръководеше мач от родния елит
Обновена: 22 май 2024 18:36 | 22 май 2024 18:35, Анисия Иванова
4
Левски измъкна инфарктна победа с 1:0 като гост на Крумовград
Снимка: ФК Левски

Левски измъкна инфарктна победа с 1:0 като гост на Крумовград на спортен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в Пловдив в историческа среща от 34-ия кръг на Първа лига от плейофите в шампионския поток. Цунами донесе успеха за „сините“ във 2-ата минута от добавеното време и сложи край на серията на новака в елита от 15 поредни срещи без поражение.

Двубоят между двата тима ще остане в историята на българския футбол, защото за първи път жена ръководеше мач от родния елит. Тази чест се падна на Християна Гутева, която раздаваше правосъдие на терена, като преди първия съдийски сигнал тя получи подаръци - от БФС - плакет и цветя, а от двата клуба – по една фланелка.

Крумовград и Левски на практика не се бореха за Европа, а единствено за по предно класиране в Топ 6. Друг любопитен момент е, че треньорът на крумовградчани Станислав Генчев се спряга за сигурен нов наставник на Левски от следващия сезон, след като „сините“ ще се разделят с Николай Костов.

Мачът предложи немалко любопитни момента пред двете врати, повечето от тях пред тази на крумовградчани. Гредите спасиха на два пъти домакините след удари на Евертон Бала и Патрик-Габриел Галчев. Попадение на считания за ново попълнение на Левски Алекс Колев правилно остана незачетено заради засада.

След изиграването на двубоя на базата в Коматево, Левски остава на 4-ото място с актив от 61 точки. Крумовград е  6-ти с 49 пункта. В последните срещи за сезона „сините“ приемат шампиона Лудогорец, а хората на Станислав Генчев гостуват във Варна на Черно море. Последната загуба на Крумовград преди тази от днес датираше именно от стадион "Тича"- на 26 ноември 2023 година с 2:3.
 

Подробности за срещата- на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: футболЛевски
Още от Спорт
Интер вече е собственост на американци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Раев се бетонира преди 3 седмици
Няма случайни случки. БФС-Разград е изготвило първенството 3 петилетки напред....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Левски измъкна три точки с една победа като гост Армията се наака с равен мач като домакин. Това ще му коства второто място.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една победа повече и един червен картон по-малко. За статистиката е добре.