Русия е новият европейски шампион по волейбол

"Сборная" срази Италия с 3:1 гейма на финала
29 сеп 2013 21:46, Петя Славова
35
Русия е новият европейски шампион по волейбол
Снимка: Reuters

Русия успя да спечели Евроволей 2013 и по този начин взе трофея от престижния турнир, след като победи Италия с 3:1 гейма на финала.

Руснаците спечелиха в геймовете с 25:20, 25:22, 22:25, 25:17.

"Сборная" за пореден път демонстрира феноменален волейбол и не се затрудни толкова много, за да стигне до успеха.

Момчетата на Андрей Воронков демонстрираха изключителна игра и пречупиха силния отбор на Италия.

По този начин Русия спечели поредния си трофей, след като страната триумфира на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, както и в Световната лига през тази година.

Това е първата европейска титла за руснаците, въпреки че СССР има общо 12 медала от европейски турнири.

Още спортни новини, четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16Алооо Венедикчо, май ти си липсвал в часовете по география.Израел се намирал в Африка ли бе????Муахахааххахаххахххахаха........
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мужиците са суперпичове ! Първите 2 гейма *** бяха препарирани - гледаха като заек питон !
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия играе най-прагматичния волейбол от няколко години насам и неслучайно размазаха Италия! Браво! Колкото до нашите момчета отново надскочиха себе си. Първите 3 отбора са с класи над България! А дали Русия израстват икономически го оставям без коментар. Смешно е! :)
17
11
 
0
 
! Отговори
Венедикт Ерофеев преди 10 години
до платения драскач 19 и 21Няма да коментирам това ю, че ме наричаш ***...Само да те попитам - ти колко руснаци познаваш ?И ако да - те щастливи хора ли са ?По повод Москва - Москва, заедно с "Ленинград", както ти сигурно би предпочел да го наричаш, са идеален музеен пример за френска и германска архитектура, защото по онова време не са имали възможностите да правят каквото и да било, а са си го внасяли от чужбина.Нещо, което правят и до днес, впрочем.По повод географията-ми, учи бре
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16Сборная защото са от различни отбори, а не републики.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да симпатизирам на нашите момчета, след като гледах финала между Русия и Италия, нека да си признаем едно- това все още не го можем! Не знам дали някога ще си пречупят психиката да играят финал,но това, което демонстрираха руснаци и италианци просто не ни е по силите. Страшно много спортна злоба, бомбени сервиси и уникални блокади. Нашите тази класа просто я нямат. Съвсем заслужено 4то място.
14
32
 
0
 
! Отговори
Венедикт Ерофеев преди 10 години
Само едно не ми е ясно - откога Русия е в Европа ?Нито като манталитет, нито държавнически, да не говорим чисто географски...Никога не са били, нито пък някога ще бъдат.Русия се намира в Азия.ВСЯКАК.И какво дирят в Европейски турнири ?Мечтата на всеки средностатистически руснак е да живее - в Европа.С футбола - същата работа.Русия се намира в Азия, Израел в Африка, обаче играят в Европейските групи.Явно доста хора са бягали от час по география...
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква "сборная"? "Сборная" бяха СССР, защото бяха сбор от различните републики.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След тези мачове и отношението на полската публика към нашия отбор, дори когато те вече са отстранени, едно е сигурно - има ли мач в България отбора на полша не трябва да диша. Честито на заслужените шампиони!
11
2
 
14
 
! Отговори
до селянката преди 10 години
Аре марш на битака да продаваш турски ***, а волейбола остави на тея дето разбират!Газпром си избира силни отбори, а и не си личеше съдията да подпира руснаците ... и нямаше нужда...нямаше елемент в който да не превъзхождат жабарите..даже и в провокациите(оня *** Спиридонов, вече успява да раздразни дори *** като бразилците ) и то тотално!
10
4
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Няма да се плашиш. Скоро рашките ще прокарат и димитровград тръба с газ и ще ви направят световни шампиони. хахахаххахаххха
9
0
 
17
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
СЪВСЕМ НЕ ГИ ,,СРАЗИХА,,..НАПРАВО ГИ ,,ТРЕСНАХА,,..ОЩЕ ПРЕДИ ДА ИМ ,,СКОЧАТ,,....
8
20
 
5
 
! Отговори
Димитровградчанка 19 преди 10 години
Яки сервиси, здрава блокада, много движение по игрището, хищни погледи и още нещоо което може би е на 1-во място......ЗДРАВАТА СПОНСОРСКА РЪКА НА ГАЗПРОМ, които плащат и на масата и под масата за да отиде титлата в РОСИЯ
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На европейското през 2011 България беше на шесто място, сега сме на 4. Отбора израства нагоре
6
9
 
30
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
До хитлерчето.Я се скрий бе ***. Руснаците заслужено победиха. И двата отбора показаха дух.
5
21
 
7
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Българските паляци щяха да се разреват на финала и щеше да свърши 3:0 за Русия, добре,че ни отапаниха като брашнян чувал иначе щеше да е 25:10,25:9,25:17 за Русия и Мадей нямаше да може да ни помогне с тоз *** Либеро и тез криви ръце на парашутистът Алексиев
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един здрав финал! Много мощ, физика, голямо движение по игрището и знаене къде да се застане, как да се отиграе. И всичко съчетано с правилно и точно изпълнение на сервизи, блокади, спасявания. Нашите това го не могат още. Играят като че ли на късмет, а то така не става! Няма дух, няма желание, това ни липсва!
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер яки сервиси и безмилостна блокада на руснаците показаха как трябва да се смазват жабите още преди да надигнат глава. Унизително поражение за Италия и много жалко за поредните пропуснати медали на България.
2
2
 
64
 
! Отговори
Дебел Депутат преди 10 години
Браво на руснаците! Заслужено спечелиха титлата! Много силна игра и много психика. Нашите момчета нямат психика. Това е истината! Добри са, но в ключови моменти издишат много здраво!
1
2
 
61
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Честито ! Жалко ,че не можахме да играем с тях на финал ...