Лъчо Танев: Аз доведох Меси в Барселона

"Грижех се за него половин година, нашата фирма подписа първия договор на Лео", допълни агентът
8 фев 2014 14:26, Друми Георгиев
5
Лъчо Танев: Аз доведох Меси в Барселона
Меси е в Барса заради Лъчо Танев. Снимка: Ройтерс


Футболният агент Лъчезар Танев стои в основата на пристигането на Лионел Меси в Барселона, разкрива бившият национал на България пред вестник "24 часа".

"Моят съдружник Орасио Гаджоли направи контакта със семейството на Меси благодарение на връзките, които имаше в родината си Аржентина през 2001-2002 година. Меси пристигна, ако не се лъжа, през 2003 година в Барселона", започна Танев.

"Запознахме се с тези хора, предложиха ни го като възможност. Тогава Хосе Мария Мингея беше съветник на президента на клуба Гаспар. Той уреди проверката на Меси, но после имаше смяна на ръководството и нещата малко се проточиха."

"Имаше период от 5-6 месеца, в който ние се грижехме за Меси и семейството му. Всъщност между 13 и 16 години, когато са му първите договори, именно нашата фирма се грижеше за него."

"Сега баща му хич не иска да си го признава, но това са фактите. Както е факт, че един от братята на Лео беше с наша помощ на проби в Локомотив Пловдив. Даже баща им - Хорхе Меси, пристигна тук, бяхме заедно."

"Стремяхме се да правим най-доброто за момчетата, но после се появиха проблеми с аржентинските ни партньори. Ние бяхме връзката с Барселона, даже първият му професионален договор с клуба, подписан от играча и родителите му, беше сключен чрез нашата фирма."

"Колкото и някои да искат да зачеркнат историята, документите се пазят в нашия офис", добави Лъчо Танев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък ако имах такова "благозвучно" име щях да се застрелям. Обърни внимание, казвам застрелям, да не отидеш в някой мол да се взривиш като братчедите ти!
4
8
 
7
 
! Отговори
Айдън преди 10 години
Гяурска гордост и радост...Аз пък доведох Императора в Милан.
3
3
 
10
 
! Отговори
Настоявам!!! преди 10 години
На Лъчо Танев незабавно трябва да му се даде испанско гражданство, да бъде провъзгласен за почетен гражданин на Барселона, да му се издаде пожизнена VIP карта за Камп Ноу и рождената му дата да се обяви за официален празник на Испания!!!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не го доведе в ЦСКА бе Лъчо, ами го даде да Барцилоната?
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малииииии, верно ли бе! Ми то голяма работа, голямо чудо!