Хьонес: Платини трябва да изрита големи клубове от евротурнирите

Голямата ми мечта е Байерн да спечели отново ШЛ, призна босът на Байерн
Обновена: 16 апр 2013 12:30 | 16 апр 2013 12:27, Друми Георгиев
0
Хьонес: Платини трябва да изрита големи клубове от евротурнирите
Ули мечтае за Шампионската лига. Снимка: Ройтерс

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес даде интервю за "Сервус ТВ", в което призна, че неговата голяма мечта е отборът отново да спечели Шампионската лига. Последният до този момент триумф на баварците е през 2001 година, а тимът загуби два от последните три финала на турнира.

"Барселона е възможно най-тежкият противник, срещу който можехме да се изправим. Бяхме си пожелали първо да гостуваме и после да играем на наш терен, но не се получи така. По-трудно няма как да бъде", започна Хьонес.

"От друга страна, това е едно огромно предизвикателство за нас. Ако искаш да спечелиш Шампионската лига, трябва да можеш да победиш всеки. Аз съм убеден, че Барса също искаше да ни избегне."

"Сезонът ни нямаше как да се развие по по-добър начин до момента. Треньорът и целия му щаб свършиха отлична работа. На 100% мога да кажа, че по-добре до този момент нямаше как да бъде. Сега ще видим дали от много добрия сезон може да се получи супер-сезон."

"Причината за нашия супер този сезон? Две години не бяхме ставали шампиони. Футболистите ни вече бяха гладни за успехи. Освен това ние анализирахме грешките от миналата година, подобрихме значително състава, направихме перфектни покупки. Разбира се, късметът също е важен. Получи се микс от няколко компонента, затова можем да говорим за перфектния сезон. Но е много важна думата "досега".

"Много се радвам за Юп Хайнкес, който прави такъв сезон в последната си година в Байерн. Той работи отлично и този път бе възнаграден за труда си. И само мога да му пожелая това да продължи до края на кампанията, той го заслужава. Заслужава да излезе през една огромна врата и всички ние искаме да му помогнем това да се осъществи."

Какво каза още президентът на Байерн Мюнхен, вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари