Феноменалният Вавринка прекърши Надал

Швейцарецът спечели първа титла от Големия шлем с 3:1 сета
Обновена: 26 яну 2014 22:34 | 26 яну 2014 14:32, Веселина Йорданова
52

Вавринка и Надал се поздравяват след мача. Снимка: Ройтерс

Станислас Вавринка сътвори нещо грандиозно, след като спечели Откритото първенство на Австралия. Той постигна първата си победа над Рафаел Надал, като го направи с 6:3, 6:2. 3:6, 6:3.

Преди този мач Матадора имаше 12 поредни победи над швейцарския тенисист, в които не бе загубил нито един сет.

Резултатът от днешния финал обаче бе сериозно повлиян от травма в областта на кръста на Надал, която му попречи да покаже най-доброто от себе си.

Рафа пострада във втория сет и въпреки че доигра мача на болкоуспокояващи, той не успя да се противопостави на швейцареца.

С този триумф Стан направи грандиозен скок в световната ранглиста и ще бъде от утре номер 3 в нея.

Сънародникът на Федерер направи нещо изумително в Мелбърн през този сезон, след като елиминира и световния номер 2 Новак Джокович, който бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Освен това победата е първа за Вавринка срещу настоящ номер 1 в света, като преди това швейцарецът имаше 15 неуспешни опита.

Стан е вторият швейцарец, който печели този турнир след Роджър Федерер, а това е първата му титла от турнир от "Големия шлем".

Подробности четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Освен това победата е първа за Вавринка срещу настоящ номер 1 в света, като преди това швейцарецът имаше 15 неуспешни опита." Нищо не е симулирал!Лесно е пред телевизора да обиждате,много пък разбирате всички от тенис!Надал си е номер 1,какво като е загубил сега!Тъпан**и!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo interesna biografia ima Wawrinka bascha mu Germanez maika mu Schweizarka a baba mu i diado mu Czehi a triniora mu Franzuzin Dmitrii Zavialov.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто днес ще се напия от кеф!Не вярвах че Вавринка няма да се спече срещу тоя *** за пореден път. Браво Станислас!Боец от класа!Наздраве за швейцареца който не се поддаде в крайна сметка на *** номера на Надал.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1"Травмата" е за шарани като теб!На теб и У... да ти кажат че е банан и си го налапал веднага.Балък!
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 1За коя травма говориш? За оная след която Надал се преобрази и взе сет на Вавринка? Бравоооо, кефиш!Как така преди да беше контузен Надал го преби вавринка за 2 сета и водеше 2-0 и след "контузията" се разигра и спечели сет Надал?Мръсен *** доживот ще си остане Надал с неговите мрусни *** номера.
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надал се оказа гоУем ***.Опита се да разстрои играта на Вавринка като симулира травма във вторият сети наистина успя.Просто жертва вторият сет за да обърне тенденцията и УСПЯ.Спечели третият все едно не се правеше на "умрела риба" във вторият.Добре че Вавринка устоя психически на тоя КУ*ВЕНСКИ номер.И Шумата правеше такива номера ама Онзи от горе гледа!!!И този ще го отнесе някой ден.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е оня *** от вчера на който му беше "ясен " този мач??Как щеше да бие Надал??С 3:0 сета ли??
1
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не беше травмата на Надал,щеше да види победа ама друг път!И все пак Надал си е номер 1!!!