Черно море стартира с Динамо Минск в Европа

Моряците ще са домакини в първия мач
Обновена: 22 юни 2015 16:11 | 22 юни 2015 16:11, Красимир Ангелов
17
Черно море стартира с Динамо Минск в Европа
Снимка: Булфото

Носителят на Купата на България Черно море ще играе срещу беларуския Динамо Минск в двубой от втория кръг на турнира Лига Европа. "Моряците" ще бъдат домакини в първия мач на 16 юли, като реваншът е насрочен за седмица по-късно.

Още по темата
Любопитно е да се отбележи, че в състава на Динамо се подвизава бившият нападател на софийския ЦСКА и български младежки национал Шикозе Удоджи - Митко, който е на 28 години. Той има седем гола в 28-те си мача с екипа на Динамо за миналия сезон в елитната дивизия на Беларус.

Динамо Минск е 7-кратен шампион на Беларус, а към този актив може да бъде добавена титлата от първенството на СССР за 1982 година. Динамо има и три купи на Беларус, но вече 11 години е без отличие в двата турнира.

Динамо е срещал два пъти български отбори в евротурнирите. Грандът от столицата отпадна в квалификациите за купата на УЕФА през 2002 година срещу ЦСКА, след като "армейците" печелят и двамата мача - 4:1 в Беларус и 1:0 в София. През 1988 година Динамо отстранява Тракия Пловдив.

Ако отстрани Атлантас, Берое ще играе във втория кръг срещу победителя от двойката Брьондби (Дания) – Жувенес (Сан Марино), докато при елиминиране на латвийския Йеглава, Литекс ще се изправи срещу Флора Талин (Естония) или Работнички (Македония).

Всичко след жребия за Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
гагаузин преди 8 години
Пожелаван на всички български отбори успех в евротурнирите
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до тука бяха.поне няа да харчат пари за повече
7
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
язак на моряците само те касмет немат а пак дано ни изненадат *** това е динамоминск се пак
6
6
 
2
 
! Отговори
до ном 1 преди 8 години
Ей чорбар нещастен!!! спри да дразниш всички наоколко!
5
0
 
21
 
! Отговори
Владиславовец преди 8 години
Макар и да симпатизирам на "Спартак" - Варна, се гордея , че "Майка Византия" ще играе в евротурнирите. Това е голям успех за Варна, варненци и варненския спорт. Единственият ни проблем за сега остава стадионът. Няма как ще трябва да се играе в долината на дълбоките ***, все пак те са най-близо.
4
2
 
14
 
! Отговори
Истински Българин преди 8 години
до ном 1буууу, за нищо не ставаш... Смени си форумния ник, не си достоен да носиш името Българин.и до тук със скучния безинтересен форумен нехранимайко..Да пожелаем успех на всички Български отбори в европа!Успех братя, дано Бог е с вас!
3
3
 
21
 
! Отговори
Гошко преди 8 години
Да коригираме объркания младеж Аноним 1 - УСПЕХ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ОТБОРИ!!!! ДАВАЙТЕ МОРЯЦИ, ДАВАЙТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!
2
5
 
12
 
! Отговори
Капанар преди 8 години
До БългаринДобре започна, но лошо свърши. Като софийските "грандове" в последните години. :D
1
25
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да пожелаем успех на БЪЛГАРСКИТЕ отбори в Евротурнирите, както и успех на молдовците срещу небългарския отбор ФК Кремвирш Делиорман!!!

Спонсорирани публикации