Крадливи камериерки тормозят олимпийците ни в Рио

Гребците ни изгонили чистачки от апартамента си в олимпийското село
15 авг 2016 20:31, Красимир Ангелов
13
Крадливи камериерки тормозят олимпийците ни в Рио
Снимка: Reuters

Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио за пореден път изрази своята тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти, съобщават от БОК.

Точно непрестанните кражби са били в основата на скандала, който възникна между чистачки в олимпийското село и спортисти от нашата делегация. От олимпийския ни комитет разкриха и подробности за случилото се.

Още по темата
Малко преди 10 ч.сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев, които се наредиха на 9-то място в своята дисциплина, са отказали категорично   апартаментът им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село. Причината е, че само преди ден от стаята на двамата ни гребци са изчезнали лични вещи.

Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите – мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане.

Малко по-късно обаче една от изгонените жени подава оплакване до администрацията на блока, че е била "обект на агресия". Това изобщо не отговаря на истината, категорични са от родната делегация.

Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал, се чете в официална позиция, изпратена до медиите.

Шефовете на българската мисия в Рио вече няколко пъти подават жалби за откраднати вещи на български спортисти, треньори и официални лица от делегацията ни точно по време на почистване на техните стаи в олимпийското село. Тези оплаквания досега са без никакъв
резултат.

Това е и причината повечето от българските спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в техните апартаменти, за което вчера бе изпратен официален сигнал до координатора за България на Олимпийските игри в Рио.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
КК преди 4 години
Ами точно затова има филм "Подли камериерки"
9
0
 
5
 
! Отговори
God преди 4 години
До Бай Ганьо е жив!Бразилия не е САЩ. Кражбите в Олимпийското село са най-олимпийският спорт тази година. Малко по-кротко с нихилизма. Няма делегация, която да не е пропищяла от кражби. Американските баскетболисти директно се изнесоха от олимпийското село и спяха на круизен кораб. И те ли си пазят мускалите? Това са най-бандитските игри, организирани досега. Грабежите на състезатели след заплаха с оръжие са всекидневие. Лохте е най-пресният случай.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина има камериерки които крадат, случвало ми се е.
7
2
 
10
 
! Отговори
.... преди 4 години
Само дано не им откраднат медалите
6
7
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Кажи им бразилци и пове4е не ги обиждай! Това са бетер нашите туземци..който не е ходил по тях земи той не знае за каква * става на въпрос.
5
0
 
37
 
! Отговори
дц преди 4 години
Крадливи камериерки тормозят олимпийците ни в Рио.--------Да им изпратим нашите камериерки и бразилците шЪ пропищят!- )))))))))
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите* са като нашите. Какво точно е станало никой не знае. В такива държави всичко е * история.
3
2
 
21
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да сезират за кражбите архиерея на епархия Бразилия на Арменска Апостолическа Църква епископ Нарег Берберян.
2
6
 
29
 
! Отговори
Стефане къде си сега преди 4 години
Моля Стефан коментатора от предишната статия за ощипаната камериерка да дойде да разправя колко го е срам че е българин.Стефанеее,ти не си българин, обеси се от срам.
1
11
 
23
 
! Отговори
BOYAN преди 4 години
Такова е ежедневието в държавите от БРИКС, но нали много се радвахме че излизат на международната сцена и ще диктуват правила.