Моуриньо: Сити заслужено е шампион

"Надявам се другия сезон още от първия ден да казвам, че се борим за титлата"
12 май 2014 16:58, Георги Пешев
2
Моуриньо: Сити заслужено е шампион
Снимка: Ройтерс

Жозе Моуриньо смята, че Манчестър Сити заслужено е станал шампион на Англия.

Още от самото начало на Висшата Лига мениджърът на Челси непрекъснато повтаряше, че "Гражданите" имат най-добре балансираният състав, който е готов да се бори за титлата.

И макар че първенството бе доста оспорвано и дълго време Арсенал, Челси и Ливърпул бяха в добри позиции, накрая Сити се оказа най-постоянен и грабна трофея в последния кръг.

"Вярвам, че Манчестър Сити заслужено стана шампион. Те са шампиони. Те имат 4 точки повече от Челси и 2 точки повече от Ливърпул", коментира Моуриньо.

"Те не са виновни за това, което се случи на Астън Вила - Челси и Челси - Съндърланд. Тези неща нямат нищо общо с тях. Те заслужават титлата".

"Досега никога не съм финиширал трети. За първи път ми е. Трето място не е драма. Това е позиция, която трябва да приемем в този преходен период. Едно е ясно да играеш, за да спечелиш титлата, друго е да си в преходен период. Първенството е много опасно и можеш да финишира първи,но може да финишираш и пети и да си извън Шампионската Лига".

"Не можеш да щракнеш с пръсти и успехът да дойде. През този сезон това почти се случи, но за последен път - Астън Вила - Челси и Челси - Съндърланд го направиха по-трудно".

"През следващия сезон, ако си свършим работата успешно по време на летния трансферен прозорец, знам че клубът се опитва да направи всичко възможно да направи този период успешен за нас, искам още от първия ден да твърдя, че ще се борим за титлата".

"Трябва да се подобрим и да не бягаме от тази отговорност. Клубът няма да бяга от отговорност да доведе няколко важни играчи за нас. И аз няма да бягам от отговорност да работя, за да развия екипа".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: челсиЖозе Моуриньо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Poduene rules! Poduene means power.