Олимпийският огън загасна

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити
Обновена: 23 фев 2014 22:56 | 23 фев 2014 21:15,
184

Снимка: БТА

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити с пищна церемония. Церемонията на олимпийския стадион "Фишт" бе изгледана от около 40 000 зрители на живо. Тя беше открита с химна на Русия и бе посветена изцяло на руската култура.

Домакините показаха чувство за самоирония, повтаряйки нарочно гафа от откриването с неотворилия се пети олимпийски кръг.

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион.

След това започна Парадът на спортистите. 2686 атлети се бориха за разпределението на 98 комплекта медали. Никола Чонгаров бе знаменосец на България.

На стадион "Фишт" имаше и изпълнение на корейски артисти, като препратка към следващите Зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан.

На заключителната церемония главни действащи лица бяха талисманите на игрите в Сочи - снежният леопард, мечката и заекът. Осемметровите леопард и мечка се поклониха и на сцената се появиха 800 деца от детски хор със запалени свещи в ръце и започнаха да пеят знаменитата песен "До свиданья, Москва", която звучеше и на церемонията по закриването на летните олимпийски игри в Москва през 1980-та година.

Осемметровият бял мечок Мишка се приближа към чашата с олимпийския огън и започна да духа  огъня, а в същото време децата загасиха своите свещи.

Олимпийският огън угасна, а от дясното око на мечока Мишка потече огромна сълза . И така, олимпийският огън в Сочи угасна, а зимната олимпиада е вече история.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Олимпийски игриСочи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
футболен мач германия-русия 2:0 става дядка и вика: не ви е срам бихмеги в сталинград бихме ги в ленинград бихме ги в курск. става до него младеж и вика споко треньора беше друг
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 61Преди месец си купих най-новата американска плазма. Купих си я най-вече, защото към нея имаше подарък-шоколадова статия на *** с банан в ръка. Върху самата статуя с бял шоколад беше изписано "Барак Обама".
48
4
 
4
 
! Отговори
62 преди 10 години
Значи им викали космически кораби а не ракети. И това не го знаех.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее ЦК на КПСС и ДКМС !
46
3
 
10
 
! Отговори
до 60 преди 10 години
Ми, нещо такова. Правят космически кораби, без телевизори.
45
16
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 10 години
Имат 3D LED телевизори марка " Червеният октомври" . В магазините вървят с бонус - водка Путника!
44
6
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
Значи са постигнали всичко при телевизорите , спряли са на ламповите и няма смисъл повече да правят. Защо са им разни трл. долари печалба като си имат всички елементи от менделеевата таблица. Разбрах.
43
1
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 10 години
Отдавна не се занимават с такива глупости, за това си има цял свят..
42
2
 
9
 
! Отговори
До 52 преди 10 години
Ама изобщо не съм се объркал!Но понеже тук станаха едни хвалби за Русия, а аз като българин се интересувам най-вече от България и затова Московската олимпиада ми е по-симпатична от тази в Сочи, защото е най-успешната за българския спорт, а дали е зимна или лятна е на втори план!
41
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соросоидчета къде са краварите САЩ тази олимпиада и защо СССР взе най-много медали и завърши на първо място ?
40
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приятели, дръжте на Русия и никога не се отделяйте от нея, защото без Русия нямаме бъдеще като православна християнска държава. Еврейско-масонските ценности все повече ни заливат и задушават. Русия е единствената ни надежда, както и тогава, когато сме чакали освобождението. Не го забравяйте.
39
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Здравейте ! Разбрах че руснаците правели страхотни 3D LED телевизори. Искам да си купя един 50 инчов и ако може ми помогнете с някакви марки. Благодаря !
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
47 нешо си объркал - в Москва беше лятната олимпиада. На зимни олимпиади освен Дафовска, Раданова и Петър Попангелов не се сещам да сме имали някакви постижения.
37
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми като си ги нямат защо не могат да направят един компютър или смартфон. Белите държави скоро време ще започнат да добиват от космоса метали.
36
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЛИМПИИСКИЯТ ОГЪН ИЗГАСНА. НО ПРЕДИ ДА ИЗГАСНЕ В НЕГО ИЗГОРЯХА 50 МИЛИАРДА. С ТЕЗИ ПАРИ МНОГО БЕЗДОМНИЦИ И КЛОШАРИ МОЖЕХА ДА ПРИДОБИЯТ ДОМ И ДА ЖИВЕЯТ КАТО БЕЛИ ХОРА. НО УВИ КАПИТАЛИЗМА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОЗИ ЛУКС ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ.
35
16
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 44Руснаците в днешни времена не само чакат за Лада по сума ти години, а даже и консерви с кисели краставички чакат само на нова година и то ако имат купони за тях.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олимпиадата в Сочи бе хубава, но тази в Москва бе по-хубава!Защо ли! - Защото България имаше 15 златни медала и бе на трето място в класирането на страните участнички!
33
3
 
11
 
! Отговори
koko преди 10 години
NA ZAVISTNICITE SHTE KAJA -DUHAITE SUPATA I SE PRQSKAITE OT IAD.RUSSIA E, I VINAGI SHTE BQDE VELIKA,ZA RAZLIKA OT NAS PRODAJEN,DOLEN,MQRZELIV I ZAVISTLIV NAROD.CHAKAITE CHERNATA *** OT AMERIKA I PEDERASTITE OT EU DA VI OPRAVIAT.NESHTASTNICI.
32
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и ние си имаме всички елементи от менделеевата таблица и какво от това. И Зимбабве ги имат и голем праз. Руснаците ще си чакат по 15 години за съветската *** Лада а нормалните хора ще си купуват на деня Мерцедес
31
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Отче Ангеларий, нека силата е в теб за да забавляваш все така тук човеците!Амин!