Сърбин от Челси храни и пои цяло село

Неманя Матич е боготворен в село Врело
54
Сърбин от Челси храни и пои цяло село
Неманя Матич е обичан в родината си. Снимка: Reuters

Неманя Матич се оказа съвременен сръбски вариант на Робин Худ, показва журналистическо проучване на "Блик". Халфът, който в момента играе в "Челси", доказва, че никога не е забравял откъде е тръгнал, както и че световната слава не го е променила.

Оказва се, че Матич редовно посещава село Врело (централна Сърбия, югозападно от Белград), където е отрасъл и се среща с хората и приятелите си от този край. И не само - тук местните често ядат и пият за негова сметка. Отзивите на 1500-те жители в селото за него са прекрасни.

"Тук има цял списък с хора, на които той помага", отбелязват те. "Когато се връща у дома, той често изплаща дълговете на всички. Веднъж отиде в местния супермаркет и просто извади портфейла и изчисти заемите, вписани в тефтера".

"В друг случай изчисти дълга на свой приятел, който профука солидна сума на карти. А преди няколко месеца лично окоси ливадата пред местната църква "Св. Николай". А най-важното е, че е вежлив и дружелюбен с всички", обясняват жителите на село Врело.

Матич инвестира и в запазването и развитието на селото и страшно се гордее с него. Построил е за благото на храма фонтан и го е кръстил "Свети Георги" и е дал пари за реконструкцията на полуразрушеното училище, в което навремето се е учил.

"Той никога не ни пита кое колко струва, а като види, че има нужда - вади и плаща", разказва негов приятел. "На мнозина помага и е готов да удовлетвори всичките им нужди."

През 2014 г. Матич открива величествен музей на площад в съседния град Обреновац, чийто футболен клуб се гордее с успешната си школа. В музея пък има кът с фланелки както на Матич, така и на други местни футболисти.

Сръбският национал задели пари и след наводненията в областта и е обещал в близко бъдеще да построи нова академия в Обреновац, в която да тренират деца, които нямат финансови възможности за това.

Животът, пълен със слава и пари, лесно променя човека и той често забравя откъде е тръгнал и как е бил възпитаван, но не и в случая с Матич - той показва, че е прекрасно момче, гордо обобщава "Блик".

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
32
 
! Отговори
Базил Де Вкарвальо преди 8 години
Браво на Матич, така трябва. Ако и аз стана някой ден богат като него ще помагам съшо, за съжаление в България това може да стане само ако спечелиш от тотото или ако се занимаваш с наркотици и контрабандно оръжие. Затова не само не съм богат а нямам и гадже и семейство. Щото българките търсят едно - пари и симпатичност. Но ако нямаш пари нищо не става. За отношение интелект и човечност изобщо не питат, дай им пари и са твои!!!
17
6
 
26
 
! Отговори
Божинката преди 8 години
Аз пък издържам цял фургон малки котета.
16
1
 
11
 
! Отговори
Homer преди 8 години
Браво!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
16 преди 8 години
А относно "полуинвалидизираните невменяеми" я си представи господин Сигурност в Бъдещето, че не дай Боже нещо се случи с твой близък и ти трябват 250 000 лева за операция, лечение? Какво правиш, г-н Сигурност в Бъдещето? Полуинвалидизирани невменяеми????
14
2
 
9
 
! Отговори
16 преди 8 години
А сега банките и кредитите и лихварите не правят ли хората офце? Спирам, защото смятам, че си много млад и наивен. Сигурно си видял шепа пари кеш и си мислиш, че си хванал Господ и здравето за опашката. Пак ти казвам, че е хубаво да внимаваш с думите.
13
0
 
14
 
! Отговори
16 преди 8 години
Чудесно. Да се погрижат за старините си. Спестяваха и за късмет не бяха онези, които загубиха всичките си спестявания през 1997 година. Направиха сделка, която се получи. На магия. Бил ли си роден тогава, драги, защото аз помня инфлацията и какво имаше на масата за ядене вкъщи. И какво точно зависи от теб, драги, когато те набутат в хиперинфлация? Знаеш ли колко хора загубиха всичко? А сега как да се погрижиш за бъдещето си драги, в кой фонд си слагаш парите? Застраховчица ли? Злато? Вменяемий!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11- ти. Ти си на държавна заплата, нали? Защо лъжеш? Данъци, осигуровки, акцизи.... Къде отива? В реалния джоб на държавата.. Как ги управлява тя ? Лошо.... Но ти я защитавал, не даром със сигурност
11
2
 
14
 
! Отговори
11 преди 8 години
Кой е "полуинвалидизиран невменяем"? Половин милион пенсионери с минимална пенсия? Възрастни хора, изоставени на Господ и на мародерите в забутани български села? Не си играй с думите, че не се знае ти като какъв ще свършиш и дали ще има изобщо кой да те погледне!
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А НАШИЯ БЕРБО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ??? ЩЕ СЕ СКЪСАТ ОТ ПОЗЬОРСТВО АМА СТОТИНКА НЯМА ДА ПОДАДАТ НА БЕДНИЯ
9
2
 
34
 
! Отговори
11 преди 8 години
Майка ми е работила над 30 години, а баща ми е работил 40 години за предприятия, които са били държавна собственост. Майка ми получава пенсия от 180 лева, баща ми взема таванът. Ако баща ми не получава такава висока пенсия това означава ли, че майка ми е наивница, че е работила 30 години като машинен инженер за държавата България, а едни алчни сви-не ограбиха парите от пенсионните фондове и сега такива като нея, които нямат късмета да имат жив партньор или деца в чужбина оцеляват на ръба?!
8
10
 
20
 
! Отговори
Както се казва ... преди 8 години
Дай на някого риба да се нахрани и ще го нахраниш за един ден. Научи го да лови риба и ще го нахраниш за цял живот!Ако помага на стари хора които нямат възможност ок, ама да плаща на приятел че е профукал пари на карти - немам думи!
7
2
 
55
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ходи ги разправяй тези на възрастни хора пенсионери, които са бачкали цял живот за държавата и сега се радват на "спокоен" живот в някое монтанско село и се чудят дали ще дойде спасител да им даде пушки в ръцете, че да се справят с "трудностите в живота и да се развиват" и живеят на вересия, щот няма откъде, а местните Робин Хутовци са им ограбили 150 кинта пенсия ей така - като за добро утро!!!Браво на този мъж! Това е ДОБЪР човек!
6
2
 
23
 
! Отговори
ДО НОМЕР 5 преди 8 години
Като гледам май Гришо ти е дал минус за поста :)
5
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински пич!
4
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
REKLAMA
3
1
 
72
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Обективно погледнато и Бербатов прави доста неща чрез неговата фондация, но за съжаление за други футбалери не се сещам.
2
20
 
12
 
! Отговори
WinX преди 8 години
A nashiqt Barbukoff samo gleda kak da prekara sunarodnicite si za da mine nomera na Ceko Minev i kradlivata mu ofshorka.
1
2
 
102
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а сега го сравнете с една друга наша "звезда", която троши парите си по чалгаджийки , плеймейтки и малки котета....Скоро ще питаме "кога ще ги стигнем сърбите"