Без Меси Барса има едва 3 загуби за 5 години

Каталунците вкарват по повече от 2 гола на мач в отсъствието на звездата си
Обновена: 1 окт 2013 10:30 | 1 окт 2013 10:30, Друми Георгиев
2
Без Меси Барса има едва 3 загуби за 5 години
Барса може и без Меси. Снимка: Ройтерс

В Селтик се зарадваха, че Барселона ще излезе на „Паркхед“ без суперзвездата си Лео Меси, но статистиката показва, че това изобщо не гарантира положителен резултат за съперника на каталунците.

Оказва се, че испанският тим се справя много добре без своя лидер в последните 5 години,  след като за този период той е пропуснал общо 34 мача във всички състезания и в тях загубите са само три. Победите са 27, а равенствата 4.

В Шампионската лига Меси не е играл в 3 срещи, откакто Пеп Гуардиола пое състава през лятото на 2008. Един от мачовете бе реванша срещу Байерн миналата пролет, който бе загубен с 0:3, но така или иначе изходът вече бе ясен след поражението с 0:4 в първия двубой в Мюнхен.

Другите две срещи бяха спечелени. През сезон 2009-10 Барса победи Интер в двубой от груповата фаза, а 2 години след това се справи без проблеми и с БАТЕ Борисов.

Другите две загуби бяха в испанското първенство в края на сезон 2008-2009. Тогава тимът бе разбил Реал с 6:2 като гост и си бе гарантирал титлата, при което Меси пропусна двубоите срещу Майорка и Осасуна, които бяха загубени.

Освен това без него отборът вкарва средно по над 2 гола на мач, така че феновете на Селтик изобщо не трябва да се успокояват кой знае колко.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари