Русия поведе в отборната надпревара по фигурно пързаляне

Евгени Плюшченко се завърна на леда, остана втори при мъжете
Обновена: 7 фев 2014 10:58 | 7 фев 2014 10:41, Красимир Ангелов
2
Русия поведе в отборната надпревара по фигурно пързаляне
Снимка: Reuters

Въпреки че официалното откриване олимпийските игри в Сочи ще се състои тази вечер, част от състезанията започнаха ден по-рано.

В четвъртък вечер стартира турнира по фигурно пързаляне, при това с нова олимпийска дисциплина – отборното състезание по държави. В състезанието участват по един състезател при мъжете и жените от всяка страна, както и по една спортна и танцова двойка.

Домакините от Русия поведоха в отборната надпревара на олимпийските игри в Сочи след кратката програма при мъжете и при спортните двойки.

За Русия участваха завърналият се олимпийският шампион от Торино'2006 и двукратен сребърен медалист от олимпийския игри Евгени Плюшченко, който получи втора оценка при мъжете след японеца Юдзуру Ханю. На трето място остана световният шампион Патрик Чен от Канада.

При спортните двойки категорично победиха спортната двойка Татяна Волосожар и Максим Транков от Русия, който получиха първа оценка от 83.79 точки. Втори останаха Мегън Дюамел и Ерик Редфорд от Канада, а трети - Хао Чжан и Чън Пън от Китай.

По този начин след кратката програма при мъжете и спортните двойки поведе Русия, която събра сбор от 19 точки. На второ място е Канада със 17 точки, а на трето Китай с 15 точки.

На 8-и февруари предстои кратката програма при жените и при танцовите двойки, след което напред ще продължат само 5 от общо десетте страни, участващи в надпреварата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
дядовците и бабите викат за Вас и Станишев, по-младите още не могат да ви простят ,,прекрасното,, управление. Ако имахте малко *** за стачки щяхте и сами да се оправите, не само да чакате помощи отляво и отдясно руски ***...
1
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Давайте, братушки, България вика за вас!