Президентът на Наполи иска промени в италианския футбол

Де Лаурентис предлага в Серия А да участват не повече от 16 отбора
26 мар 2013 15:15, Георги Пешев
0
Президентът на Наполи иска промени в италианския футбол
Де Лаурентис предлага в Серия А да участват не повече от шестнадесет отбора. Снимка: Ройтерс

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис за пореден път изрази мнение, че италианският футбол се нуждае от спешни реформи.

Футболният ръководител подчерта колко е важно клубовете да развиват младите си състезатели и предложи в Серия А да не участват повече от 16 отбора.

"Трябва да развиваме играчи с мисъл за бъдещето, защото не можем да си позволим да купуваме от чужбина с темповете, с които го правим в момента.

Според мен трябва да разрешим на младежките ни формации да участват в третия и четвъртия ешелон на първенството. Това би помогнало на младите ни футболисти да стават все по-добри", каза президентът на неаполитанците, цитиран от сайта "Футбол Италия".

"Серия А трябва да бъде намалена на 16 тима. Не можем да чакаме още десет години, за да направим тази промяна. Ако искаме да осъществим революция в калчото, трябва да действаме след три месеца", категоричен беше Де Лаурентис.

"Ако можех да построя нов стадион, бих премахнал секторите зад двете врати. Знам колко страст влагат в играта тифозите, които предпочитат тези сектори, но това не означава, че не трябва да осигурим на всички фенове най-доброто възможно място, за да наблюдават срещите", допълни босът на Наполи.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: наполиДе Лаурентис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари