Контузия спря Плюшченко от Олимпиадата

Фигуристът обяви края на своята кариера
Обновена: 13 фев 2014 22:57 | 13 фев 2014 21:12, Красимир Ангелов
11

Снимка: БТА

Руската звезда във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко, който е олимпийски шампион от Торино'2006 и двукратен сребърен медалист от олимпийския игри, се отказа от участие в индивидуалната надпревара на олимпийските игри в Сочи.

Плюшченко, който е единствен представител на домакините при мъжете, получи травма по време на загрявката преди кратката програма тази вечер и обяви края на своята кариера.

Руснакът изпълняваше троен аксел, но го приземи неуспешно и получи контузия на кръста. Миналата година той претърпя операция на гърба и се завърна специално заради олимпийските игри, като стана олимпийския шампион с тима на Русия в отборната надпревара в Сочи.

Руската звезда беше предпочетена пред шампиона на страната Максим Ковтун и се стремеше към трета олимпийска титла при четвъртото си участие на олимпийски игри.

Минути след контузията Евгений Плюшченко официално обяви, че слага край на спортната си кариера. "Аз завърших кариерата си. Възрастта ми позволява да продължа, но 12 операции са прекалено много", отговори 31-годишният Евгений Плюшченко на въпрос на журналисти дали ще продължи своята кариера.

“Ако исках, можех да приключа участието си на олимпиадата още след отборния турнир. Но аз се готвех да участвам в Сочи и в индивидуалните състезания, много исках да завърша добре. Но, видимо, Бог каза: "Женя, трябва да приключваш", сподели фигуристът.

Министърът на спорта на руската федерация Виталий Мутко заяви, че руският фигурист Евгений Плюшченко е изпълнил своята задача на олимпиадата в Сочи.

“Плюшченко се отказа от кратката програма по здравословни причини, какво тук може да се коментира. Но той изпълни своята задача на този турнир, помогна на своя отбор да спечели отборното злато, за което огромно благодаря. Може само да го поздравим с такъв резултат", заяви Мутко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Жалко. Никой не е застрахован от контузии.
8
0
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Много съжалявам за Плюшченко!Събития,като олимпийските игри правят светът по-добро място за живеене!Обожавам да гледам зимни олимпийски игри.
7
3
 
2
 
! Отговори
Драма преди 10 години
Това е национална катастрофа за Русия...Как без Плюша...ужас! Горките хора...
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към българчето 5 и 6, И сега като нямаме свои представители на Олимпиада, дай да не гледаме какво правят хората по света, така ли? Не само че нямаме спортисти българче, но нямаме и лекари и инженери! Докато насаждате политика във всяка сфера на живота, ще сте си все такива *** и прости аутсайдери на световната сцена! Диагнозата ми е безплатна!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некой русофоп го прокле, мамичката му...
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-вече си възпитавайте децата да стават престижни инжИнери, които не могат крушка да сменят ;)
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ека да не политизараме отново и да си извлечем поуките от това:Дори най-големите таланти в спорта могат всеки момент да прекратят кариерата си заради тежка контузия.И възпитавайте децата си да спортуват, но да изберат в живота някоя престижна професия като лекар или инженер.
2
0
 
41
 
! Отговори
Мариана преди 10 години
Страхотен!!!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някоя дребна душа го прокле!