Великият Данчо Йовчев се отказа

Легендарният гимнастик ще направи бенефис през ноември
Обновена: 27 авг 2012 15:17 | 24 авг 2012 14:51, Георги Пешев
85
Великият Данчо Йовчев се отказа
Данчо Йовчев сложи край на състезателната си кариера. Снимка: Булфото

Великият Йордан Йовчев обяви на пресконференция днес края на състезателната си кариера. Както е известно, Данчо влезе в историята на спортната гимнастика с участието си на рекордна шеста поредна Олимпиада. В Лондон той се класира на седмо място на халки.

"Време е да кажа стига толкова. Мога да продължа, но не виждам смисъл. Няма какво повече да гоня. Следваща Олимпиада? Не е сериозно на 50 години да играя гимнастика. Дори не смятам повече да тренирам", заяви Йовчев.

Легендарният гимнастик планира да направи бенефис с шоу в "Арена Армеец" в София през ноември.

"Датата все още не съм я определил, но един бенефис през ноември ще бъде супер. Ще поканя някои от най-пресните олимпийски шампиони, както и състезатели от подрастващото поколение на българската гимнастика", обясни той.

"Имаме план за развитието на българската гимнастика. Мисията ми е да работя. Ще помагам на Краси Дунев, който е много амбициран. Надявам се желанието ми да не се изпари бързо", допълни Йовчев.

"Искам да направим добри национални отбори. Убеден съм, че ще имаме участници на следващите Олимпийски игри в Рио след четири години. Ще бъда удовлетворен и доволен, ако мога да допринеса за развитието на младите", посочи той.

"Стремяли сме се винаги да постигаме добри резултати. Това, което бяхме заложили, го изпълнихме на 100 процента. Съжалявам, че няма медал. На финала допуснах грешка, но дори и без нея трудно щях да стигна до отличие, защото началната ми оценка беше с 2 десети по-ниска", отбеляза гимнастикът.

"По-добре беше да изиграя чисто съчетание с начална оценка 6,6. За повече силите ми нямаше да стигнат. Беше важно като за финал да не се изложим. Можеше да завърша шести, ако бях приземил по-добре, но смятам, че все пак се представих достойно", каза Йовчев.

В знаменитата си кариера Данчо Йовчев е олимпийски вицешампион на халки от Атина 2004 и има още три бронзови медала на халки и на земя от Игрите в Сидни 2000 и Атина 2004. Великият български гимнастик е четирикратен световен шампион и европейски първенец. Той е спечелил общо 26 отличия от световни и европейски първенства и Олимпийски игри.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Йордан Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този некадърник дори не заслужава и коментар. Поне засега. Като го хванат с куфарите в Бразилия може повече.
32
34
 
6
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
несъразмерно развито тяло и ненормално нисък ръст е един от най-сигурните признаците за злоупотреба с анаболни стероиди на младини..
31
2
 
48
 
! Отговори
Alexander преди 11 години
До Анонимен и АловДанчо заслужаваше златото в Атина, но го дадоха на гръка(който беше за 4-то място като съчетание и изпълнение)!!! ***, май не следиш много този спорт и не си гледал как Данчо си кръстосва краката! Направи го за първи път на галавечерта на Игрите в Атина, понеже казаха, че Тамбакос спечелил с артистизъм...Няма монтаж! Ааа, да забравя - ***, ти си ПЪЛЕН *** и групак!
30
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО ВИСОКИ ДА - МИНИМУМ 1.80.НА ДАНЧО МУ Е СИГУРНО 2,5 СМ.
29
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички, които пишат отрицателно! Никой не е виновен за жалкото ви съществуване, освен самите вие! Поклон пред волята и спортния дух на Йовчев.
28
2
 
45
 
! Отговори
някой преди 11 години
Поклон пред великия спортист и човек!
27
0
 
15
 
! Отговори
bg преди 11 години
NE VINETE 4ESTNIA 4OVE4EC,,,,,,TOLKOVA SE PRAVI BEZ VRAZKI I PARI POD MASATA A CARCITE SI PLATIXA ZA ZLATOTO NO SEGA CELATA DARJAVA PLA6TA I SKORO NEMA DA SE OPRAVET ,,,,,,,,,,,AZ ZA EDNO PAR4E ZLATO NE DIX PRODAL 4ESATA SI,,BRAVO DAN4O.....OSTAVA6 NAI VELIKIA I OSTAVI ISTORIATA DA GOVORI ZA TAB.......NIE TI DAVAME ZLATOTO A NE VIZANTIICITE I KYKLYVODITE,,,,,
26
65
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МОГА ДА ГО НАРЕКА МЪЖ-ЕДНО ДЖУДЖЕ-НИСЪК 1.20,40 КИЛОГРАМА НЕ Е МЪЖ ЗА МЕН.
25
1
 
54
 
! Отговори
Svilen преди 11 години
Какво да кажем повече освен ШАПКИ ДОЛУ
24
0
 
1
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"СТРЕМЯЛИ"??!!??
23
65
 
1
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Кое му е великото ? За толкова Олимпиади един златен медал не можа да вземе ! Посредствен спортист ! А снивката е монтаж,кога си кръстоса двата крака , тогава ще го призная !
22
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато Данчо играеше - цялата зала стана на крака - ценят възраста и майсторството
21
52
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое му е великото ? За толкова години и Олимпиади един златен медал не можа да вземе ! Посредствена рабата !
20
0
 
41
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
Не се е "отказал" бе хора, преминава напред да работи с младите. Дан, не ги слушай тези журналисти с недомислените им заглавия. За мен, сина ми, жена ми, тъстовете и кучето дори, ти си икона, олицетворяваща какъв трябва да бъде истинският БЪЛГАРИН. С теб сме, на бойното поле и на тренировъчната площадка, където младите орли чакат да се отсрамят.
19
0
 
39
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Данчо,захващай се с каквото...искаш,но само...не с политика.Българските пишман политици не заслужават твоето...внимание;ти си достоен пример за патриотизъм за целият български народ.
18
0
 
41
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Наистина велика снимка, но всъщност и велика поза. Един смислен живот до тук, със сигурност такъв ще бъде и занапред. Здраве, късмет и щастие - това е от мен.
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поклон пред спортист като Данчо! Да си жив и здрав и ти са обърнеш внимание на личния живот и дано банановата ни държава да те подплатила за всчките успехи, които постигна...
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ama mnogo e sladuk
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-велик!
14
0
 
29
 
! Отговори
Хари преди 11 години
Приветствам този достоен човек за закономерното му решение. Не по-малко трудна е мисията да се работи за бъдещето. Ако истинските дарения за спорта, според постигнатите успехи променят сегашния си данъчен статут, ще има повече дарители. Повече средства са решаващи за успеха на всяко едно начинание.