ЦСКА, Литекс и Локо ще ритат в своя си Висша лига

Клубовете ще трябва да представят банкова гаранция от 2,5 млн. лв.
20 яну 2016 09:22,
35
ЦСКА, Литекс и Локо ще ритат в своя си Висша лига
Снимка: Bulphoto, архив

Нов формат на първенството трябва да стартира от следващия сезон, ако Изпълкомът на БФС гласува предложението за формиране на Висша лига с 12 отбора, съобщава "Тема спорт".

Революционните промени са провокирани от най-високо ниво. Идеята е от лятото в елита да се завърнат ЦСКА и Локомотив (София) със забележката, че двата клуба трябва документално да изчистят статута си. В новият формат е предвидено място и за Литекс, който явно няма да бъде изхвърлен във втория ешелон.

Също така вече ще има железни правила за всички отбори в елита - всеки, който иска да почне новия сезон във Висшата лига, ще трябва да предостави банкови гаранции за 2,5 милиона лева, лицензиран по нови изисквания стадион с осветление и други екстри.

Ще бъде сформирана работна група от юристи и спортни ръководители, които да изчистят проекта идейно и да го поднесат за гласуване.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се позволява на това клубче- цесека, въобще да съществува с толкова милиони задължения?! И после наглеците ще ми обясняват как всичко било "синьо" на тоя свят- държавата, БФС, ЕС, ЦРУ, ФБР, не знам си какво?! Какво пречи на всеки човек утре да си регистрира по една фирмичка, да не плаща данъци и като натрупа милионите да я изостави просто и да си направи нова? Ама няма да го допусне никой, нали? Ама за тея мошеници може
2
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи, пак уредиха чорбата!!!Тази държава няма да се опави докато има такива , за които винаги се правят компромиси!!!Чорбата трябва първо да си плати всичките дългове, включително и новите 10 000 000 и тогава да мисли за друго!!!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и сега има железни правила , ама никой не ги спазва. Как ни гарантират , че от догодина ще го правят ?

Спонсорирани публикации