Рио Фърдинанд изля гнева си срещу Дейвид Мойс

Защитникът недоволен, че му забранили чипса
15 сеп 2014 16:23, Георги Пешев
2
Рио Фърдинанд изля гнева си срещу Дейвид Мойс
Снимка: Ройтерс

Рио Фърдинанд разкритикува остро бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс за проваления сезон миналата година.

Мойс наследи Сър Алекс Фъргюсън, но престоят му на "Олд Трафорд" завърши с тотален крах. Под ръководството на шотландеца Юнайтед остана едва на 7-мо място, а той бе уволнен няколко кръга преди края на първенството.

Фърдинанд, който премина в КПР и през уикенда игра срещу бившия си тим при загубата с 0:4, се изказа критично както за методите на Мойс, така и за правилата в съблекалнята. Едно от нещата, от които недоволства защитника бе това, че Мойс е забранил чипса в менюто на играчите.

"Чипсът не е нещо, заради което си струва да отидеш на барикадите. Но всички момчета бяхме ядосани", разказва Фърдинанд в своята книга, извадки от които публикува вестник Сън.

"И познайте какво стана, след като Мойс напусна и Райън Гигс дойде? Минаха само 20 минути след като Мойс си тръгна и ние бяхме на велоергометрите, загрявайки за първата тренировъчна сесия и едно от момчетата каза "Знаете ли какво? Трябва да говорим с Гигси. Трябва да го накараме да ни върне ши***ия чипс".

Фърдинанд обвини също така Мойс, че е имал манталитет на малък клуб и е предприемал прекалено негативен подход.

"Промените на Мойс доведоха предимно до объркване и негативизъм. Мойс ни подреждаше така, че да не загубим, докато ние бяхме свикнали да играем за победа. Това не е Евертън, това е Манчестър Юнайтед".

"Като се върна назад, бих казал, че Дейвид Мойс нямаше късмет. Той и Манчестър Юнайтед просто бяха вода и олио и не можеха да се смесят. Неговите идеи не бяха лоши сами по себе си, те просто не пасваха на групата играчи и традициите на този клуб".

"Преди всеки мач той ни показваше видео клипове колко опасни могат да са съперниците. Сутринта преди мачовете прекарвахме половин час в специални тренировки, предназначени да спрем съперника".

"Имаше прекалено много внимание на тази тема и изведнъж това се превърна в тревога - съперникът трябва да е много добър, за да прекарваме толкова време по въпроса".

Фърдинанд си спомни също и за среща с Неманя Видич и Мойс, анализирайки загубата с 1:4 от Манчестър Сити. След нея той така и не разбрал идеите на Мойс.

"Чуваше се доста момчета да казват "Просто не знам какво иска той". Той ме накара да се съмнявам във всичко".

Фърдинанд разкри още и че е взел решението да напусне клуба когато е бил оставен на резервната скамейка за мача срещу Байерн Мюнхен от Шампионската Лига. Той разкритикува Дейвид Мойс за това, че е съобщил решението си публично пред всички по време на тренировка на "обществен парк", което според Рио е било аматьорско.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Рио Фърдинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На крива ракета космоса й пречи
1
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
В Англия чипс е пържени картофи, а в Америка това са в пакетчета. Правилно е спортист да не яде пържено, а ако исжкат картофи да си хапнат печени или варени. С кисело мляко или фета.Рио затова контузен цял живот защото не знае да яде правилно.

Спонсорирани публикации