ПРОГНОЗА: Гана - САЩ

Предвидете кои ще са титулярните състави и прогнозирайте резултата от мача
16 юни 2014 14:30, Георги Пешев
3
ПРОГНОЗА: Гана - САЩ
Снимка: Ройтерс

Гана - САЩ, мач от група "G" на световното първенство по футбол в Бразилия. Стадион "Ещадио Дас Дунас" в Натал, начало 01.00 часа, пряко по Gol.bg.

Състави:

Гана:

Вратари: 1. Стивън Адамс, 12. Адам Кварасей, 16. Фатау Дауда

Защитници: 2. Самуел Инкоом, 4. Даниел Опаре, 15. Рашид Сумаила, 19. Джонатан Менса, 21. Джон Бойе, 23. Харисън Афул

Халфове: 5. Майкъл Есиен, 6. Акуа Африйе, 7. Кристиан Атсу, 8. Емануел Агиеманг-Баду, 9. Кевин-Принс Боатенг, 10. Андре Аю, 11. Съли Мунтари, 14. Алберт Адома, 17. Мохамед Рабиу, 20. Квадво Асамоа, 22. Мубарак Вакасо

Нападатели: 3. Асамоа Гиян, 13. Джордан Аю, 18. Маджиид Варис

САЩ:

Вратари: 1. Тим Хауърд, 12. Брад Гузан, 22. Ник Римандо

Защитници: 2. ДеАндре Йедлин, 3. Омар Гонсалес, 5. Мат Беслер, 6. Джон Бруукс, 7. ДаМаркъс Бийзли, 20. Джеоф Камерън, 21. Тимъти Чандлър, 23. Фабиан Джонсън

Халфове: 4. Майкъл Брадли, 10. Микел Дискеруд, 11. Алехандро Бедоя, 13. Джърмейн Джоунс, 14. Брад Дейвис, 15. Кайл Бекерман, 16. Джулиън Грийн, 19. Греъм Зуси

Нападатели: 8. Клинт Демпси, 9. Арон Йохансон, 17. Джоузи Алтидор, 18. Крис Вондоловски

Прогноза: Среща от група "Е", където са още отборите на Португалия и Германия. Този мач може да се окаже решаващ за едно от първите две места в групата, където основни фаворити са Германия и Португалия, които играят по-рано.

Интересното за този мач е, че Гана и САЩ се срещнаха и на предишните две световни първенства, като статистиката изцяло е в полза на ганайците.

През 2006 година африканците удариха с 2:1 американците в груповата фаза, а преди четири години ги отстраниха на 1/8-финалите след продължения.

Янките определено са по-опитни, като имат 30 срещи на световни финали, докато за Гана това ще е десети мач. Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман също се е изправял срещу Гана, като играч. Това стана през 1993 година, когато Клинси вкара два гола за победата на Германия с 6:1.

Сега Юрген се лиши от услугите на Лендън Донован и в нападение ще разчита основно на Клинт Демпси, който е на сериозни годинки вече и на Джоузи Алтидор, който обаче не направи силен сезон за Съндърланд.

Американците определено са по-технични и изобретателни, но са застаряващ отбор и разчитат на индивидуалните отигравания на звездите си.

В същото време ганайците разполагат със солидни играчи - Майкъл Есиен, Съли Мунтари, Асамоа Гиян, Кевин-Принс Боатенг, Квадво Асамоа и братята Андре и Джордан Аю.

Преди четири години африканците бяха приятната изненада на първенството в ЮАР, като записаха най-доброто си представяне с достигането си до четвъртфиналите, където отстъпиха на Уругвай след дузпи.

Африканците са силови играчи и жегите в Бразилия определено ще са бонус за тях. Очакванията ни за този мач са открит и резултатен футбол. Головете ще паднат и в двете врати, като прогнозираме минимална победа за Гана.

Резултат: Гана - САЩ 2:1

Още футболни прогнози от Мондиал 2014 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Мондиал 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Пророк Илия преди 9 години
И моята прогноза 1:3
1
3
 
1
 
! Отговори
Прогноза преди 9 години
Гинка срещу Стринка

Спонсорирани публикации