УЕФА даде зелена светлина за БГ Висша лига?

ЦСКА, Локо София и Литекс пред завръщане в елита
19 фев 2016 12:44, Красимир Ангелов
18
УЕФА даде зелена светлина за БГ Висша лига?
Освен ЦСКА и други легендарни отбори може да се завърнат във Висшата лига. Снимка: Булфото

ЦСКА и Литекс може да играят в елита на българския футбол още от новия сезон, след като УЕФА е дала принципна зелена светлина за създаването на Висша лига по футбол и у нас, твърди "Тема Спорт".

Изданието се позовава на свои източ­ници в БФС, според които в мо­мента текат послед­ните приготовления за новата Висша лига, която е планирано да замени сегашния ели­тен ешелон.

Предвиж­даният формат на първенството е от поне 12 отбора, като се обсъждат и опции с 14 и дори 16 клуба. Идея­та е към сегашните 9 състава да бъдат по­канени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив София. Ко­ментират се също и други големи отбори от близкото минало като Дунав, Етър, Ботев (Вра­ца) и един бургаски клуб.

Идеята за Висшата лига вече е получила одобрението на пра­вителството в лице­то на министър Кралев, а УЕФА е инфор­мирана за намерения­та на родната цент­рала и е склонна да да­де зелена светлина. За да се случат планираните промени, е необ­ходимо да се постигне консенсус сред фут­болните босове около новия формат на пър­венството и изисква­нията за участие в не­го.

Също така трябва да се решат и някои юридически подроб­ности около статута на ЦСКА, както и да има гаранция за финан­совото обезпечение на Локомотив София. Очакванията са нови­ят формат на А група да бъде обявен до ме­сец.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
а сега кво половин година няма футбол интересно мие едно рогата другиден ко паднат от лудогорец токувиж домуса и тои стане пътник и аиде нулева година и пак няма да са шампиони няма титла няма купа има само гробна тишина
11
0
 
6
 
! Отговори
д-р Иванов преди 8 години
Този Висша лига е дело на БОКО - футболерчето, обещал е на кметовете на ГРОБ в големите градове да им вкара отборите във Висшата лига, да си реши проблемите и с феновете на ЦСКА,ЛОКО и ЛИТЕКС и всички ще бъдат щастливи, ама ПАРИ от къде ???
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо висша лига, по-добре ще бъде, да се закрият всички сегашни лиги и да се забрани практикуването на футбол в България.
9
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 години
ЦИРК!!!!!!
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дълговете кой ще плати?
7
0
 
8
 
! Отговори
do 5 преди 8 години
Брат написал си да се върнат всички отбори, за които е написано в статията, че ще се върнат. Ти чете ли статията или ей така?
6
8
 
13
 
! Отговори
Зъбльо преди 8 години
Харата няма какво да ядат, тия с футбол се занимават!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази зелена светлина ми се струва леко преувеличена, ама нейсе. Ако пък наистина са я дали, ще знам какви изводи да си направя за УЕФА. Сиреч че е станала и тя като БФС.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се окаже само, че в писмото от УЕФА има и второ изречение, нещо в стила: "след като отборите оправят финансовото си състояние"? Тогава ЦСКА пак ще си седи в "Ж" или "З" група.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая "зелена светлина" да не е от бластера на Хан Соло?
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам да си направим и една Висша Шампионска лига и да поканим Бистришките тигри да участват в нея.
1
1
 
30
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Е сега се оправи българския футбол !следващата година се очаква:ЦСКА и Левски играят финал на Щампионската лига Лудогорец и Литекс играят финал на лига Еропа