Габи Петрова взела мелдония преди да го забранят

Не съм нарушила правилата, категорична е спортистката
28 мар 2016 15:00,
26
Габи Петрова взела мелдония преди да го забранят
Снимка: архив, Булфото

Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова разясни ситуацията с положителната проба за мелдоний.

Още по темата

Лекоатлетката даде пресконференция, на която заяви, че е спряла приема на веществото още през септември 2015-а, когато от Световната антидопингова агенция публикуват списъка, от който става ясно, че мелдоният попада сред забранените субстанции от 1 януари 2016.

"Не съм дошла да се оправдавам, а да кажа истината. Не съм нарушила по никакъв начин антидопинговите правила. През 2015-а съм употребявала медикамента мелдоний. В края на септември УАДА оповести списъка със забранените вещества от новата година. Длъжна съм да следя тези списъци и аз знаех, че мелдоният ще бъде забранен, поради което преустанових неговото вземане още през септември", каза Габриела Петрова.

"През 2016-а по никакъв начин не съм взимала този препарат. Единственото обяснение е, че този препарат остава дълго време в организма. От тези над 140 спортисти, уличени в употреба на това вещество, никой не е наказан. Аз също не съм наказана, състезателните ми права не са спрени", каза още Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жоре, Винъс не взима допинг, той просто се състезава при жените! :)
19
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
искам да знам какъв допинг взима Винъс Уилямс?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе аз имам сърдечен проблем и ми е трудно при физически натоварвания. От къде мога да си взема това лекарство, защото всички твърдят че е лекарство за сърдечна недостатъчност, пък досега нито един лекар не ми го е предлагал. Покрива ли се от здравната каса случайно? За един преател питам.
17
1
 
6
 
! Отговори
boby преди 8 години
Това е спорта, другари и другарки, всички зобят, за да са конкурентни, а WADA от време на време решава някой зоб да го вкара в забранените списъци по чисто политически и меркантилни причини. И съответните зобещи лекинко изгърмяват. Шанс...
16
1
 
2
 
! Отговори
хх преди 8 години
Колко много истерия можеше да бъде спестена от журналистите.
15
2
 
2
 
! Отговори
lol до 7 преди 8 години
Какво лекарство бе, айде моля ти се стига глупости? Тя сама каза че е взимала препарат съдържащ мелдоний в продължение на 3 седмици, за да се лекува. От какво се лекуваш 3 седмици? И какво изисква взимането на препарат лекуващ сериозни сърдечни и белодробни заболявания? Няма нужда да ми отговаряш, напълно съм наясно, че някой може да я е подвел и тя да не е виновна, но изкушението го има. Не са 1 или 2-*** сериозните спортисти хващани с много по-сериозен допинг.
14
4
 
3
 
! Отговори
USA преди 8 години
Айде, пак конспирация с/у руските спортисти. Американците разчиствали конкурeнцията. Aлоо смешници, кой ви бръсне за слива вас? Истинските конкуренти на американците са китайците! Колко китайци са хванати с допинг? *** е, че голяма част от треньорите на нашите спортисти са със съветска школовка и се водят по тях...та покрай сухото изгоря и мокрото. Жалко за Габи.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Opravdaniq
12
2
 
11
 
! Отговори
М да ама не преди 8 години
Това с мелдания си е чиста политическа разправия преди Олимпиадата1. Взима се основно от Русия и ИЕ защото е евтин2. Фарма мафията на запад увеличава печалбите защото има няколко други препарат запдни със същата формула и действие които не са забранени.3. Включен е по желание на Американската федерация
11
4
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Скъпи ***, Ланс Армстрокг и Каприати не ги ли хванаха. Мелдония много моден стана неясно защо . Фелпс е изследван много пъти пич. Ей *** и опорни точки
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С каквото и да са я хванали, на мен мацката много ми харесва. Красива жена.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Периодът на полуразпад на препарата в тялото е 4-6 часа, но пълното изчистване няколко месеца и зависи от дозите, продължителността на курса на лечение и чувствителността на метода за тест:Latvian manufacturer Grindeks said in a written statement to Reuters that meldonium has a half-life of between four and six hours but "its terminal elimination from the body may last for several months" depending on a variety of factors such as dose, duration of treatment, and sensitivity of testing methods.
8
0
 
10
 
! Отговори
до 5 lol преди 8 години
Да продължа, че не ми стигнаха символите.При положение, че включват Меладоният в списъка на забранените субстанции, какво да правят тези, които са го взимали, докато не е бил забранен. И не е бил на ръба на допинга, както си написал. Един медикамент или е допинг или не. Няма такова нещо като леко бременна жена.
7
9
 
5
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Не се оправдавай ,а кажи в рав текст за къй го взема тоа препарат ?
6
0
 
16
 
! Отговори
до 5 lol преди 8 години
Ако имаше поне малка представа за какво говориш, нямаше да говориш глупости. Меладоният Е ЛЕКАРСТВО. Като всяко лекарство продължава да стои в организма за определен период от време, докато тялото не го излъчи (да, това е терминът) с урината и фекалиите като всяко друго вещество. Различните медикаменти се излъчват за различно време. Някои медикаменти, като например използваните в химиотерапията на болни от рак, можа да бъдат в тялото повече от една година след последния прием.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Габи Петрова взела мелдония преди да го забранятА АЗ СЪМ ЧИСТ МАРСИАНЕЦ
4
12
 
6
 
! Отговори
lol преди 8 години
Кой ми *** в гащите? Взимала го преди, ама от половин година била чиста...найш га? За толкова време кръвта и два пъти се е сменила, единствено в косата може да остане нещо, но там вече говорим за сериозни химии и наркотици. Лъснаха им гъзовете на всички спортисти, защото едно е да взимаш стимуланти и разрешени препарати за подобряване на резултатите, а съвсем друго - лекарства и химии на ръба на допинга.
3
6
 
2
 
! Отговори
Номер 2 е трол преди 8 години
Много популярен сред спиртистите е този медикамент. Сигурно е без причина!!!! Но разбира се е по-добре ако е конспирация от Запада.... Винаги лесни обяснения ....
2
4
 
4
 
! Отговори
казахстанчева преди 8 години
поне да беше казала , че е бременна, щеха да и повярват
1
4
 
8
 
! Отговори
иван преди 8 години
горкото момиче как са я прецакали