Силви Дънекова през сълзи: Няма как да го направя умишлено!

Допингът може да се е появил от замърсена пипетка, смята тя
Обновена: 15 авг 2016 09:34 | 15 авг 2016 09:22,
58
Силви Дънекова през сълзи: Няма как да го направя умишлено!
Снимка: БОК

"Не се чувствам виновна, няма как да съм направила това нещо умишлено".  Така Силвия Дънекова коментира скандала с допинг пробата й, заради който беше изгонена от Олимпиадата. 

Тя не може да си даде отговор откъде са се получили такива резултати.

Още по темата

"За себе си нямам никакъв нормален и логичен отговор. Шокът и стресът е невероятно голям. Може да ме разбере само човек, който го е преживял", заяви Дънекова пред Нова тв. Тя потвърди, че й е минало като мисъл да се самоубие.

От българското спортно министерство пък никой не се е свързал с нея, за да обсъдят проблема.

"Животът ми е разбит на хиляди парчета. В спорта съм от 25 години. Това е смисълът на живота ми", заяви тя. 

По думите й веществото, заради което я обвиняват, може да бъде прието единствено по инжекционен начин. Става въпрос за препарат, който повишава хемоглобина в кръвта и дава издържливост. По думите на Дънекова това е препаратът, който унищожава колоезденето.

"Затова стоя тук и казвам, че съм невинна, че не съм го направила. Няма и кой да ми го направи. Не казвам, че съм лежала в леглото и някой го е направил. Невъзможно е", заяви Дънекова.

По думите й пробите й може да са замърсени с пипетката, с която са ги изследвали в лабораторията.

Силвия Дънекова се надява случаят да не се отрази на работата й, за да може да продължи да гради живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според мен е искрена и й вярвам.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде и на това момиче и минавали мисли за... Стига с тия слаби характери бе.То ако е така всеки да се хвърли при всички гадости на живота. Ега ти. Майната му и нататък. Това са крайности на човешката психика, които явно напоследък се проявяват при много индивиди. Всичко е от краен максимализъм.
19
2
 
1
 
! Отговори
Sky преди 7 години
Once a cheater, always a cheater. R.I.P!
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българският спорт трябва да се изчисти от русофилските спортисти които ни излагат пред нашите по-старши евроатлантически партньори с допинг пробите си. България трябва да докраже, че е достойна за честта която нашите по-старши евроатлантически партньори ни оказаха като ни приеха в задружното англосаксонско семейство.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че нали самата тя призна че е вземала лекарства против възпалени сливици? Бяха изброени даже точно кои 3 -4 препарата...Какви са тия жарки оправдания сега? Ясно е, че е взела нещо , което не трябва, защо трябва да се търси световната конспирация
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казват, че е боледувала скоро преди пробата. Еритропоетинът се повишава при повечето възпалителни заболявания.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи сте разбирачи всичките, спорта сте го виждали само по телевизора.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен #5Да, ама Гълъбин беше единственият, който имаше шанс да донесе нещо от Рио... :)
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази няма да остане без работа. Не се притеснявайте. Най-малкото веднага ще я вземат за компаньонка. Красива е. Ще лъже, ще маже и ще забавлява клиентите си докато ги придружава.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай Х .... Оставя следи, но Дънекова заяви, че няма да обжалва (защото знае резултата, вероятно). А и пробите, които са взети, в същност са 3.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте на какви животни прилича американският отбор, само с мюсли няма как да стане.
10
0
 
5
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
други проби не могат ли да се направят или това не остава следи
9
0
 
13
 
! Отговори
Защо? – 2 преди 7 години
Да стимулираш медикаментозно еритропоезата е като да си играеш с огъня. ЗАЩО? Световен рекорд ли очакваше да направиш? Но дори и така да е струва ли си да рискуваш да си докараш някоя левкемия? Соред мен трябва да се разрешат стимулантите. Те така и така се прилагат. Всички ще са равни, а не само богатите да си позволяват все още не забранени медикаменти. НО ВСЕКИ ще си решава дали да рискува здравето си и да пада по пистите....
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някак се съмнявам, че не е знаела. По-скоро го е взела в момент на слабост и несигурност.
7
5
 
13
 
! Отговори
Силви Дънекова преди 7 години
Казаха ми, че са бонбонки тик-так.
6
11
 
25
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
1. Годината е 2016 - не 1986, а 2016. Няма замърсени пипетки, понеже никой не ползва такива, които се мият, мила моя!2. За конспирация и дума не може да става, понеже нашата състезателка е световно неизвестна!3. Ами бъдете така добри, като не можете да го правите без да ви хванат, просто не го правете - чувствам се безкрайно омерзен от реакциите и! 4. Успех с намирането на друга професия - дано и там не пробваш с мамене!
5
1
 
13
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Като си убедена в невинността си, защо няма да обжалваш резултатите, а се оправдаваш по вестници и социални мрежи? Като лекар, бих ти казал, че последното нещо, с което бих лекувал анемия след тонзилит (с който в други публикации се оправдаваш) е еритропоетин. Лекарите ти би трябвало да са наясно, че първото нещо, за което се следи при контролите е броя на еритроцитите, защото в миналото беше доста разпространена практиката да се съхранява кръв на състезателя и да му се прелива преди старт.
4
3
 
10
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Значи ставало само с инжекция,но тя предполага че при нея е от замърсена пипетка.... :) Колко мъка има по този свят...... :)
3
3
 
14
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Естествено, била си в аптеката за Аспирин, било е хлъзгаво, паднала си върху игла и си се набола.Случва се ежедневно, неразбирам защо е цялата патардия.Може да са те объркали с рускиня ;)А столичанина в повече отдолу направо ме уби.Това са ми любимите столичани, които всъщност са от някво село до Перник.Или някой люлински елементарни частици, които живеят на две туби бензин от центъра, но се бият в гърдите, като първи "столичани", някав елит едва ли не... Ще умра от смях!!! Комплексарщина.
2
12
 
9
 
! Отговори
урко преди 7 години
неумишлено, т.е. без да иска се е боцнала на инжекцията...