Феноменалният Вавринка прекърши Надал

Швейцарецът спечели първа титла от Големия шлем с 3:1 сета
Обновена: 26 яну 2014 22:34 | 26 яну 2014 14:32, Веселина Йорданова
52

Вавринка и Надал се поздравяват след мача. Снимка: Ройтерс

Станислас Вавринка сътвори нещо грандиозно, след като спечели Откритото първенство на Австралия. Той постигна първата си победа над Рафаел Надал, като го направи с 6:3, 6:2. 3:6, 6:3.

Преди този мач Матадора имаше 12 поредни победи над швейцарския тенисист, в които не бе загубил нито един сет.

Резултатът от днешния финал обаче бе сериозно повлиян от травма в областта на кръста на Надал, която му попречи да покаже най-доброто от себе си.

Рафа пострада във втория сет и въпреки че доигра мача на болкоуспокояващи, той не успя да се противопостави на швейцареца.

С този триумф Стан направи грандиозен скок в световната ранглиста и ще бъде от утре номер 3 в нея.

Сънародникът на Федерер направи нещо изумително в Мелбърн през този сезон, след като елиминира и световния номер 2 Новак Джокович, който бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Освен това победата е първа за Вавринка срещу настоящ номер 1 в света, като преди това швейцарецът имаше 15 неуспешни опита.

Стан е вторият швейцарец, който печели този турнир след Роджър Федерер, а това е първата му титла от турнир от "Големия шлем".

Подробности четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
26Нещо си се объркал, ***.Балканеца си ти, при това от село.Продал кравата за да си купиш билет до Испания не те прави испанец.Просто си един от ратаите, оставили селото за да слугуват в града.Никога не бих наел за слуга, балканец.Крадливи, прости и завистливи.Само западно европейци и америкени.Никакви азиатци, източно европейци или латиноси. А пък за балканци и дума да не става.***.
27
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25Ако разбираше поне малко от тенис нямаше да гледаш точките в мача а ИГРАТА!!!В мача с Джокович и СТО сета да бяха играли! крайният резултат щеше да е ВСЕ ЕДИН и СЪЩ.В полза на Вавринка.И ако разбираше ПОНЕ МАЛКО от тенис щеше да чуеш в думите на двамата след мача ЕДНО и СЪЩО. По-добрият безспорно беше ЕДИН.И ако поне малко разбираше от тенис ЩЕШЕ да знаеш че *** е безперспективен ПОСРЕДСТВЕНЯК!
26
17
 
5
 
! Отговори
21 преди 10 години
Как очаквах аз мръсните балкански *** да се появяват и да правят четки на Вавринка ! :D Никой не оспорва, че Вавринка беше по-добър в мача, но Надал показа, че е по-силен психически и че ще остане да се бори докрай, ако ще оня всички от топ 10 да е бил поред. И ясно се вижда кой мие чинии в случая, *** балкански, марш обратно да гледате Левски - Пирин и да цъкате екселски таблици.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 24Прегази номер 1Номер 2 да кажеш че го е прегазил след 5 сета и 9-7 гейма в 5-я сет е леко смешно. Новаки Вавринка последните им 3 мача от турнир на ГШ винаги са завършвали в 5 сетови трилъри. Новак както можеше да бие за пореден път, така и вавринка в другите предни срещи помежду им. така че да кажеш ПРЕГАЗИ е леко злорадо вече от теб.Вавинка прегази НАДАЛ.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21... никой не оспорва че Надал е номер едно в ранглистата!!Говорим кой е ПО-ДОБЪР в този мач и в този турнир.БЕЗСПОРНО Шампиона и НАЙ-ДОБРИЯТ в този турнир беше Вавринка.Превъзхождаше противниците си БЕЗАПЕЛАЦИОННО и ПРЕГАЗИ No1 и No2 от ранглистата.Какво има повече да го дъвчеш???
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...чак пък феноменален...
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8/21Другарю поиспанчен селянин, що е то "морален победител" в спорта??Тук се играе на точки а не на морал макар че от морална гледна точка Вавринка Е ПОБЕДИТЕЛ както и от спортна.Това че миеш чинии в Испания НЕ ТЕ ПРАВИ испанец!Капиш пайзано?!
21
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надал беше моралния победител и си остава номер 1. Можеше да се изниже още след първия сет, но остана да се бие докрай. Каквото щат да приказват разни български мърлячи, които го наричат "***" или го хейтват заради национална комплексарщина. *** мръсни сте вие, и такива ще си останете. Вамос Рафа !
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
9Определено не съм гледал мача на *** миналата година.Не гледам клоуни и посредственяци.20Браво!Много добре казано.
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки взе своето! Вавринка купата, Надал тавата, а наш Гришо - почетен гражданин на Хаскьой!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Многократно повтарях в този сайт че в днешният тенис има Ноле, Надал и малко Вавринка.Отворете ранглистата в понеделник и ще разберете КАКВО съм казал.А мача беше много интересен както от спортно-техническа така и от психологическа гледна точка.Дори по-интересн от пет сетовият с Джокович.Единственото тъпо нещо беше че трябваше да изключа говора защото скапаните кУментатУрина евроспорт ме отвращават с тъпотиите си.(независимо че НЕ СЕ СРАМУВАТ от грешните си прогнози).ОТВРАТ!!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA CZEHOSLOWAKA SUPER IGRA BESCHE NADAL IMA INDIANSKI POGLEDNETE OCITE MU GENNI OT BOLIVIA EKVADOR LI NE ZNAM METIS TRIABVA DA PRIZNAEM CHE E MNOGO DOBAR CZEHOSLOVAKA TRIABVA DA RABOTI ZA BADESE ZA DA SE IZKACI NA VARHA
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дп 15Надал направи гримаса заради гърба в края на втория сет. Толкова си и гледал мача.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах мача. Надал получи контузия в гърба още в първия сет и не можа да се оправи докрая въпреки намесата на физиотерапевта.Честито на Вавринка. Получи златен шанс и не го пропусна!
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Муахахахаххааххааанаистина не вярвах че тоя Вавринка ще се изгаври с Надал на финал от ГШ!Браво Стан!пия едно заради теб сега!Напълни ми душата как преби от бой тоя ***!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много пъти мачовете започват по един начин,а после нещата се обръщат!
12
3
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Брат, преди Надал да се контузи, какъв беше резултата и кой водеше, че забравих?
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надал прави някакви магии, показани от баба му стара *** гледачка. Така прекара Гришо и за това оня форхенд не намери празния корт за да стане резултата 2-1 за нашето момче. За това никога Надал няма да стигне популярността на Федерер. Заради тези подли номера. Честито Вавринка! Боец.
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6Аз пък бях убеден че Вавринка е по-добър в момента но ме притесняваше психическата странаНа мача. И се оказа че съм БИЛ ПРАВ да се ПРИТЕСНЯВАМ.Испанският *** се опита да го измами.И за малко не успя.P.S. Някой да видя Вавринка да се тръшка и ляга по корта след като спечели мача (ПО ЕДИН БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН начин)Така правят ГОЛЕМИТЕ!!А не като Насришо и други *** .....Между другото Надал направи в мача с Насришо повече двойни грешки от колкото във ВСИЧКИТЕМачове от турнира ВЗЕТИ ЗА
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие май не сте гледали селските номера на Вавринка миналата година срещу Григор-постоянни диалози със съдията и претенции,забавяне на играта и т.н.Това нещо започна когато Григор поведе в резултата.Надал и той е същият-срещу Григор влезе в съблекалнята за 7-8 мин след като загуби първия сет