Рой Кийн: Мойс не е виновен, играчите са слаби

"Промиха ни мозъците, за да си мислим, че Висшата лига е №1 в света"
26 фев 2014 12:22, Друми Георгиев
2
Рой Кийн: Мойс не е виновен, играчите са слаби
Кийн отново защити Мойс, оплювайки играчите на Юнайтед. Снимка: Ройтерс

Типично в свой стил, бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн оплю играчите на Червените дяволи след провала срещу Олимпиакос (0:2). Ирландецът заяви, че именно те, а не Дейвид Мойс носят вината за слабото  представяне на тима този сезон.

"Тук не става въпрос за Алекс Фъргюсън и Дейвид Мойс. Играчите трябва да поемат отговорност. Но в същото време, някои от тях просто не са достатъчно добри. Не че вината е тяхна. Пускат ги в игра и те се стараят, но просто не им стига класа", коментира ирландецът.

"Не мисля, че някой е очаквал какво ще стане. Преди мача не бяхме сигурни какво представлява Олимпиакос и си мислехме, че Юнайтед ще бие, но те изобщо не влязоха в мача", допълни Кийн.

Той се изказа остро и за качеството на отборите от английската Висша лига като цяло.

"Мисля, че Висшата лига ни проми мозъците" , заяви бившият капитан на Юнайтед. "Тя не е най-силното първенство в света – това са глупости. Тя просто е най-големият бранд. Отборите ни, особено Юнайтед, са далеч от най-добрите в Европа."

"Бих казал, че отборът се нуждае от шест качествени футболисти", каза още Кийн. "През лятото ще напуснат няколко души – Видич, Евра, Гигс, Рио е към края на кариерата си – и ще трябват класни попълнения. Като цяло мисля, че Дейвид Мойс е шокиран от това, което завари в Юнайтед. Той дойде през лятото и сигурно е останал шокиран от ниското качество на играчите в тима".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
? преди 10 години
С тези играчи станаха шампиони,с тези играчи станаха за смях.Кой е виновен?
1
1
 
3
 
! Отговори
konec преди 10 години
Хайде сега играчите са виновни. Това си е отвсякъде слаб тренер. Като неможе да ги подготви, мотивира и сплоти, та да заработят като отбор, играчите са слаби... Не казвам, че са силни, но е на тренера вината за това състояние. В отбора има доказани таланти печелили титли и денска хоп слаби били.Хайде стига