Балак плюе по Лам: Германия е по-слаба, когато той е халф

Ветеранът: Така Филип не може да издържа на темпото
25 юни 2014 13:20, Друми Георгиев
0
Балак плюе по Лам: Германия е по-слаба, когато той е халф
Балак обясни защо Лам не иска да играе като бек. Снимка: Ройтерс

Бившият капитан на германския национален отбор по футбол Михаел Балак се изказа критично към пускането на Филип Лам в средата на терена.

Капитанът на Маншафта все още не е намерил най-добрата си форма след контузията, която получи във финала за купата на Германия. Лам показа колебание в играта си в първите два мача на германците на Мондиал 2014 и Балак побърза да изрази позицията си.

Двамата се намират в хладни отношения още от 2010 година насам. Тогава Балак пропусна световното първенство заради скъсани връзки на глезена и Лам изведе Бундестима като капитан на мондиала.

Още по време на световното Лам открито заяви, че според него е правилно лентата да остане на ръката му и след шампионата. Балак никога повече не игра за националния отбор.

"Не разбирам решението на Йоги Льов за Филип Лам. С пускането му в средата на терена сами се отслабваме. Лам трябва да играе като ляв бек", написа Балак в колонката си за вестник "Експрес".

"Според мен на Лам няма да му бъде по вкуса да се върне в защита. Той е на 30 години и е наясно, че ще му става все по-трудно да издържа като бек, където трябва да тича много."

"Но с включването като полузащитник той може да използва своя футболен интелект и да играе на тази позиция още 3-4 години на много високо ниво", добави Балак.

Теорията на Балак "увисва" от факта, че Лам е на второ място по изминато разстояние на Мондиал 2014 сред всички германски национали.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Михаел Балакфилип лам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари