Петев продължава натурализацията на чужденци

Божинов сам бил виновен, че не играе с футболните национали
Обновена: 5 апр 2016 08:30 | 5 апр 2016 08:25,
5
Петев продължава натурализацията на чужденци
Снимка: БТА

Селекционерът на България Ивайло Петев призна, че е възможно да има още натурализирани играчи в редиците на "трикольорите". Специалистът официално заяви, че Александър Барт няма български паспорт и няма как да му бъде пратена повиквателна. Нападателят на Щуртгарт - Борис Ташчи пък има проблем по получаването на гражданство.

Петев отсече, че нападателят на Партизан Валери Божинов сам си е виновен, че не е в националния отбор.

"Колкото повече времето минава, толкова повече оценяваш стойността на тези две победи. Горди сме от това, което направихме. Доволен съм от факта, че зарадвахме българите с това представяне. Срещу Португалия беше важно да изглеждаме като отбор, да се защитаваме с всички сили, да изпълняваме това, което имаме като изисквания и бях сигурен, че ще имаме нашите шансове да отбележим гол. Проведохме мача изключително добре. Това трябва да ни бъде профилът как да изглеждаме срещу по-стойностни отбори от нас", каза Петев.

"Възможно е да има, възможно е и да няма. Не мога да кажа от днешна дата. Има два месеца до следващия сбор. При Ташчи от Щутгарт има документален проблем. Ако той бъде оправен и получи разрешение да играе за България, ще наблюдавам няколко мача. Ако сметна, че е в необходимата форма, ще го повикам. Но е с голям шанс да бъде повикан за турнира в Япония. Барт няма български паспорт, не знам откъде се появи тази информация. Доста имена чух, обърнахме го малко на сергия", призна Петев

"Ако трябва да бъда честен, от него ни най-малко съм очаквал подобно нещо. Той най-малко от всички, които съм викал, има право да го прави. Аз съм треньор, аз решавам кой да повикам. Аз не съм затворил вратата на никой, ако сам си я е затворил, си е за негова сметка", отсече още той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
tozi преди 8 години
Оф, поредната безумно написана статия. Нищо не разбрах.
4
0
 
4
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
На този етап не виждам кой чужденец би помогнал на нац. отбор, освен Борис Ташчи от Щутгарт и Александър Коев от Аячо, но те са си българи. Жалко, че Кайсара и Барт не могат да играят, а мисля, че биха заздравили значително защитата.Имаме много талантливи футболисти, с които ако се работи правилно можем да постигнем успехи.
3
0
 
3
 
! Отговори
Потресен преди 8 години
До 1:4-ти или 5-ти коментар ми е в сайт-а. Всички са насочени към некадърността на журналистите. Нямало работа...няма кадърни кадри.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами направо да замине в някой бежански лагер да натурализира брадатите талибани и да ги прави национали, може да го награди баба Меркел за усърдието. След като така ще развиваме българския футбол....
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От последната част нищо не разбрах. Кой е ТОЙ? Защо на финалната права пак ТОЙ отсича. Момиче, научи се на елементарна грамотност и формирай приличен изказ. Това е безобразие. Спортните фенове не са такива ***, за каквито ги имате!!!!!

Спонсорирани публикации