Прекрасен Гришо отива на 1/8-финал на US Open

Той надделя над Жоао Соуса и продължава с отличния си ход в турнира
Обновена: 4 сеп 2016 07:43 | 4 сеп 2016 07:36, Елка Василева
42
Прекрасен Гришо отива на 1/8-финал на US Open
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на 1/8-финалите на US Open, след като надви 36-ия в света португалец Жоао Соуса след 6-4, 6-1, 3-6, 6-2.

Това бе и трети мач на ниво ATP между двамата, както и втора победа за хасковлията над ибериеца, който е неудобен за него противник.

С победата си Димитров си го върна и за загубата на същия турнир през 2013 година, когато португалецът поднесе изненадата, като елиминира нашето момче.

В спор за място на 1/4-финалите Григор ще се изправи срещу Анди Мъри.

Първият сет започна много равностойно, но в два от геймовете Григор трябваше да спасява по точка за пробив. Все пак обаче той се справи отлично в напрегнатите моменти и реализира решителен пробив за успеха в сета в последния десети гейм.

Той стигна до сетбол и успя да го реализира.

Във втория сет българинът смачка своя опонент и го проби на два пъти - във втория и шестия гейм, като в последното подаване спаси и четири точки за пробив.

В третия сет обаче всичко за Гришо се обърка и не само че първият му сервис спря да влиза, но и се увеличи броят на непредизвиканите грешки.

Соуса проби във втория и четвъртия гейм, като по този начин достигна до внушителен аванс от 5-0 в геймовете. До края на сета Гришо съумя да върне един от пробивите, но в крайна сметка загуби сета.

В четвъртия сет Соуса започна отлично и стигна до пробив още в първия гейм, който след това затвърди. Григор обаче се окопити и спечели следващите шест гейма, като в това число реализира и цели три пробива, за да постигне и успеха в мача.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъри ще го препикае зверски. Никакъв шанс за Дри*ака.
32
3
 
19
 
! Отговори
АНТИДРИШНЯ преди 7 години
ВСЕ ТАКА ПОЧВА И ВСЕ ДО НИКЪДЕ СТИГА!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само уникален срив може да донесе победата на Гришо, Мъри е леко уморен, но той принципно така си изглежда. Пак е на топ ниво, в момента е дори на едно ниво с Джокович.
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жребия на Григор е абсолютно ужасен като за титла, трябва да мине през номер 1, 2, 3 и 6 от поставените
29
3
 
28
 
! Отговори
иван преди 7 години
Браво на Гришо:)))преудолял е психичните проблеми.сега на пред:))
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 30 Съгласен съм, Мъри може да стигне Джоко по точки по средата на другата година, но не може да се задържи на върха. Както казваш психически не е добре, а за да си номер едно изисква преди всичко това.
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашия в момента може да пребие всеки без Мъри и Джокович...да не забравяме и Надал. В 3 от 5 сета тия са невъзможни за нашия.
26
1
 
19
 
! Отговори
madness преди 7 години
до 29: Ако Мъри бие Джоко на финала,разликата от 5500 става 2600.Наясно си предполагам,че точките се защитават.Демек Джоко трябва да спечели ЮЕс и още три мастърса + финалния мастърс на топ 8 играчите.Мъри дори да стане за кратко номер 1,няма ударите на Ноле.Просто Мъри е блъскач,който гони всяка топка и усвои няколко удара.С нервите не е добре,Лоренци можеше да води 2:0 сета снощи,но ... Смеех се на Нишикори преди 3 години,но къде е той,къде е Гришо?
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
madness, разликата между Новак и Мъри в точките е огромна за да го сваля от върха. Ще му трябва на Мъри да Бие следващата година на поне 2 турнира и 5-6 мастърса за да стигне Джокович. Не че не е възможно, но Новак през това време трябва да спи.
24
2
 
21
 
! Отговори
куку преди 7 години
Е как да го харесвам? По-млад, по-хубав, по...., по.... и най накрая пак по-.... Ами стига вече!
23
0
 
19
 
! Отговори
madness преди 7 години
-Българино,това е лудост!-Това е Гри-шоооо !Много ми се иска да е така след 1/8финала с Мъри.Но да гледаме реално.Снощи Гришо биеше бекхенди,от които следва разстрел.Добре,че Соуса е играч на клей.Мъри е амбициран да гони Джокович и да го свали от върха.Просто Мъри надгради играта си последните години,макс да загуби първия сет.Дано Димитров покаже добра игра и си подобри сервиса,че много ще му трябва!
22
3
 
26
 
! Отговори
РККА преди 7 години
Мъри е доста изтощен,снощи едвам си събираше акъла срещу италянчето,та нищо чудно нашия да му лепне едно 3/0 като на Уимбълдън преди 2 год.Ако бъдем безпристрастни Григор играе добре и има щанс да продължи още малко в турнира.На мен по ми е интересно как движи Дел потро с уайлдкард осмина финал и то след години отсъствие ето това заслужава уважение...
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 21 И как го виждаш нашия да бие Мъри? Ти откачи ли? В 3 от 5 сета на турнир от ГШ? Аре малко по-сериозно, брат!
20
15
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Не ни занимавайте с тази персона - ***- не ни интересува!! направи ни за смях в Бразилия като избяга като пуберитет !!
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да направи, все ще се намерят кучета да му гризат пантофите!
18
12
 
23
 
! Отговори
Вие нормални ли сте? преди 7 години
До АнонименНикой,който играе на клубно( порфесионално) ниво в индивидуален или колективен спорт,не играе за държавата си , а за клуба или себе си( името си). Стига вече с това какъв е,кой го спонсорира и за кой играе. На състезанието отива като Григор Димитров, а не като отборът на България. Правихте същата грешка с оня смешльо Кубрат,който се биеше за Зауерланд, а не за нас. Това,че е развявал трибагреници и подобни неща,само може да си манипулира зрителите с това. Той е наемник и толкова.
17
7
 
19
 
! Отговори
факт преди 7 години
Казах ви ,лекето има страхотен шанс да спечели турнира .Мача с Мъри е финал преди финала.ако го вземе отива за купата.
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и да въртите и да сучете до името на Григор Димитров пише България и се намира нашия трибагреник. Може да не се изявява като баш националист, но когато Австралия му предлагаха да се състезава за тях отказа. Да не говорим, че винаги може да отиде да представлява я Казахстан, Азербайджан и т.н, но не го прави. Преди няколко години Казахстан изляха сумати пари за Каратанчева, която не ставаше за нищо и тояно когато я бяха хванали с допинг, та Григор ли да върнат.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко добре, ама е екипът му е много гнусен - все едно е н-кал гащурите
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна комбинация са Григор и Валверду. За 2 месеца, вече е на 1 победа от топ20. През 2017, до Уимбълдън ще влезе в топ10.

Спонсорирани публикации