Свободно падане: 82-ият би шута на наш Гришо

Българинът отпадна на старта на турнира във Вашингтон
20 юли 2016 08:30,
68
Свободно падане: 82-ият би шута на наш Гришо
Снимка: Reuters, архив

Падението за първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров е още по-голямо.

След като се срина до 40-ото място в световната ранглиста, в началото на седмицата, сега той отпадна неочаквано от британеца и 82-и в света Даниел Евънс на старта във Вашингтон след 4-6, 4-6.

Позорът за нашето момче е меко казано голям, тъй като той бе крайно неубедителен срещу тенисист, който превъзхожда поне с няколко класи, ако е в оптималното си състояние.

В този мач обаче Гришо бе безпомощен и кошмарно слаб, а на всичкото отгоре направи изключително нелепи грешки по време на двата сета.

Единствените силни моменти на българина бяха във втория сет, когато той изоставаше с 2-5 и 40-0 при сервис на неговия противник и нашето момче успя да спаси три мачбола, а освен това върна един от пробивите и си взе следващото подаване на нула.

Срещата между двамата продължи 1 час и 24 минути, а в първия сет Евънс проби още в първия гейм, но Гришо съумя да върне пробива в осмия и да изравни на 4-4.

Веднага след това обаче неговият опонент стигна до нов пробив и аванс от 5-4, а след това спаси точка за връщане на пробива и си взе подаването.

Във втория сет Евънс поведе с два пробива, които реализира в третия и седмия гейм, а след това дръпна и 40-0 при резултат от 5-2 в геймовете. Гришо обаче върна пробива, а след това даде всичко от себе си да върне и втория, но не му стигнаха силите.

Така българинът отпада в първия кръг на турнира.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Чукам тенис означава ,,Чукам тенис,,....Не е нужно да го цензурирате...
38
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Когато навремето Мануела Малеева влезе в първата стотица ,България полудя от кеф! Сега Гришо е 40-ти и не спряхте да го хулите...Момчето добре си печели ,*** тенис и мацки...Какво повече?
37
7
 
3
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Само през 2016-та (т.е. за 6 месеца и нещо), Гришо е спечелил само от участието в турнирите $544,746. Отделно колко е спечелил от реклами и др. не знам, но вероятно са много. Това ли е "свободното падане"? Вие колко спечелихте за същото време?!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух че асковско се дава голяма нива под наем.Била много сгодна за гледане на кауни.Дричо да пусне молба, може и да му се отвори парашута накрая.Всеки момент очаквам да прочета "новината" че баба Шварценгер го е ИЗРИТАЛА.Лузърите никой не ги обича.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Американ 34Какви "пари" какви 5 лева.С тези пари не може да си плати режийните бе ***.За провинциален гладник като теб това може и да са пари ама за нормалните хора по света тези "джобни" не са пари.
34
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Давай Гришо. С теб сме!
33
2
 
7
 
! Отговори
Оставете го на мира преди 7 години
Гришо отдавна вече не ме интересува. Аз съм си се съсредотил върху моите си цели и се постоянно се боря да си ги постигна. Дали той пада или бие, не ме интересува - важното е аз да вървя напред ;-)
32
5
 
5
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Момчето си изкара парите а вие кучета си лайте..
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен селски и комплексарски манталитет.Че има талант в него е безпорно. Все пак стигна до номер 8.НО, понеже много си вирнахме главата и забравихме откъде сме тръгнали, затова сега боли повече.Скромността не е навредила на никого, наистина. Имаше един лозунг от едно време, чието послание смея да твърдя, че е изгубено отдавна:"Скромността краси човека".Ако *** успее да го разбере и започне да прилага, ще усети доста повече уважение към него.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спирай с тениса и стани тракторист спри да ни излагаш по света
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не плачи Гриша, не тъжи.... Има и други спортове, Шах, Батут, художествена гимнастика, пробвай може и да стане, пък и да не стана ще е като с Тениса ти 4-5 години "Пара в свирката "
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сеха пак ще трябва да упражнява хасковсия диалект, че го беше позабравил нещо. Божинка 2. Но както казват някои непримирими защитнизи:" Има време, млад е още. След 15-20години може и да стъпи на върха" - тъпъни
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Врабче, аа това ли било за теб подигравката? Гледал съм им коментара и на Федерер и на Гришо- просто се забавляваха заедно коментирайки...нищо повече. Къде видя подигравка? В такъв случай и Федерер според теб се подиграва на Шарапова. Ами какво да кажем за Джокович който имитира Шарапова и куп още тенисисти ? Това пак ли е подигравка? Стига, бе пич . Не е сериозно да го мислиш даже.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както се раздели с Маша хич не му върви, отива към нищото.
25
1
 
3
 
! Отговори
реплика на нютон преди 7 години
Свободното падане свършва като стигнеш дъното ,като отскочиш може пак да си на върха
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Врабче, какво имаш предвид че се подигравал на Шарапова? Това съм го пропуснал. Ако може сподели. Благодаря!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа е, че като се ожениш престава да ти се ходи вкъщи и висиш по цял ден на работа. Вижте Новак, ожени се и не могат да го бутнат от върха, а нашия по цял ден хайманосва по женки.
22
0
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Той е със същото мислене , че да си сред първите 40 е по по най и затова спря да си дава зор.
21
8
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Какви са ти критериите за голям спорт?В случая за тениса искаш винаги да е първи ли?!!!!Да си в топ 1000 (ХИЛЯДА) на тениса в света е голям спорт. Да си в топ 200 (ДВЕСТА) е много голям спорт и т.н., топ 100, топ 50, топ 10, топ 3Гришо стигна до топ 8 и това, ако не е изключително много голям спорт, то какво е голям спорт?! Сега е в топ 40, което също е адски много голям спорт.
20
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Гришо в топ 50 ли е или отпадна от първите 1000?