Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио

Екатерина Аврамова тормозена от баща на конкурентка
Обновена: 31 юли 2016 07:43 | 31 юли 2016 07:41, Красимир Ангелов
128
Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио
Снимка: Reuters

Грозни закани и заплахи се наложи да изтърпи българската състезателка по плуване Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. Плувкинята бе заплашвана от бащата на конкурентка в националния отбор на Турция, броени дни прези старта на Олимпийските игри в Рио, съобщава "24 часа", позовавайки се на турски издания.

В четвъртък Катя се е присъединила към лагера на националния отбор преди олимпиадата в хотел в Истанбул, където е трябвало да даде интервю. Преди започването му обаче се е стигнало до грозните сцени.

За лош късмет на нашето момиче се оказало, че хотелът е собственост на бащата на нейната най-голяма конкурентка в националния отбор - Халима Зерен, която остава втора на 200 м гръб в първенството на Турция след Аврамова. Това проваля плановете на турската състезателка за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват след броени дни.

Неуспехът на неговата щерка явно обаче е дошъл в повече на бащата бизнесмен, който се е нахвърлил словесно върху Аврамова по време на интервюто с обвинението, че е откраднала титлата и мечтата на дъщеря му. Според медиите е имало и псувни, етнически и ксенофобски обиди спрямо българката. Последвали и грозни заплахи към Аврамова за физическа саморазправа.

В крайна сметка българката е извикала полиция и е пуснала жалба срещу Зехи Зарен. Турската федерация по плуване вече излезе с декларация в защита на Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
22
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Да беше не се беше продала на ислямистка държава и нямаше да има проблем. Саудитска арабия биха я убили с камъни ако се съблече по бански. Така че да не се оплаква.
58
7
 
5
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До Който отговаря заКаква конкуренция, щом и двете представляват една и съща страна на Олимпийски игри?То вЕрно, че хорската идиотщина е безкрайна, но чак толкова...
57
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази плувкиня не е родна, а турска и пет пари не давам нея. Родоотстъпниците не ме интересуват !
56
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се състезава за друга държава, още повече за Турция, защо изобщо трябва да ни занимавате с нея? И да я беше пребил, тя е национална предателка, няма причини да изпитваме съчуствие към нея. Поне не повече отколкото към което и да е друго човешко същество, което е бито. Но тя не е българска състезателка. Набийте си го в главите - и в спорта и в науката и в изкуството - който ти плаща заплатата, той обира лаврите. А ти в коя държава си роден, за света няма никакво значние.
55
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така , парите понякога миришат! Ще трябва да свикне да я псуват, да я наричат гяурка и т.н Като е тръгнала да се прави на туркиня ако идкат даже ще я забулят и други работи ще и правят...Да си беше намерила друга държава , в която да иде, свят голям
54
1
 
38
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Наум Шаламанов беше първият спечелил златен медал за Турция на Олимпиада.Той избяга от Австралия през 1988 в Турция, плюл на България и треньора Иван Абаджиевкоито направиха много за неговото развитие. Аз мога все пак някак си да приема постъпката на Наум, беше времето на възродителния процес. Но за Екатерина съм напълно разояаровам и нито я оправдавам , нито съжалявам. Олимпиадата е най-патриотичното събитие за нациите - знамена, химни, класация на медалистите по нации.
53
2
 
20
 
! Отговори
71 преди 7 години
Видяхме ви какви сте. Да не говорим, че кюрдите са тръгнали към обединение и ще ви смажат като мухи. Колкото и да се влачите в краката на Путин, дори той не може да ви спаси.. а и не иска.
52
5
 
37
 
! Отговори
:) преди 7 години
"Българите" продаващи се на чужди страни, особено на историческият ни враг Туркия, не могат да разчитат на моето съчувствие. Дала си е г.за под наем и ще трябва да поеме негативите до края.
51
41
 
8
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
NIE TURCITE SME VELIKA NACIA!!!
50
3
 
30
 
! Отговори
да преди 7 години
ама разбира се, че мюсюлманите в България нямат нищо общо с Турция и там не ги приемат за турци... общата религия не е етнически признак.. няма нищо общо между населението на Турция и мюсюлманите в България, пък кой каквото иска да си въобразява..
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май фамилията й не е много българска Аврамова можеби има нещо исраелско.
48
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция наричат изселниците със всякакви имена, но не и "турци", в България никой не ги нарича "българи", пък те клетите потурнаци си въобразяват, че Турция им е майка, а България-мащеха...
47
4
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
какво ни интересува, че турска спортистка има проблеми в Турция с турчин, баща на друга турска спортистка ..каква е връзката с България, че не разбрахме.. проблема си е.. нейн, техен, турски и т. н
46
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво като съм роден в България? Ако Турция и България навлезнат във война всички мюсюлмани ще застанем на страната на Родината Майка"Ще бъдеш застрелян за измяна още преди да си направил и 5 крачки към "държавата-майка". Не само, че ще воюваш с усмивка срещу Турция, но и ще го правиш с песен на уста, тананикайки си химна на България, в противен случай ще умреш позорно като никаквец- ни турчин, ни българин.
45
33
 
6
 
! Отговори
Махмуд Исмаилов преди 7 години
Какво като съм роден в България? Ако Турция и България навлезнат във война всички мюсюлмани ще застанем на страната на Родината Майка. Изобщо не ме интересува съдбата на балканските фашисти.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам го- осъзнал е, че турците и за ч е п за зеле не стават, проклел си е съдбата и си го е изкарал върху българката.
43
5
 
18
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
От статията се разбира, че се е ПРОДАЛА за пари на турците. ИМА ЛИ РАЗЛИКА С ПРОСТИТУТКИТЕ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ? Ако да, то тя е само в количеството на парите, за които тази "елитна ***" се е продала.
42
3
 
21
 
! Отговори
между етническо преди 7 години
Неволно правя сравнение с Кубрат . Да носиш България в себе си , не винаги касае единствено пари. Трябва дух и то български.
41
20
 
13
 
! Отговори
Рангел преди 7 години
Много българи(най-вече българки) се състезават за Турция. Нормално е, като твоята страна не цени спорта и не уважава спортистите, състезаваш се за друга страна.
40
10
 
2
 
! Отговори
Токио333 преди 7 години
До АнонименА шот Бойко е номер 1 хаха :Д:Д:Д:ДД: долни хора ей, ти виж твоята държава на какво дередже е, а после обсъждай Турция. ЗАВИСТЛИВИ ХОРА ЕЙ - НЯМА ОПРАВИЯ

Спонсорирани публикации