Пиронкова се класира за основната схема в Сидни

Цвети не остави шансове на американката Гибс
38
Пиронкова се класира за основната схема в Сидни
Снимка: архив, Ройтерс

Цветана Пиронкова влезе в основната схема на турнира по тенис за жени в Сидни с награден фонд от 731 хиляди щатски долара.

Още по темата
Най-добрата българска тенисистка преодоля и последното препятствие в квалификациите, след като се наложи над американката Никол Гибс с 6:3, 6:1. Победата осигури на Пиронкова 5580 долара от наградния фонд и 25 точки за световната ранглиста.

Началото на двубоя се забави заради дъжд в Сидни. Когато спря да вали и срещата започна, Пиронкова набързо поведе с 4:0.

Последваха три оспорвани гейма, които отидоха на сметката на Гибс. Това не разколеба Пиронкова, която взе подаването си, направи още един пробив и затвори първата част с 6:3.

Във втория сет американката не успя да окаже съпротива и Пиронкова с лекота спечели с 6:1. Българката защитава титлата си в Сидни, която спечели миналата година.

По-късно днес ще бъде теглен жребият за основната схема и Цветана Пиронкова ще научи съперничката си в първия кръг.

Още спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
maora преди 9 години
до бацето от СИДНИ: БАтка бил съм в ония ширини където живееш 4 години. Не е лошо, даже е хубаво, обаче е на майната си. Не ми го хвали. На където и да искаш да отидеш ти е 12 часа със самолет, освен ако не смятаме селото Нова Зеландия, където освен да се гръмнеш за друго не става. Имаш няколко града в Астралия и това е . Пърт и Даруин са на пи4ка си лелна също. Два дена е до европа и останалия свят. Убиваш се от самолети и т.н. Дори и отпуска да имаш не можеш да идеш никъде. Скъпи имоти....
28
1
 
2
 
! Отговори
по темата преди 9 години
Не е особено удачно сравнението, което прави сидни ав$$тралия с Левски и Ботев. Той е напуснал България с идеята за професионална реализация и повече пари - не казвам, че е лошо, негово право си е. Но да прави паралел между себе си и тези исторически личности, напуснали България, с идеята да се борят отвън за нейното освобождение, е смешно. Те едва ли сами са се кичили с определения "велик", както го прави Сидни - великите хора и без това са единици, и не смятам, че някой от пишещите тук е такъв
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сидни ав$$тралияНаистина гроздето е кисело за такива като тебДа отидеш на майка си в П.. и да ми разказваш колко е хубаво там при положение че на 1000 километра не можеш да срещнеш жив човек освен някой абориген който може да те хапне за закуска си е направо прелест.Защо избяга от Европа бе левак??Щото те подгони полицията ли??Или те уволниха от работа поради некадърност.Клоун!А тойотката си я карай по живо- по здраво още 5 годинки.В Австралия и жигули да караш и ферари е все тая.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сидни ав$$тралияАло, ГугАл, кво става бе селски?
25
3
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
Гроздето е кисело за някои ;)
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot sega natatuk samo po kwalifikacii 6te e gvozdei4eto
23
0
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
До 25 (коментар):Евала пич, стискам ти ръката за точния коментар. Да искам няма да мога да го напиша по-добре. Много точно, ясно и обосновано казано. Радвам се, че има хора като теб :)....
22
0
 
1
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Всеки човек си има своята история зад гърба, своите ценности, мечти, страхове. Едни емигрират по финансови причини, други по лични, трети, за да се усъвършенстват в някакво направление. Други пък по свои си причини остават в България. Не съдете никого без да знаете поне малко за неговите причини и мотивацията му! Не е важно само къде си - дали в България, Франция, Австралия или Нова Зеландия - важно е дали си в хармония със самия себе си и дали се чувстваш удовлетворен и щастлив.
21
0
 
1
 
! Отговори
до анонимен 23 преди 9 години
Може и Австралия да е друга планета както казваш, на мен дори ми е интересно да науча повече за живота там, за порядките, политиката им и т.н. - в това отношение сидни ав$$тралия дори може да бъде много ценен, защото живее там и има поглед към нещата. Но ти да виждаш да се говори за това? По-голямата част от писанията му са дракания и разменяне на обиди с други хора. Все пак няколко пъти е публикувал снимки на пейзажи от Австралия, това - ок.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е кое е лошото да казва нещата каквито са. Австралия е друга планета и човека го казва и показва,гледай има клипчета в Ютюб.Вместо да му благодарите,че е безплатен гид и екскурзовод :),вие го плюете.Защо, завиждате ли му?Еми кво да каже пича- гадно е в Австралия-мизерия,беднотия??? Това ли да каже? Ами казва си,че е готино там,а тука му завиждат.Това е моето мнение.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сидни ав$$тралия 11"ами автоматиците не стават за ръчкане и няма как да изхвърлят неизгорели газове........"Абе ти наистина си върховен провинциален ***.Не стига че си беден *** ами си и неграмотен.А оня от ГугАл (неграмотнико) не го мисли! Неговата кола е СЛУЖЕБНА а твойта е на банкатата подобни сравнения са НЕУМЕСТНИ от всяка гледна точка.
18
0
 
3
 
! Отговори
до сидни ав$$тралия преди 9 години
Не знам какво сте посял в Австралия, дано да е нещо положително, но в този форум сеете точно това, в което обвинявате останалите - злоба. Имате някои смислени коментари, не отричам, но основното, което съм усетил, е злорадство колко е зле в България и колко сте добре Вие, и плюене на всичко, което не е Австралия - всеки има право на свободен избор - един е решил да живее в България, друг в Западна Европа, трети в Австралия, важно е да се опита да допринесе за държавата, в която живее.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на пичагата от Сидни Австралия.
16
2
 
3
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
Срещу Операта в Сидни има надпис "това което мечтаеш е това което заслужаваш"Тук аз ако печеля - печеля за цял народ ако губя губя само себе си! Оправиш ли себе си оправяш и държавата.Ако Левси, Ботев седяха само у гетото щото така е най лесно БГ още щеше да е турска губерня. Всичко славно в историята е дошло отвън границите на БГ, защото великите българи не са седяли в БГ.Защо не сте като нас? Аз на моето дърво бера $$$ защото това съм посял, а вие берете ядове защото това сеете, минуси ;-)
15
1
 
2
 
! Отговори
Ив преди 9 години
А, да. И разбира се ако няма кинти не го занимавай. Пиронкова ли? Дреме му. Важното е да отбележи своите постижения. Щото някой го е грижа. :-/
14
0
 
2
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До до СидниНе, най-вероятно би поздравил Мелбърн заради 4те му сезона. Той "сидни ав$$тралия" силно се разграничава от всичко що е българско.. :-/
13
0
 
1
 
! Отговори
до Сидни преди 9 години
Сидни, би ли поздравил Цветана Пиронкова за успеха, който е постигнала?
12
1
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Давай Цвети,ние сме с теб!!!
11
2
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
дам, всички харесват Мелбърн заради 4-те сезона.... за 1 ден хаха
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз на цвети дупето го пълня с бонбонки и ... пък нека двамата селяци отдолу си се карат кой е по-голям селянин и аз съм бил в австралия и харесвам мелбърн в пъти повече от сидни....