"Адидас" натиска за трансфер на Меси в Англия

Готова ли е германската фирма да налее пари, за да го види със свои бутонки?
17 яну 2015 09:55,
7
"Адидас" натиска за трансфер на Меси в Англия
Снимка: БТА

"Адидас" ще направи всичко възможно, за да се стигне до трансфер на Лионел Меси в английски клуб, информира мадридския вестник "АС". Германският концерн за спортна екипировка е направил проучване, според което 70% от хората асоциират Меси с големия конкурент "Найк", който облича Барселона.

Южноамериканецът е постигнал далеч повече успехи с каталунците, отколкото с националния отбор на Аржентина, който носи екипи на "Адидас".

Баварската фирма ще се опита да направи всичко по силите си, за да види Меси не само със свои бутонки, но и свой екип. Така реалистичните варианти пред него са Челси и Манчестър Юнайтед. Другите два са Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Още преди време се появиха слухове, че от "Адидас" са готови да налеят около 100 милиона евро за трансфер на Меси в Байерн, който е воден от бившия му треньор в Барса Пеп Гуардиола.

Концернът има пряк интерес от просперитета на мюнхенци, защото е един от основните акционери в клуба. Политиката на Байерн обаче изключва подобни гръмки трансфери.

С оглед статута на Меси на стадион "Ноу Камп" преминаване в кръвния враг Реал изглежда невъзможно. Аржентинецът обаче е свързван с Челси, особено след като започна да следи "сините" в социалните мрежи.

Манчестър Юнайтед пък ще бъде обличан от германската фирма от следващия сезон и с оглед проекта на Луис ван Гаал шансовете Меси да избере "червените дяволи" съществуват. Там играе неговият близък приятел от националния тим Анхел Ди Мария, когото Меси постави на първо място в борбата за Златната топка.

Има още един вариант, се казва още в материала: Барса да скъса с "Найк" и да избере "Адидас". Любопитната подробност е, че американската фирма облича каталунците от 1998 година насам.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муахахаа...100 милиона предлагали на Байерн да вземат Меси. А останалите 150 милиона евро Байерн ли ще ги изкара? А сега сериозно- Абрамович е готов да даде 250 милиона евро за Меси- това е клаузата за разтрогване на договора, но дали самият Меси ще се изкуши и ще иска да играе за някой милион повече при тия ***.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стоичков играеше с бутонки Пума.
2
0
 
6
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Меси никога не е играл с обувки Найк смешници.Задължава се да играе и тренира с Найк екип но не и обувки. Кой ви назначава на такива длъжности не ми е ясно и се изумявам всеки път от невежеството ви.
1
2
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
"Има още един вариант, се казва още в материала: Барса да скъса с "Найк" и да избере "Адидас".".. а не може ли Меси да носи обувки на Найк?