Гари Родригес се оказа собственост на третодивизионен тим

Холандецът подписал с Тарагона, ще играе в елитния Елче само под наем
31 яну 2014 09:45, Друми Георгиев
2
Гари Родригес се оказа собственост на третодивизионен тим
Гари не бил собственост на елитния Елче. Снимка: Булфото

Доскорошният футболист на Левски Гари Родригес всъщност е купен от третодивизионен испански тим, гръмна вестник "Меридиан мач".

Както е известно, от ръководството на "сините" обявиха, че крилото е подписал с елитния испански Елче. Оказа се обаче, че трансферът на "лалето" е осъществен по сложна схема.

Според изданието Гари Родригес е собственост на третодивизионния Химнастик Тарагона, който се подвизава в третото ниво на испанския футбол.

Причината за сложната схема е, че от Елче са с блокирани права за купуване на футболисти, заради неизплатени заплати към бивши футболисти, на стойност около 500 000 евро.

Елче има право да взима футболисти, но само под наем от други отбори от Испания и именно поради това Гари Родригес е парафирал договор с Химнастик, който го е преотстъпил на Елче.

Все пак на "Герена" могат да дишат спокойно, защото по-голяма част от трансферната сума (550 000 евро) ще влезе скоро в касата на клуба. Левски ще си получи последния транш по сделката до края на кампанията.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: левскиГари Родригес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
големите играчи тук... а в европа ... в минимум 3-та девизия
1
3
 
4
 
! Отговори
MOTORHEAD преди 10 години
Елче е със спряни права заради борчове, но на "Герена" могат да дишат спокойно, защото по-голяма част от трансферната сума (550 000 евро) ще влезе скоро в касата на клуба.Спокойно Батков, няма риск. Не и по-голям от този с трансферите в Казан.