След кръга в Серия А: Цифри, факти, акценти

Дестро е най-ефективният реализатор, Конте събра 234 т. в 100 мача начело на Юве
18 фев 2014 16:34, Георги Пешев
0
След кръга в Серия А: Цифри, факти, акценти
Снимка: Ройтерс

* Нападателят на Рома Матия Дестро се разписа на два пъти при победата с 3:.0 над Сампдория и вече има 6 гола от 6 мача като титуляр този сезон. Той бележи веднъж на всеки 75,5 мин. в игра и е най-ефективният реализатор в Серия А, както и №1 в Европа сред футболистите, отбелязали поне 5 попадения до момента.

* Рома спечели и двата си мача със Сампдория в първенството за първи път от сезон 2007/08. Освен това Вълците отстраниха генуезците и за Купата, като не допуснаха нито един гол във вратата си за 270 мин. (3:0, 1:0, 2:0).

* Треньорът на Ювентус Антонио Конте записа стотния си мач в Серия А начело на тима при победата с 3:1 над Киево. Под негово ръководство бианконерите са спечелили внушителните 234 т. Торинци изравниха клубния рекорд, поставен от тима на Фабио Капело през 2005/06, като спечелиха 12-а поредна победа на свой терен от началото на сезона.

* Фернандо Йоренте се разписа срещу Киево и събра 10 попадения в шампионата този сезон. Шест от тях са отбелязани с глава. Баскът бележи двуцифрен брой голове в първенството за шести път в последните 7 години. Единственото изключение е миналият сезон, когато той влизаше главно като резерва в мачовете на Атлетик Б.

* Киево продължава да е без победа в последните си 10 мача в Серия А и Купата на Италия. В този период Летящите магарета са записали едва 3 равенства и 7 загуби.

* В първия сезон под ръководството на Рафа Бенитес Наполи върви с темпото от миналата година, когато също събра 50 т. от 24 кръга с треньор Валтер Мадзари. Южняците са се движили с по-добро темпо само в ерата на Диего Марадона. През 1989/90 Наполи е бил с актив от 51 т., а през 1987/88 – с 56 т. от първите 24 мача (при 3 т. за победа).

* Парма записа рекордна поредица без загуба – 12 мача – в Серия А с победата 4:0 над Аталанта. Тимът не беше печелил в Бергамо от 2001 г., като бе спечелил едва 3 т. в предишните си 8 гостувания там. Освен това Дуковете удължиха серията си без допуснат гол на 345 мин.

* Катания сложи край на серията без загуба на Еди Рея начело на Орлите. Под негово ръководство Лацио имаше 3 победи и 3 равенства. Римляните обаче загубиха на ст. "Масимино" за трета поредна година.

* Торино обърна Верона 3:1 в последния мач от кръга в понеделник вечерта и остава непобеден в гостуванията на този съперник от 18 януари 1987 г. Оттогава виненочервените имат 5 победи и 1 равенство на ст. "Бентегоди".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Серия А
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари