Гришо не се справи с Чилич и отпадна в Бризбейн

Българинът нямаше късмет и загуби с 5:7, 5:7
1 яну 2014 10:39, Анисия Иванова
32
Гришо не се справи с Чилич и отпадна в Бризбейн
Архив: Булфото

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стартира по кошмарен начин новата година, след като отпадна от турнира в Бризбейн след загуба с 5:7, 5:7 от хърватина Марин Чилич.

Двамата се срещнаха в двубой от 2-ия кръг на турнира, на който през миналата година хасковлията успя да достигнe дo финала.

Гришо имаше да защитава 150 точки от тази надпревара, но в крайна сметка взе само 20 точки след победата над Хаасе в първия кръг. Успокоителното е, че все пак няма да се стигне до сериозен спад в световната ранглиста.

Българинът демонстрира агресивен тенис и ударите му до голяма степен се получаваха, но той пропиля възможностите си, след като в първия сет при 3:3 и 4:4 имаше общо три възможности за пробив, но не успя да ги оползотвори.

При 4:5 Гришо изоставаше с 0:40 на свой сервис, но успя да отрази и трите точки за пробив, но в следващия си сервис гейм бе пробит и така Чилич взе първия сет.

Вторият сет започна равностойно, като при 2:2 нашето момче стигна до две точки за пробив, но Чилич ги отрази. При 5:6 Гришо сервираше за оставане в мача, но Чилич достигна до мачбол, който бе спасен от българина. При втория такъв обаче хърватинът бе безгрешен и спечели втория сет и срещата.

Още спортни новини четете в gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
21
 
19
 
! Отговори
разбирача преди 10 години
посредствен тенисист.не разбирам защо толкова го хвалят и надценяват.Като него еднодневки колкото щете.По шлемовете пак ще се пада от квалификанти и други анонимници и тая година.Турнирите трета категория са му на нивото.
1
25
 
18
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Ха-ха-ха ... Пак калайдиса кълките Дришака. Като е кулав къде и той е тръгнал барабар Петко с мъжете.Да се хване да си бачка с Пироня в Чистотата та да видим няква файда и от тях.

Спонсорирани публикации