Фетел загуби едва 3 точки от Алонсо, Райконен печели

Германецът се качи на подиума в драматичната надпревара в Абу Даби
Обновена: 4 ное 2012 17:13 | 4 ное 2012 17:13, Елка Василева
24
Фетел загуби едва 3 точки от Алонсо, Райконен печели
Себастиан Фетел. Снимка: Reuters

След страхотно каране и късмет Себастиан Фетел загуби едва 3 точки в битката с Фернандо Алонсо за световната титла във Формула 1.

Пилотът на Ред Бул завърши трети за Гран При на Абу Даби, което мина през много обрати. Основният му съперник Фернандо Алонсо остана втори и така разликата в челото е 255:245 точки за Фетел. Фетел тръгна от бокса и още веднъж в хода на надпреварата се оказа последен, но успя да стигне до подиума, с което направи решителна крачка към титлата.

Победител в надпреварата може би малко неочаквано стана Кими Райконен. Това бе първи успех за Лотус, а финландецът се възползва от отпадането на Люис Хамилтън, който водеше убедително, но пак не завърши.

Челната шестица допълниха Дженсън Бътън, Пастор Малдонадо и Камуй Кобаяши, а в състезанието имаше доста инциденти и на два пъти кола за сигурност излизаше на трасето, което бе отлично за Фетел.

Преди състезанието стана ясно, че по колата на Фетел са направени сериозни промени в стремежа на германеца да постигне максимален резултат. Били са променени значително настройките по автомобила, в окачването, както и скоростната му кутия, след като заради дисквалификацията той потегли от бокса.


Подробности четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Много помия изляхте, ей... 21 места спечелени от старта до финала, обаче го били пуснали да изпреварва, като на парад, а? Сигурно от Ред Бул са се обадили до другите отбори да направят 2-те катастрофи, за да излезе на два пъти колата за сигурност, та да помогнат на Фетел! Хахахахаха!
16
2
 
5
 
! Отговори
nixx преди 11 години
До sopol, точно феновете на Алфонсо ли говорят за отборни заповеди?
15
16
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Парите са в Редбул и шампиона е ясен. След почивката лятото колата им изведнъж стана с 1.5 секунди по-бърза от нищото. А по време на състезание кола за сигурност когато и колкото обиколки им трябва иначе нямаше днес да влезе в десятката. А двамата най-добри поне днес победиха макар и със супер смотани коли особено Райконен, в сравнение с бъдещия пишман шампион когото видяхме че с кола равна с другите не може да стане дори осми.Но парите са си пари а само Редбул в тази криза има.
14
35
 
20
 
! Отговори
sopol преди 11 години
гадната немска *** пак я подпряха. като стигна зад уебър и стоп,стоп, стоп. защо не подкрепиха уебър за шампион ами немската *** при първата му титла. пуснаха го на парад да изпреварва. ***. едвам изпревари бътън, а беше с нови гуми и видя на алонсо пушека.
13
20
 
18
 
! Отговори
Милена преди 11 години
Фетел е най-готиния пилот а и е най-добрия, супер комбинация!
12
1
 
26
 
! Отговори
VIKING преди 11 години
AYRTON SENNA FOREVER THE BEST!!!!!
11
1
 
13
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
А стига вицове. Англичаните са баш арийци. Две германски племена - англи и сакси през 4-5 век се заселват на острова. Келтите, бритите и пиктите имат съвсем символично присъствие. Допълнително при тях се заселват викинги(свръхарийците) а по-късно са завладени от норманите(също викинги заселели се във нормандия и приели френския език).Всъщност генетичните изледвания показват, че немците са над 50 процента келти).
10
30
 
24
 
! Отговори
HL преди 11 години
Това беше за мен последното съзтезание от Ф1, което гледах! То това не е вече и съзтезание - това е гавра със спорта! Особено за Фетел - си беше минаване на парад. Толкова очевадно, не се съзтезаваха някои т.нар "пилоти", че Фетел изпреварва на няколко пъти по две коли на една права! Толкова нагласена и смешна работа - с благодарност няма да гледам!
9
2
 
5
 
! Отговори
До № 7 преди 11 години
Грешка- коментарът ми е към 7
8
3
 
31
 
! Отговори
До № 6 преди 11 години
Алкохолизирано л*йно и *** си ти, а не Кими!
7
32
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Велик беше Мика Хакинен, не това алкохолизирано *** Райконен.
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райконен е най-великият. НАПРЕД КИМИ!
5
14
 
10
 
! Отговори
Bojidar преди 11 години
Alonso ne uspq da izprevari Raikonen no riska beshe goliam a v kraina smetka kakvo napravi fetel kogo izprevari niakoi mu praveha pat a ostanalite niamat konkurentni koli a i mn kasmet za fetel mn a i izlezna ri izprevarvane ot pistata no za red bull niama diskvalificirane za tiah ima razlichni pravila ot ostanalite
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Счупи му се Мерцедеса на Хамилтън. Нормално за Мерцедес. Цял сезон не вървят,накрая се и счупиха.
3
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Себастиян е новият Михаел Шумахер. Наистина голям талант.
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто Рено и Ферари се гаврят с мерцедесите. Що не продължат да си правят седани за пенсионерите в Германия,а се занимават с моторни спортове като Ф1.
1
12
 
23
 
! Отговори
Тюрк преди 11 години
При първия SC ако не се беше размаза Фетел от последен печелише състезанието, алосно не заслужава титлата след като не успя да мине ледения който показа отново, че е голям !