Робин ван Перси: Обожавам да играя за Манчестър Юнайтед

"Иска ми се да съм на терена във всеки мач", призна холандецът
Обновена: 17 фев 2013 15:22 | 17 фев 2013 15:21, Георги Пешев
3
Робин ван Перси: Обожавам да играя за Манчестър Юнайтед
Снимка: Ройтерс

Звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси призна, че обожава да играе за клуба и му се иска да участва във всеки един мач, независимо за какъв турнир е.

Холандецът премина на "Олд Трафорд" през лятото от състава на Арсенал и бързо успя да засенчи Уейн Руни, който преди неговото идване бе голямата фигура в нападението на "Червените дяволи".

Той призна, че изпитва пристрастеност да играе за отбора и настоя, че не само големите мачове му харесват, а и малките.

Ван Перси успя да вкара 19 гола и е водещ реализатор в листата на Висшата лига от пристигането си в Юнайтед.

"Установих, че когато играеш за клуб като Манчестър Юнайтед, всеки мач е голям", призна холандецът, цитиран от "Goal.com".

"Има някои специални срещи. Харесва ми да играя срещу Ливърпул и Манчестър Сити, мачовете с тези отбори винаги са специални. Също така и с Реал Мадрид в Шампионската лига. Но аз смятам, че така наречените малки мачове са също от много важно значение. Все пак спечелването на тези мачове може да те направи шампион", добави холандецът.

"Лично аз обичам да играя във всякакви мачове. Това ми помага да бъда в ритъм. Когато свикнеш да играеш през три дни и в един момент си дадеш почивка, тогава може да ти отнеме може би 10-15 минути, докато влезеш в ритъм, когато отново си на терена", каза той.

"Искам да играя срещу Рединг за ФА Къп. Искам да продължавам да играя, във всички мачове!", каза нападателят.

"Обожавам интензивността в играта на Юнайтед. Страхотно е да участваш в големи мачове с този отбор. Особено когато не знаеш какво ще се случи. Когато нишката между победата и загубата е много тънка"

"Обичам шума на стадиона, драмата, вълнението. Аз живея за това и не мога да си представя деня в който ще спра с футбола, Ще ми бъде много мъчно, наистина. Този шум ще ми липсва страшно много"

Нападателят е готов да довърши Реал Мадрид на реванша, на "Олд Трафорд", след като на "Сантяго Бернабеу" двата тима врътнаха равенство с по един гол.

Ван Перси можеше да донесе успеха на своите, но изпусна една от добрите ситуации, които Юнайтед създаде.

"Имах втори шанс точно след като ударих гредата, но не бих правилно топката. Нямаше мощност в удара ми. Няма да се примирим в реванша срещу Реал, това е нашето ДНК. Отбори като Юнайтед, Реал и Барса са много големи тимове и не се притесняват, дали играят у дома или като гости".

"Надяваме се да отидем много далече в Шампионската лига и да се изправим срещу едни от най-добрите европейски отбори. Първо обаче трябва да се съсредоточим върху Реал и да ги елиминираме", завърши Ван Перси.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
тралала преди 11 години
мн си прав - то и бербо първите два сезона в Юнайтед беше титуляр, ама Сър Дъвката го закотви нещо на пейката
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
догодина ште тьркаш пейката 100%

Спонсорирани публикации