Прогнози за дъжд за старта на Сани Жекова в Сочи

Мирослав Кенанов заменя Иван Златев за старта на 20 км в биатлона
Обновена: 11 фев 2014 15:47 | 11 фев 2014 15:47, Красимир Ангелов
12
Прогнози за дъжд за старта на Сани Жекова в Сочи
Снимка: БОК

Неприятни прогнози за дъжд изправят на нокти всички, които имат стартове на открито през уикенда в Сочи. Още в четвъртък се очакват леки валежи, които в петък ще се увеличат значително. В събота вероятността от дъжд е 90 %, а в неделя почти 100, смятат руските метеоролози.

Точно в неделя участието си на Олимпиадата ще започне и най-голямата ни надежда в Сочи – сноубордистката Александра Жекова.

В офиса на българската делегация бащата и треньор на Сани Жекова – Виктор, поръча два чадъра, които да им осигурят малка покрита площ на старта, необходима за подготовка за бордовете, съобщава БОК.

Оттам допълват, че Виктор Жеков носи със себе си и мини палатка за лошо време, но се съмнява, че организаторите ще му позволат да я опъне на старта и затова приготвя от сега чадъри. По принцип при подобни условия Международната ски федерация позволява малко пространство, където на сухо всеки да се подготви за старта, но на Олимпиадата разпоредбите са по-строги.

От БОК категорично отрекоха информациите в някои родни медии, че Сани Жекова е отказала тренировки преди старта в неделя. Българката просто е преценила, че не си заслужава да се пробва като тестер на трасето, тъй като не иска да се подлага дори и на най-малък риск от контузии преди състезанието в неделя.

Точно по спусканията на тези тестери организаторите правят корекции по съоръжението, така че да е защитено здравето на състезателите. Така Сани ще тренира на официалното трасе по време на сводободните тренировки в четвъртък и петък.

Същевременно стана ясно, че Иван Златев отпада от състава за България за дисциплината 20 км биатлон при мъжете. Състезанието е предвидено за четвъртък от 16.00 ч. българско време.

По регламент българите в Сочи са петима, а правилникът позволява участието на четирима, тъй че един от тях остава резерва за индивидуалните стартове. Мястото на Златев сега ще заеме Мирослав Кенанов, който пропусна спринта на 10 км.

Съставът на щафетата, която е последна в програмата, ще се определи съобразно представянето в индивидуалните стартове и моментното състояние на състезателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
vrvm преди 10 години
И днес излиза треньора на състезателя ни с шейничка и демостративно отговаря с " С тези пари - толкова". Та тези пари са 50000 лева (35000$) годишно за подготовка, и "толковата" е 38мо място от 39 участника. Значи за 4 години имаме разходи от 200000 лева за един състезател с предпоследно място. Това е безмислено и аз като данъкоплатец съм твърдо против такова разхищение. Обичам спорта, но отношението на делегацията ни, спортистите и управленците в спорта е обидно и трябват промени.
10
0
 
12
 
! Отговори
vrvm преди 10 години
За тези които ще ме нападнат искам да дам за пример канадката носител на златен медал от Ванкувър в дисциплината ски свободен стил Хана Кърни, която подготовка е 50 хиляди долара годишно, а сноубордистът Джонатан Чийвър пък работи като водопроводчик във фирмата на баща си, за да може да финансира спортните си занимания. Така, че парите който отделяме не са малко, а резултатите са като на аматьори - като *** на Ямайка по бобслей, финансиран от доброжелатели.
9
0
 
5
 
! Отговори
vrvm преди 10 години
Нормално е след като разходите по подготовката са за сметка на държавата е да имаме очаквания. Никъде по света пари не се дават даром и всеки очаква възвръщаемост. Само тук федерациите и спортистите искат, но не обещават нищо, което си е прахосване не средства. Доколкото си спомням миналия олимпийски цикъл държавата беше отделила за поготовка на Сани 400000 лева. Резултата една голяма нула.
8
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 години
До Мимето Миме,колективната тяга я имаше при социализма, а при демокрацията(разбирай дивия капитализъм) принципите за развитие са строг индивидуализъм, така че особено развитие не чакай- още първобитния човек го е доказал ,че колективизма е по-лесен начин на живот и развитие! Прочети малко!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да си спортист в България трябва да си достатъчно богат така че да можеш да си позволиш участие на спортно мероприятие... В БГ парите за спорт се разпределят само по висшите етажи и за спортистите остават само трохички... Разбиха базите и просто няма условия вече, може само да се надяваме да се променят нещата
6
1
 
10
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Средствата, които демократична българия даде за строителството на Банско , ветоша РИЛА И ДРУГИ се дадоха за строителство на хотели, ресторанти ,барове, бистро, и така базата ни за зимни спортови мина в ръцете на търговци,бакали,кръчмари,нощни заведения и прочие и с това сесложи край наорганизиран зимен спорт НО И КРАЙ НА МЕДАЛИ ОТ ОЛИМПИАДИ И ПРОЧИЕ, еЛАТЕ НОЩНО ВРЕМЕ В ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ И ЩЕ ВИДИТЕ,,КОИ ТУК СПОРТУВАТ,,
5
2
 
12
 
! Отговори
ABV до 3 преди 10 години
Не сме виновни ние, че се съмняваме във възможностите на нашите състезатели, а просто те така се представят като започват с оправданията!Когато човек е сигурен в себе си и възможностите си отива уверен там!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е стига де, това е май единственото момиче, което що-годе има шанс за прилично представяне. Не говоря за останалите уплашени туристчета.
3
9
 
7
 
! Отговори
Мима преди 10 години
Ей заради такива нискоенергийни хейтърчета като вас България няма колективна тяга да се движи напред.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важното е да сме готови с оправданията предварително. Нямало да тренира 2 дни на пистата, да не се контузи Сандето... Ми така е, тя е отишла на туризъм, ко да тренира...
1
1
 
13
 
! Отговори
ABV преди 10 години
Сането и с дъжд и без дъжд си е все тая!