Великият Данчо Йовчев се отказа

Легендарният гимнастик ще направи бенефис през ноември
Обновена: 27 авг 2012 15:17 | 24 авг 2012 14:51, Георги Пешев
85
Великият Данчо Йовчев се отказа
Данчо Йовчев сложи край на състезателната си кариера. Снимка: Булфото

Великият Йордан Йовчев обяви на пресконференция днес края на състезателната си кариера. Както е известно, Данчо влезе в историята на спортната гимнастика с участието си на рекордна шеста поредна Олимпиада. В Лондон той се класира на седмо място на халки.

"Време е да кажа стига толкова. Мога да продължа, но не виждам смисъл. Няма какво повече да гоня. Следваща Олимпиада? Не е сериозно на 50 години да играя гимнастика. Дори не смятам повече да тренирам", заяви Йовчев.

Легендарният гимнастик планира да направи бенефис с шоу в "Арена Армеец" в София през ноември.

"Датата все още не съм я определил, но един бенефис през ноември ще бъде супер. Ще поканя някои от най-пресните олимпийски шампиони, както и състезатели от подрастващото поколение на българската гимнастика", обясни той.

"Имаме план за развитието на българската гимнастика. Мисията ми е да работя. Ще помагам на Краси Дунев, който е много амбициран. Надявам се желанието ми да не се изпари бързо", допълни Йовчев.

"Искам да направим добри национални отбори. Убеден съм, че ще имаме участници на следващите Олимпийски игри в Рио след четири години. Ще бъда удовлетворен и доволен, ако мога да допринеса за развитието на младите", посочи той.

"Стремяли сме се винаги да постигаме добри резултати. Това, което бяхме заложили, го изпълнихме на 100 процента. Съжалявам, че няма медал. На финала допуснах грешка, но дори и без нея трудно щях да стигна до отличие, защото началната ми оценка беше с 2 десети по-ниска", отбеляза гимнастикът.

"По-добре беше да изиграя чисто съчетание с начална оценка 6,6. За повече силите ми нямаше да стигнат. Беше важно като за финал да не се изложим. Можеше да завърша шести, ако бях приземил по-добре, но смятам, че все пак се представих достойно", каза Йовчев.

В знаменитата си кариера Данчо Йовчев е олимпийски вицешампион на халки от Атина 2004 и има още три бронзови медала на халки и на земя от Игрите в Сидни 2000 и Атина 2004. Великият български гимнастик е четирикратен световен шампион и европейски първенец. Той е спечелил общо 26 отличия от световни и европейски първенства и Олимпийски игри.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Йордан Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bai Jordane, zaebi taialigava slava ami si idi na selo stegni vydicite i vrvi za ribka..artrita i kalciraneto na stavi, suhojilia i jelania te pravi na posmesistezapazi dostoinstvo i ne im klekai na administratorite za da ti nadianat porednia orden zastoto dokato mijis ot patriotizm te ste ti se prismivat i ste liupat slan4ogled kato liuspite ste pliuiat varhu teb, medalat i istoriata ti
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що е велшк ,какво е откраднал.
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велик си Данчо !
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един Велик българин!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йордан Йовчев - Властелина на пръстените
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Аскьово?
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BLAGODARNAКОЙ ОТ ВАС, МРЪНКАЛНИЦИ Е СПОСОБЕН ДА НАПРАВИ ТОВА, КОЕТО ТОЗИ МЪЖ НАПРАВИ-----Мрънкалници сте вие, които не знаете какво пишете - досега има само 3 (ТРИМА), които са си направили майтап. 3-*** от 75.Вие май само на себе си не вярвате какво пишете.Истината е, че Данчо опита в щатите и се провали тотално.Разните му там школи не можаха дори да му осигурят елементарно препитание и той се принуди да се върне в родината и да играе ролята на големия герой.А той е един обикновен спортист, изпозвал положението в държавата ни и водил професионална подготовка срещу аматьорите в неговия сппорт.Наистина ли си мислите, че държавата САЩ, Канада, Германия и т.н. ще плаща заплата ня някого 4 години за да отиде на някаква си олимпиада и дори да вземе златен медал ще бъде забравен от останалия свят. Някой може ли да си сложи ръка на сърцето и да ми изреди имената на олимпийските шампиони на Китай и Корея.Не разбрах от изложението ти - Данчо шампиона, дали е някакъв сърдечен или мозъчен хирург или уникален инженер, че да се сравнява с мен.
65
18
 
2
 
! Отговори
Данчо гнома преди 11 години
Смешно джудже. Подмазвач в живота и дребна душица.Големи хвалби, големи приказки за тоя гном !!!
64
1
 
6
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 11 години
НАЙ-ДОБРИЯ
63
1
 
6
 
! Отговори
marina преди 11 години
Da e jiv i zdrav! Velik sportist i bulgarin!
62
1
 
6
 
! Отговори
България има нужда преди 11 години
На Йордан Йовчев благодарим от цялото си сърце. Борбата продължава! България има нужда от теб! Ярка е звездата, която те води, сподели светлината и и с другите!
61
2
 
15
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
Благодарим на Данчо, че ни е карал за затаяшаме дъх по шреме на изпълението му, че ни е вълнувал толкова много години и ни е карал многократно да се гордеем, че сме българи. Благодаря Данчо за хубавите емоции, бъди здрав.
60
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na toz halki-djia nai setne mu dude akalata. abe sedi si doma, krkai, klecai i karai kolata. ko im se naviras na raznite tam administratori. ubavo- i na sto olimpiadi da u4asvuvas- emi kat nemoe da gepis zlatoto za kvo izobsto bese tam i to ne na edna olimpiada.kav primer si za frfalacite- u4stvai-u4astvai pa moe nekoi da se posdkapi4ne i da doneses medala.primer si bai Jordane za otminal i opropasten jivot- sega idat bolestite i artrita
59
2
 
14
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
БЛАГОДАРИМ ТИ ДАНЧО! Ти си един от малкото българи, който ни е карал да се чувстваме горди!ПОКЛОН...
58
1
 
28
 
! Отговори
8791 преди 11 години
Жив и здрав,Данчо!Благодарим ти за всичко!
57
2
 
26
 
! Отговори
Майната преди 11 години
ГОЛЯМ МЪЖ!
56
1
 
36
 
! Отговори
реро преди 11 години
Уникален си Данчо! Бъди жив и здрав!
55
13
 
4
 
! Отговори
qq преди 11 години
Някой знае ли защо на всички участници в олимпиадата дадоха по 50000лв, а на Данчо само 30000?
54
6
 
22
 
! Отговори
11 преди 11 години
Едър мъж и велик ариец! Данчо Йовчев ПРЕЗИДЕНТ!!