Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева

В момента само марката държи клубът, смята Лъчезар Николов-Чезари
Обновена: 27 авг 2012 16:54 | 27 авг 2012 16:53,
78
Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева
Лъчезар Николов-Чезари внесе яснота около борчовете на ЦСКА. Снимка: Булфото

Бизнесменът Лъчезар Николов -Чезари разкри, че дълговете на ЦСКА възлизат на 80 милиона лева. Данните са на база на официалната проверка на финансовото състояние на клуба, направена от Инициативния комитет "ЦСКА Възраждане".

Николов, който е част от комитета за спасение на ЦСКА, призна тези факти при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

"Към днешната дата клубът има задължения в размер на 60 милиона лева. Това е което си признаха официално от "Титан". Сумите са за най-различни дългове. Отделно индиецът Прамод Митал има да получава 6 000 000 евро. Също така трябва да се платят и над 5 милиона лева за осигуровки на футболистите, които досега са били отлагани", отсече Чезари.

"Към този момент срещу ЦСКА са заведени 80 дела от бивши играчи, институции и частни лица", каза още той.

"Клубът умишлено е воден към фалит. Ръководството е тотално абдикирало от отбора. Новото акционерно дружество - "ЦСКА Възраждане", обаче не може да придобие мажоритарния пакет акции, тъй като има различни законови спънки. Договорката с "Титан" е да вземат 50% от властта."

"Въпреки многобройните дългове и проблеми, с които е затрупан ЦСКА, това няма да ни откаже. Тази ситуация със сигурност ще ни затрудни повече в мисията, с която сме се заели, а именно, да се възроди клубът и да се изчисти името му."

"Аз и бизнесмените, които сме се заели с тежката задача ще направим всичко, което е по силите ни, за да се изчистят дълговете, за които се смята, че възлизат на около 80 милиона лева", добави Чезари. Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно".

"Политиката на "Титан" е тотално сбъркана. Вместо да се взимат високоплатени чужденци, трябваше да се заложи на момчета от ДЮШ", смята Николов.

"Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. В момента единствено марката ЦСКА държи този клуб", категоричен е той.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се интересуваш въобще от футбол ,трябва да си пълен *** !
37
10
 
11
 
! Отговори
да си чорбар е преди 11 години
Същото като да си Социалист -- трябва да си генетично увреден или се предава по полов път.Ето тази марка ги държи!Вижте ЦСКА има смисъл да съществява -- докато има ЦСКА лесно ще разпознаваме *** в България -- достатъчно е да се разбере че симпатизира някои на Чорбата и е ясен какъв му е умствения багаж.
36
0
 
13
 
! Отговори
баби преди 11 години
Тоя откъде се пръкна, да не е любовник на Дучето? Такава хубава двойка са, ха дано се вземат!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния "спасител", абе кой те вика да спасяваш бе мръхльо? Откъде са ти парите, да не са по-чисти от тези на гърнетата или се въртиш около меда да вземеш и ти още 80 милиона "заеми" а друг да ти ги плаща? Цялата *** се завъртя около отбора като мухи около ***, нещастници
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе може и да се закърпи положението, но ще е временно. Всички опити са само машинации за отлагане на края.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен
32
2
 
1
 
! Отговори
дядо преди 11 години
До 19.Ти си типичен левскар.Откъде станахте 8 000 000.Сигурно последната 0 си я сложил погрешка.
31
3
 
3
 
! Отговори
Деян Добрев преди 11 години
Чорбарите са около 500 хил. човека. Всеки се бърка и дава по 160 кинта за отбора и борча е погасен. Нема друг начин, ще трябва да се жертва нещо.
30
0
 
10
 
! Отговори
BOTEV FEN преди 11 години
na6iq otbor be6e izkaran v V-grupa zaradi 2 miliona!!! a texi kvo 6te gi pravim.........posle se govori za zakoni i ravnopravie.........skapana durjava
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 18
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чорбата от 5 години е на изкуствено дишане. Време е някой да изключи апарата и да прекрати агонията. В този си вид отбора само дразни.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦСКА СА КАТО КАРТОФИТЕ-ОТДАВНА ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО ЛЕЖИ ПОД ЗЕМЯТА. КАКВИ "УСПЕХИ" БЕ ЧОРБА......УСПЕХИ КОГАТО БАБА ВИ Е БИЛА ДЕВСТВЕННА ЛИ??? И С ТАЯ ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА ОТПРЕД, КАКЪВ "АРМЕЙСКИ" ОТБОР СТЕ ВИЕ БЕ СМЕШНИЦИ??
26
0
 
1
 
! Отговори
Легендата преди 11 години
"Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. "***, клуб-икона като Глазгоу Рейджърс започна от 4-то ниво на шотландския футбол и играе пред пълни трибуни! По-добре да започнем от нула, ама на чисто. За 2 сезона се връщаме в А група! Вместо още 10 години да ни бие *** и пульо! СТИГА ПРАНЕ НА ПАРИ И ДАЛАВЕРИ В КЛУБА, ПИЯВИЦИ ТАКИВА!!!
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦСКА СА КАТО КАРТОФИТЕ-ОТДАВНА ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО ЛЕЖИ ПОД ЗЕМЯТА. КАКВИ "УСПЕХИ" БЕ ЧОРБА......УСПЕХИ КОГАТО БАБА ВИ Е БИЛА ДЕВСТВЕННА ЛИ??? И С ТАЯ ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА ОТПРЕД, КАКЪВ "АРМЕЙСКИ" ОТБОР СТЕ ВИЕ БЕ СМЕШНИЦИ??
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излиза, че за да се спаси чорбата, трябва да дойде някой и да налее още на старта 80 млн. Не ми се вярва да има толкова откачен човек с пари.
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦСКА е сертифициран *** ето защо: ЦСКА зае два пъти под ред последното 48 място в лига Европа и е завинаги официално сертифициран в Европа като ***. За ЦСКА противника не е от значение, те губят наред и от силни и от слаби и от посредствени отбори. Само факти: независимо от победата над Рапид вижте антирекорда на ЦСКА в групите на Лига Европа. Последните 13 мача на ЦСКА в Лига Европа - ЕДИН РАВЕН, ЕДНА ПОБЕДА И ЕДИНАДЕСЕТ ЗАГУБИ, ОТ КОИТО 8 ПОРЕДНИ . Антирекордът на ЦСКА: 2005/06 Монако - ЦСКА 2:1; 2009/10 ЦСКА - Фулъм(4-ти състав) 1:1; Рома - ЦСКА 2:0; ЦСКА - Базел 1:3; Базел - ЦСКА 2:0; ЦСКА - Рома 0:3; Фулъм - ЦСКА 1:0; 2010/11 Бешикташ - ЦСКА 1:0; ЦСКА - Порто 0:1; ЦСКА - Рапид Виена 0:2; ЦСКА - Бешикташ 1:2, Порто(трети състав) - ЦСКА 3:1 . ЕДИН РАВЕН, ЕДНА ПОБЕДА И ЕДИНАДЕСЕТ ЗАГУБИ(помни се лесно: 1-1-11), ОТ КОИТО 8 ПОРЕДНИ. ТОВА Е НЕНАДМИНАТ АНТИРЕКОРД НА ЦСКА В ЕВРОПА. Това трагично представяне на ЦСКА ги записа във вечната листа на най-слабите отбори участвaли в Лига Европа - от две участия, два пъти последни на 48 място. Няма друг толкова слабо представящ се отбор в Европа, за жалост това е ЦСКА-София.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се готви Левски! Те са следващия.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Spoko cska umira.
20
0
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
е нали като се обяви в несъстоятелност ще заминат с нея и всичките атестации за отбора - права за тв, рекламни приходи, участия в турнири и най-вече в а-група. Ако се създаде ново цска то ще започне от най-ниските групи и докато влезе в А ще минат години. Какъв чорбар само си? И то завинаги. Завинаги най-вероятно ще остане в аматьорския футбол. Явно не е това пътя.
19
2
 
6
 
! Отговори
ЦСКА ЗАВИНАГИ преди 11 години
1. Ако ЦСКА бъде обявен в несъстоятелност Борисов&Иванов и т.н. трябва да напуснат управителните органи на Титан и др. техни дружества2. Те носят наказателна отговорност защото не са поискали обявяване на дружеството в несъстоятелност при положение ,че то е неплатежоспособно. Законът презумира, че неплатежоспособност е налице и когато са спрени плащанията, а в случая това е факт.според НК (Наказателния кодекс)Раздел I."а" Престъпления против кредиторите (Нов - ДВ, бр. 107 от 1996 г.)Чл. 227б. 1) Търговец, който изпадне в неплатежоспособност и в 30-дневен срок от спиране на плащанията не заяви това пред съда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.(2) С наказанието по ал. 1 се наказват и лицата, които управляват и представляват търговското дружество или кооперация, ако в 30-дневен срок от спиране на плащанията не са поискали от съда да открие производство по несъстоятелност.