Лео Меси короняса Барса

Каталунците ликуват с титлата след 1:0 над Атлетико Мадрид
17 май 2015 23:00,
19
Лео Меси короняса Барса
Снимка: архив, Reuters

Какво нещо е съдбата? Преди година Атлетико Мадрид стана шампион на Испания на стадиона на Барселона. 12 месеца по-късно каталунците взеха титлата на “Висенте Калдерон”. Лионел Меси отново бе големият герой на Барселона, след като вкара единственото попадение за успеха на каталунците с 1:0 в Мадрид.

Така кръг преди края на надпреварата Барселона има 4 точки актив пред втория Реал Мадрид и няма как да бъде изместен. Победата на Реал с 4:1 като гост над Еспаньол се оказа напразна. Както и хеттрикът на Кристиано Роналдо. След седмица на каталунците им предстои протоколно домакинство на Депортиво Ла Коруня. 23-та титла в Примера дивисион обаче вече е във витрината на "Ноу Камп".

Треньорът на Барса Луис Енрике трябваше да се лиши от Луис Суарес, който получи разтежение в реванша с Байерн Мюнхен. Въпреки липсата на уругваеца обаче, каталунците свършиха перфектно работата си и с рутинна победа си осигуриха титлата.

Барселона вече изпълни първата си стъпка към требъл. В следващите две седмици каталунците ще играят финал за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао и финал в Шампионската лига срещу Ювентус.

Четете още на gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бели пеперудки къде сте? Титлите ли си търсите? Зализания е най-добрия нали?
3
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Най силното първенство пък като излезнат в Европа и ги дънят като тупалка килим...Хайде стига и аз гледам английското първенство но не може да се отрече, че Меси е на върха в момента и дори головата машина Роналдо не можа да се справи.Случайно да сте видели някой англичанин или поне от първенството им да е прокопсал много в някоя друга лига(изключвам Роналдо)?Но пък от обратната посока колко от испанската Ла лига играят успешно по терените в Англия?
2
8
 
11
 
! Отговори
коч преди 9 години
Хасане приготви си вазелина.
1
7
 
13
 
! Отговори
Барса преди 9 години
ВИСКА ЕЛА БАРСА ! КАМПЕОНЕС ЕЛ МУНДО !