Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева

В момента само марката държи клубът, смята Лъчезар Николов-Чезари
Обновена: 27 авг 2012 16:54 | 27 авг 2012 16:53,
78
Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева
Лъчезар Николов-Чезари внесе яснота около борчовете на ЦСКА. Снимка: Булфото

Бизнесменът Лъчезар Николов -Чезари разкри, че дълговете на ЦСКА възлизат на 80 милиона лева. Данните са на база на официалната проверка на финансовото състояние на клуба, направена от Инициативния комитет "ЦСКА Възраждане".

Николов, който е част от комитета за спасение на ЦСКА, призна тези факти при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

"Към днешната дата клубът има задължения в размер на 60 милиона лева. Това е което си признаха официално от "Титан". Сумите са за най-различни дългове. Отделно индиецът Прамод Митал има да получава 6 000 000 евро. Също така трябва да се платят и над 5 милиона лева за осигуровки на футболистите, които досега са били отлагани", отсече Чезари.

"Към този момент срещу ЦСКА са заведени 80 дела от бивши играчи, институции и частни лица", каза още той.

"Клубът умишлено е воден към фалит. Ръководството е тотално абдикирало от отбора. Новото акционерно дружество - "ЦСКА Възраждане", обаче не може да придобие мажоритарния пакет акции, тъй като има различни законови спънки. Договорката с "Титан" е да вземат 50% от властта."

"Въпреки многобройните дългове и проблеми, с които е затрупан ЦСКА, това няма да ни откаже. Тази ситуация със сигурност ще ни затрудни повече в мисията, с която сме се заели, а именно, да се възроди клубът и да се изчисти името му."

"Аз и бизнесмените, които сме се заели с тежката задача ще направим всичко, което е по силите ни, за да се изчистят дълговете, за които се смята, че възлизат на около 80 милиона лева", добави Чезари. Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно".

"Политиката на "Титан" е тотално сбъркана. Вместо да се взимат високоплатени чужденци, трябваше да се заложи на момчета от ДЮШ", смята Николов.

"Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. В момента единствено марката ЦСКА държи този клуб", категоричен е той.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
6
 
! Отговори
Гепенсон-Швеция преди 11 години
чорбата върви по пътя на кремиковци.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко започна от Тома Неверний!!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 15."ЦСКА е символ на България"Ако не беше дошла в България комунистическата чума, няколко по-нормални, а не един военизирано-тоталитарен отбор щяха да са истинския символ на България. От няколко десетилетия, обаче, ЦСКА си един обикновен отбор. Аз съм против яркото му комунистическо "славно" МИНАЛО. Тогава освен тоталитарната върхушка, подръжници му му бяха всички социалистически ПРОСТАЦИ И ***.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си ги вземат от Сашо-апашо, наречен още Лупи. Впрочем тоя още ли е на свобода?
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧВА С цска ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ОЩЕ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ.ВСИЧКО ИЗМИСЛЕНО НА СИЛА РАНО ИЛИ КЪСНО УМИРА.А *** НА КОМУНИЗМА УМИРА БАВНО И МЪЧИТЕЛНО ЗА РАДОСТ НА 8 000 000 БЪЛГАРИ-ЛЕВСКАРИ.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо не проверите на кои фирми ги дължат тези пари, повечето са дъщерни на ТИТАН
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това което се случва в ЦСКА е огледално на Държавата...Гърнета..Котараци..ГЕРБ ООД Докога ще търпим тези безобразия????
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 6ЦСКА е символ на България! И преди и сега все сме символизирали България! В Европа знаят само за ЦСКА и играчите произлезли от този клуб! Благодарение на комунистите в момента сме пред закриване! те назначиха Титан на власт и за съжаление започвам да вярвам на Сашо Томов че именно властта не е искала да излезе нещо от ЦСКА и Кремиковци!
10
1
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Ти пък за толкова сложни неща е лесно да се сгреши ;) :))) Не си спомням коя година беше на кандидат студентския изпит по журналистика бяха накарали кандидат студентите да напишат БГ азбуката и се оказало накрая, че само 4 процента са се справили без грешка! Така, че сега за толкоз сложно нещо е нормално да се сгреши! :)))))
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ако ми обясни как става тази работа Титаните наляли в ЦСКА 35 милиона освен това ЦСКА натрупал 80 милиона дългове, няма да изброявам че Титаните за 4-те години управление поне от транвери са спечелили още 20-30 милона. Само тази година с продажбите на Делев,Зику и Мораеш и останалите са взели 10-тина милона. Просто е невъзможно за 4-години ЦСКА да е глътна 150 милиона, при положение че се купуват само свободни агенти и после се продават за големи суми. Това е Абсурдно.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо Чезари ги съобщава тези неща. Къде е Гърнето?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Клуба върви в пакет с Софийския ***...който купи ЦСКА получава и сладък бизнес от Бойко Народоубиеца
6
1
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
"Само марката държи клубЪТ"?!?! Това се съмнявам да е написано от човек минал кандидатстуденсткия изпит за Журналистика в Софийски университет.
5
6
 
10
 
! Отговори
До ЦСКА са ... преди 11 години
Я по-добре виж къде са турците. Или турците взеха да викат на българите турци? То вярно че още ни мислите за турска територия ама не сме. Батков-***! Гибона/шеф на юношите в Левски/ член на ДПС.Камен Костадинов близък до Батков, най-върлия защитник на Левски дясната ръка на Боби Михайлов във БФС също така член на ДПС и дясна ръка на Доган. Когато ПФК Левски бъка с ДеПеСари а шефа е *** не наричай другите турци. Горкия Левски вероятно се обръща в гроба.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това сегашно дередже на ЦСКА, освен драма, може да се разглежда и като известно ВЪЗМЕЗДИЕ за далечното минало на отбора, когато той беше ПРОДУКТ И СИМВОЛ на комунизма и беше ОТБОР НА РЕЖИМА.Той НЕКОРЕКТНО И БЕЗЦЕРЕМОННО обираше добрите играчи на другите отбори, когато те трябваше да отбиват военна служба и беше покровителстван от властта . Не случайно писателят Георги Марков има специално есе за този отбор, прочетено по радио Свободна Европа. ДАНО СЕГА ДА СЕ ОПРАВИ, обаче!
3
8
 
18
 
! Отговори
ЦСКА са турци преди 11 години
Да закриват ***!
2
8
 
15
 
! Отговори
,LARI,, преди 11 години
DIREKTNO V 3-TA DIVIZIQ,DOKOGA VARTELEJKI,ILI RAZFORMIROVANE NA FK ,,ZSKA,, ! NEZABAVNO!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закривай.................