Симона Халеп спря Цвети в Дубай

Българката загуби с 4:6, 3:6 за 80 минути
Обновена: 18 фев 2015 19:38 | 18 фев 2015 19:38,
8
Симона Халеп спря Цвети в Дубай
Снимка: БТА

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на силния турнир на твърди кортове в Дубай с награден фонд 2,513 милиона долара.

Българката загуби от водачката в схемата Симона Халеп (Румъния) с 4:6, 3:6 за 80 минути. Пиронкова започна мача с пробив, след което поведе с 2:0 и 4:2. Румънката обаче не се предаде, спечели четири поредни гейма и взе първия сет след 45 минути игра.

Във втората част българката отново стартира с пробив, но допусна да загуби подаването си още в следващата част. Халеп направи четвъртия си пробив в срещата за 4:2. Румънката затвърди пробива си за 5:2, а малко по-късно успя, сервирайки за място на четвъртфиналите, където я очаква рускинята Екатерина Макарова.

57-ата в света пловдивчанка за първи път в кариерата си достигна до третия кръг от надпреварата, като с това си осигури 26 хиляди долара от наградния фонд и 105 точки за световната ранглиста, в която ще се завърне в топ 50 през следващата седмица.

През уикенда Пиронкова ще участва на турнира в Доха (Катар) с награден фонд 731 хиляди долара, където ще започне от квалификациите.

Още новини за тенис четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Цвети ако е тъжна, ще я успокоявам всяка вечер докато забрави за тениса. Нали направи кинти, за какво й е да я плюят само. Да спира да играе. Аз ще си я гушкам.
3
1
 
2
 
! Отговори
Сашо Гамашо преди 9 години
Халеп си махна циците и стана добра тенисистка. Добра тенисистка, ама си махна циците.И за какво й е тоя тенис...
2
0
 
4
 
! Отговори
цсфсд преди 9 години
Не сме си и помисляли, че може да продължи напред...
1
3
 
1
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
мънинкото Халеп е много добро, а дъртия Пирон не почерпи миналата година за титлата на Цвети и кариерата и тръгна надолу

Спонсорирани публикации